01 Julai 2013

Beryl's Chocolate


Jumaat lepas, Puspanita opis aku ada buat lawatan ke Kilang Coklat Beryl's.....mula-mula, malas aku nak pie....bila tengok jadual bos, bos pulak tak dak sebab nak pie Medan, ape lagi...terus cepat-cepat bagi nama.....at last, aku yang jadi tukang kutip nama sapa nak pie....muahahahaha....aku selit nama adik aku sekali, Eqah...dia dah seminggu ada kat sini....dari dia dok bangun tidoq tengahari tak buat apa, dah jom ikut pie kilang ni....ada gak pekdahnya

kilang ni dekat sangat dekat Putrajaya....tak sampai setengah jam pon...aku ja tak tau  ;) ...dekat dengan UPM, area Sri Kembangan...sampai kat kilang ni, kami borong coklat dulu....aku saja 2 plastik...bukan apa, ada budak opis pun kirim jugak....kalau aku punya ja, 1 plastik dah cukup....buat apa makan cekelat banyak-banyak ni, rosak gigi....eh??? hehehehe...


yang paling laku haruslah Tiramisu Almond White Chocolate....sedap kot....makan satu, nak satu lagi...makan satu, ambik lagi satu....hurmmmm, dapnye....Haiqal pun suka....pastu comot abeh...ouh ya, masa kat kilang tu, ade PRO situ ke ape ntah jawatan die, die bawak kami round tengok orang buat cekelat nie....tengok cara balut coklat, packaging....last skali, dia cakap nanti Beryl's akan buat promotion besar-besaran untuk raya....tarikh dia tak silap aku 19 Julai nanti...apo tunggu laie, moh kito terjah!!!!!

1 ulasan :

nurul hanan berkata...

salam sis, berapa hrga choc tiramisu ni d kilang?