30 Jun 2012

Besday song from Haiqallllll

tak abeh2 lagi pasal besday anak......al-maklumlah, setaon sekali....ni pulak first time....lagi la panaih punggong...hahaha

dan dengan ini, aku menayangkan video lagu Hepi Besday from my little sweet son......
Zulfa Haiqal bin Zulfahimi...semoga anda terhibur  ;)


video


terhibur tak terhibur tak???


T_________________T

29 Jun 2012

Hepi Besday Haiqal

Alhamdulillah.....23 Jun 2012, Sabtu lepas genap usia Haiqal 1 tahun.....dah besaq anak mama sorang nie.....seperti yang aku katakan, aku ngan suami ada la buat kenduri makan-makan sempena besday anak teruna kesayangan.....kecik-kecik ja pon....panggil kawan-kawan, budak opis, sedara mara + jiran sebelah umah.... ;)



siap buat kad lagi ha...hover kan aku...hahahaha....majlis makan-makan ni stat pukul 3 petang sampai 8.00 malam.....tapi lajak jadik sampai pukul 11 malam.....gila susah ati, orang mai tak ramai....nasik belambak tak abeh.....terus aku suh bibik kat umah tapaukan untuk sedara yang mai...ngeh3



ok....besday  boy mata dah tak larat nak angkat....time ni memang dia dah buat perangai.....panas, lapaq, nak susu.....nasib baik la aku ada bibik, depa la bagi susu....pastu aku jenguk dalam bilik, dah lena.....depa kata tak dan nak tepuk, lena terus.....nampak sangat letih....dan la potong kek, bagi tetamu makan.....ngeeee



ni je sempat nak deco....hahaha...boh belon....tu pon bibik aku jugak yang buat....kalau ikotkan aku, memang takkkkk la.....dah la aku ni, tetiba perot terasa sakittttttttttt sangat....stat dari petang Jumaat tu....mai malam lagi berdenyut.....nak pi cek, kang tetiba kena admit ward, macam mana ngan besday Haiqal.....cancel, tak pie cek pon....tapi aku jadi cam siput...nak bejalan susah...nak dukung Haiqal tak boleh...kalau dah duduk, memang aku duduk ja la...x dak nak buat qeja berat-berat.....naseb la labu....naseb baek tak beranak...jangan kuaq lagi bb, bagi mama abeh final dulu...




kek Haiqal.....kecik gila, 1kg....aku masa tempah ni, online....tengok yang kek-kek lain suma cantik ja.....so terus aku order....aku mintak chocolate moist + 1 layer cheese cream.....aku dah bayang kek ni besaq cam kek SR....masa jumpa ngan tukang buat kek ni kat Bangi, bukak je kotak....terus rasa down....besaq ni ja??? mana cukup...ok, kena standby kek lagi 1....esok pepagi, aku dah menapak pie SR, beli chocolate indulgence 1.....dah la harga sama....rasa tak sama....siyes tak sedap....macam kek besa ja kakak tu buat....so, aku tak jadi nak promote blog dia...hahahaha







tengok si kecik ni...dah tak sabau...alih-alih tak dan nak potong kek, ketepek dia bagi bagi dulu tapak tangan....Haiqal-Haiqal







Imanina yang setia menunggu.....budak-budak, tengok kek kartun-kartun macam ni, memang suka la depa....




bibik 1....Mak Eti ngan anak-anak buah



bibik 2....Mak Nadia ngan Haiqal...tapi yang ni dia tak masok dapoq, dia tolong jaga Haiqal ja....setakat yang mampu...  T___T










ni la bibik yang banyak berjasa masa besday Haiqal....depa tau aku sakit sama kot....depa la tolong potong kek, tolong basuh tray makanan, termos nasik, tapau makanan, buat ayaq....aku macam besa, duduk bagi arahan....aku kan pengarah...hahahaha...tapi siyes, aku memang sakit sangat time tu...nak bergerak banyak tak leh....duduk je la....thank Mak Ana, thank Mak Eti....nanti un belanja makan....hehehehe





itu je la ceritanya.....gambaq time Haiqal potong kek sesi petang punya tak dak, dalam camera...ni hp punya gambaq.....kalau ada masa, aku hapdate...kalau tak dak, ini je la yang mampu aku share....so, selesai besday Haiqal....aku tengah berdup dap dup dap untuk final.....2 minggu cuti, nak concentrate kat final ja....mana tau pointer kali nie naik lagi, leh request hadiah kat hasben tersayammmmmmmmmmmuahhhhhhhhhh....

T____T

27 Jun 2012

melawat anak-anak sakit

orang tua-tua kata, budak-budak selagi tak besaq, memang kita sebagai mak bapak ni kena banyak bersabar dan berkorban.....tambah-tambah kalau anak tak sihat....tu yang manjang ja kena EL, cuti.....suma sebab anak-anak....macam tu jugak la dengan kak aku sorang ni.....dugaan Allah bagi kat dia, bertalu-talu....mula-mula abang ipaq aku kena check-in hospital......selang bapa bulan anak dia yang sulung pulak....pastu mai yang second......dah la kak aku qeja susah nak cuti, terpaksa la berkorban salah satu.....pas balik qeja, rushing pie hospital tengok anak......naseb baek tempat qeja abang ipaq aku tu, bab kebajikan pekerja memang tip top...siap dapat cuti lagi kok ataih khas untuk jaga anak....bagus kan  ;)


Haziq vs Haiqal....ada orang cakap muka depa nak sama  
ni Haziq sakit, kahak dah masuk saluran telinga tak silap

 

sakit-sakit jugak....buas tu tetap kena...heheheh
 


yang ni edisi melepak dalam ward.....ni kat Columbia Asia Seremban...sebok je melayan bebudak ni main

 

at last....yang tak sakit terbongkang dulu....lapaq

 

Haziq.....cepat sembuh ye abang


Isnin baru ni pulak, si adik masuk hospital Nilai Cancer...bronkitis + kuku kaki tangan mulut
tak teruk sangat tapi nak kena sedut gas bagi kahak cair, kena admit ward jugak la....dan seperti biasa, aku ngan family kompom sampai


imanina



22 Jun 2012

kenduri kendara

haish....apa punya problem tatau...dah 2 hari aku nak masuk blog xleh.....dah terlepas hapdate yang kebabom....ni semangat tengah berkobar-kobar untuk sambut besday Haiqal esok....dah besar ye anak mama

sebelum tue, layankan gambaq si kecik masa kenduri anak Tan Sri Norian Mai ahad minggu lepas....buat kat IPK Shah Alam....




kesian....budak lapaq...makan kunci ja...hahahahaha





candid gambaq pengantin....hat baju hijau songket tu....pengantin pompuan tak nampak muka...
nak pie enterframe dekat-dekat aku taku tak kenai....ngeh3




okei....ni lagak budak dapat makanan...
2-2 belah tangan kena ada makanan
kalau dak, menjerit satu dewan macam sakit-sakit
macam nak, eiiiiiii budak ni kang





besday boy
~tomorrow~




lauk pauk....tengok laki aku ambik terus tak dak selera nak makan
bersepah-sepah
*padahal aku dah sebat dulu masa tunggu laki aku ambik kat puncak perdana*
;)





ini untuk Haiqal
kakak tu cakap, jangan bagi makan kunci, bagi makan ni
sentap ati apak haiqal....hahahahaha





ini untuk mokcik-mokcik dan pokcik-pokcik




ini gaya gangster yang kelaparan....abeh suma dia terbalikkan atas meja
dah la maruku keras
tak leh makan, nangis
haipppppp!!!!! nak kena ni




dah

babai

19 Jun 2012

Haiqal keras kejung

hahahahaha...lawak-lawak....si kecik ni bukan men lasak sekarang....ngan mulut bising, cakap itu ini....tapi dia sorang ja la paham.....ari Sabtu baru nie, pas Maghrib kami pie Sogo....ni suma sebab budak opis laki aku la cakap, hari Sabtu Sogo tutup pukul 12...tu yang terus berlari pie Sogo.....tup-tup, koi 9.00 malam sampai....dah ada announcement yang Sogo tutup pukul 10...caitttt....pentipu sungguh kawan laki aku tu....sejam nak cari barang apa ja???? tapi boleh la...cari yang basic-basic

misi aku malam tu nak cari towel, blanket, barut, mitten & booties + baju....baju la tak sempat nak grab, dapat 4 lai ja....hat len dah cun....Haiqal ngan apak dia.....dari jauh kemain aku dengaq si kecik tu dok berletiaq....pastu senyap...at last laki aku mai kat aku sambil dukung Haiqal...sunyi sepi...tau sebab apa???



KERAS!!!!!



KEJUNG!!!!!


hahahahaha....tengok apa yang lain kat Haiqal???? ada topi atas kepala hokei....aku tak tau la apa yang tak kena ngan benda atas kepala....si kecik ni cukup sensitip....geli ka??? takot ka?? aku pon tak paham....tu yang tangan kaki tak bergerak langsung....mata ja berani ke kiri ke kanan....ya ampun anak aku...hahahahaha...bagus jugak macam ni, kan.......buas sikit, boh topi...kompom senyap..hahahaha


makanan


Kursus ICT baru nie....
makanan dia tak kalah, kan......sedap....ada ayam goreng rempah, daging masak lemak cili api, tauhu telor, sambal belacan, sayur campur + ulam-ulaman....mewahnya makan...tu aku tak snap gambar time bekpes...siap makaroni goreng bagai...selalu nasik lemak ja...tak pon bihun goreng cina....ni yang nak buat aku pie kursus hari-hari nie ;)


Nailis Palace @ Sentul

Sabtu baru-baru ni pas pie Sogo beli barang bb, laki aku singgah Restoran Nailis Palace, Sentul...eh betoi ntah nama dia....hahahaha...tapi yang aku tau, Nailis je la...google la yek  kalau nak tau betul ke tak.....

masa awal-awal sampai, aku tengok tempat macam kedai kayu nak roboh je pon.....biaq betoi laki aku ni...mula la terbayang dalam kepala 'kompom ada tikus'...hahahaha...eh bukan aku memilih tempat makan, tapi memilih jugak la....sebab aku bawak anak kecik, pastu aku mengandung....tak kan nak makan kat tempat yang kotor, kang makanan tak bersih, sian anak-anak aku....aku ingat lagi, masa zaman bercinta....laki aku penah bawak makan malam area Kampung Baru.....perghhhhhhhh tempat dia.....scary hokkei......aku tengah makan, rilex je tikus mai round-round bawah meja....memang tobat tak mau pie dah....dan laki aku pon tau, jangan sebut la nak makan area Kampung Baru, kompom aku tak mau pie....

berbalik kepada Restoran Nailis nie....pintu masuk ada dua...baru cecah kaki, terus 'perghhhhhhh, not bad jugak tempat nie'......tempat dia ala-ala makan kat restoran mewah....ada meja untuk 4 orang...ada meja japanese style, means kita boleh duduk bersila...ada meja untuk kapel-kapel.....pastu variety of decoration....aku jalan masuk sampai ke belakang....siap ada satu tempat tu, ada lampu warna-warni kat lantai dia....depan tu ada DJ....Haiqal suka la tengok lampu warna-warna ni, tapi aku kompom pening nak makan tempat macam tu....pastu laki aku cari port baekkk punya...makan atas meja berlapikkan tempayan, betol2 depan tv....kat tv tu pulak, bawah dia ada transformer...eh....hahahaha



it's mine....nasik goreng kampung....banyak pulak makanan sampingan yang dia bagi...ada acar + keropok + telor....rasa??? not bad....tapi disebabkan keadaan diri aku yang selsema + batuk + sakit gg...makanan dia sedap mana pon aku jadi tak berapa selera



air kelapa....laki aku punya...aku ayaq suam  ;(




chicken chop
yang ni pakat-pakat share
rasa...bolehla.....xde la sedap sangat di tekak aku....laki aku ngan adik aku kata sedap




nasi goreng nailis's special
bab-bab special kompom laki aku punya....sedap jugak, ada sambal udang bagai..siap ayam goreng rempah lagi



nasi goreng sardin
adik aku punya...kalau tak dia nak ambik nasik goreng kampung...aku tak bagi sebab sama ngan aku
aku suh dia ambik nasik goreng sardin...hehehehe...tapi sedap jugak...even dia dah bagi lauk sardin kat sebelah, dalam nasik pon still ada jugak ikan sardin...kira okeh la tu kan

itu je citanyeee

T____T

18 Jun 2012

cake oh cake

alang-alang bos xde, EL 2 hari sebab ada emergency case...time ni la aku nak curi peluang buat hape yang patot sempena besday anak teruna hari Sabtu nie.....see, tak sampai seminggu, cake pon aku tak order lagi....ni tengah gelabah berblogwalking tengok sapa-sapa yang leh order cake last minute + mengikut request aku yang melampau-lampau..hahaha

ermmm....nak buat theme apa ntah untuk cake tu
tengah memikir...ada ka orang nak buat cake Haiqal ni...kalau xdak jugak, alamatnya aku pie SR beli cake hat sedia ada je la...abeh cita  ;)

14 Jun 2012

Imam Muda


Imam Muda pakai singlet + seluaq pendek????

tak

ni gambaq semalam

khusyuk si kecik nie tengok TV, time azan Asar

hehehehehe

*semalam balik awai, kena pie checkup....tapi buku pink aku hilang...tak tau letak mana.....cari 1 umah tak dak, cari dalam qeta tak dak....cari dalam beg-beg pon tak dak.....alamatnya, kena postpone....dah contact klinik, depa suh cari buku tue dulu sampai jumpa, nanti datang walkin balik kat klinik...huwaaaaaaa*

Kursus ICT...hoyeee

saje gedik-gedik hapdate....aku dah bosan tahap babun dah nie.....ada Kursus ICT kat opis aku....untuk orang nak pie exam....aku tak tau....tapi saja joint...alih-alih tengok ahkak-ahkak je yang joint...hahaha...so xpe....kite belajar sama-sama ye....




ok....pokus ye kat depan....

 


aku kat belakang pokus hat nie


ngehngehngeh

12 Jun 2012

untung la kannnnn.....

minggu lepas, aku dapat satu caller dari TM Unifi.....disebabkan aku adalah pelanggan unifi, maka dengan itu, unifi telah merewardkan aku dengan 4 keping tiket wayang free.....perghhhh, dah rasa macam aku menang juta-juta ringgit...hahaha

Cerita yang unifi offer adalah Madagascar 3







tiket ada 4.....so aku bawak bibik 2 orang ni sekali....pakat-pakat benti qeja dah....memang tak tahan daulat langsung....aku dulu pas SPM lekkk ja qeja kilang sampai 5 bulan....siap kena marah ngan supervisor, siap nangis-nangis sebab guard tak bagi kuaq semayang subuh sebab tadak pass....siap tertinggal van kilang masa hari 1st qeja, pastu tumpang tidoq umah orang......lekkkkkkkk ja pon kan.....memang jiwa kental sungguh....gaji ciput je pon...hahahaha..itulah pengalaman




*sangat puas ati quality gambaq pakai note ni....tengok, stroller Haiqal pon nampak hat tempat kotoq tu...nampak sangat aku malas nak cuci...hahahaha*





selain 4 tiket wayang free yang kaler ijau tu, unifi jugak bagi 4 keping voucher untuk redeem pop corn + air coke.....siap ada lane khas lagi, tak yah beratur cam semut, pie ja kat lane tu untuk redeem makanan tersebut......dan TM unifi jugak bermurah hati bagi kad penghargaan dan jugak sebekas cekelat yang sedap.....yummmmiiiiii!!!!

jadik, tunggu apa lagi....mana tau masa-masa kedepan lagi hebat hadiah yang ditawarkan, kan????

meh la melanggan unifi

T__________T


aku siap lena lagi tengok cita nie....besa la, malam tak cukup tidoq....Haiqal punya pasal la ni.....alih-alih, siang jadi burung hantu kami dua beranak....comel kan  ;)