30 Mac 2012

Mari mengemas bersama Haiqal in da house!!!


kawan-kawan, hari nie mama bagi peluang kat Haiqal nak ajar cara-cara mengemas almari.....dah bersedia semua??? tarik napas dedalam sebab tips ini agak memenatkan  ;)



TIPS MENGEMAS BERSAMA HAIQAL IN DA HOUSE



1

pilih laci almari yang perlu dikemaskan seperti di atas




2

okei....Haiqal pilih laci ni sebab senang nak kemas....Haiqal kan kecik lagi, tak boleh berdiri sendiri lagi...yang nie senang, boleh mengemas sambil duduk ye kawan-kawan




3

mari kita check sesama ye samada almari ni kukuh ke tak....kalau tak kukuh, kita biar mama je la kemas....kalau kukuh, mari teruskan pengembaraan bersama Haiqal!!!



4

ini sarung kaki Haiqal...dah tak muat rasanye ni.....jap nak cek ok lagi ke tak



5

hurmmm...okei lagi ni...boleh simpan bagi adik Haiqal pulak la nanti  ;)



6

kita cari lagi apa yang ada....banyaknyaaaa stokin....mama ni malas nak kemas eh



7

ok...keluarkan napkin-napkin ni jugak....senang kita nak cari barang...banyak sangat...tak menang tangan



8

eh, ni apa pulak....mari kita tengok apa yang ada



9

benti kejap...mama nak snap gambar *kacau la mama ni*



10

okei,kita sambung balik ye kawan-kawan.....ape ye dalam kotak ni



11

yeay!!! Haiqal dah boleh bawak kluar....jap eh, nak tengok gambar jap....peberet Haiqal ni....sama cam gambar kat dinding bilik Haiqal la  T__T



12

ooooooooooo...
mama sumbat semua stokin Haiqal dalam ni rupa-rupanya



13

banyaknyaaaaaaaaaaaa




14

Haiqal nak yang ni la....yang lain, dok tepi ye....




 15

Haish.........penatnya...tarik napas jap




16

Yes Captain!!! Haiqal jumpa topi ni pulak...Mak Nadia yang bagi.....tengkiu Mak Nadia   ;)




17

eh, yang ni topi jugak....ada bulu-bulu....SHEDAPNYAAAA!!!




18

ok la kawan-kawan
Haiqal bizi ni



babai






29 Mac 2012

bila la nak berubah nak oii

muka pukul 4 pagi tadi

CERIA kan!!!! 

aku ja dah macam coq keria punya muka
sebab dok berjaga *jaga la sangat*

bila la Haiqal boleh tune timing tidoq dia ntah


siang lena, malam berjaga

aku pon dah jadi burung hantu sesama


T_______________T






Korean Addict

korang minat K-PoP????

korang minat cita Korea????

korang minat Korean hero yang super duper hensem walaupon mata sepet????

korang minat Korean heroin yang berani mati potong kuku kalau tak comey????

jawapannya ada disini



























beralihlah kepada 




Astro Beyond



sungguh awesome

sumpah tak tipu!!!!

hahahaha


dah la gambaq HD, nampak jelas gittew....yang hensem bertambah hensem...yang comey bertambah geram uh uh uh....yang tua nampak muda, yang miskin nampak kaya....eh????
hehehehe


siyes....langganlah sekarang....aku akui, sejak jadi pelanggan astro beyond ni, malam-malam ja kalau tadak bola, aku kompom bukak Channel 393 (One HD)....jadik pecinta wanita cita Korea lah pulak.....hat mana adik-adik yang gewdik-gewdik manja dengan k-pop, berjogetlah depan tv sebab ada channel khas untuk k-pop....yang minat tahap nak mampppp kat cita Korea, sumpah tak rugi langgan....ada banyak cerita.....kalau tak percaya, klik korean addict....kompom nanges guling-guling punya....tak yah download, tak yah beli CD....nganga ja depan tv, ambik channel 393....  ;)


aku lani menjadi peminat setia cerita-cerita seperti berikut :




While You Were Sleeping





Salaryman Cho Han Ji






Yes Captain!




dan ada beberapa lagi lah yang aku tak sempat nak ikot.....bagi mana yang berkemampuan dan tak sanggup nak ketinggalan Korean Drama kesukaan ati, jangan segan silu nak langgan skali Astro Beyond yang boleh record tu....kalau tak, rugi mammmmpppp lah.....aku tak brapa nak ada duet bab tu, so tengok mana yang sompek je lah....ngeh3


selamat melanggan


T___________T

28 Mac 2012

Lagu untukmu Lisa, Kami frust!



hahahahahahaha
nak tergelak aku tengok gelagat depa ni
memang dah terlambat, baru ja tengok

lawak siot
hover pulak memasing

credit to : hotfmamkrew

wanita lebih suka lelaki hitam????



kredit to paper tersebut yang diambil dari fb...paper apa aku tak tau


adakah anda setuju dengan statement di atas??? aku tak sure isi kandungan paper tu apa sebab aku tak nampak....nak google cari aku tak rajin....just nak sharing.....
ke lelaki hitam tu makna dia negro??? hahahaha


aku sebelum kawen dulu, aku mengaku semua ex-ex aku dulu golap aka hitam.....tapi tetap ada manis dan suwetnye lah kan....kalau tak, takan la ai yang ayu cumil gulita ni nak berkenan....hahahaktuihhh...tapi adakah itu pilihan hati masing-masing??? ka hanya untuk menyedapkan ati sendiri....yelah, orang ada pakwe, takan kita nak tengok saja......bila abang hitam yang datang mengorat, terima jelah dengan redhooooo....tak gittew???hahaha...bengong kan kalau pikiaq cenggitu....macam desperate sangat....  ;)


tapi aku rasa, jauh di sudut ati aku, penah jugak terlintas nak mamat yang hensem bak Fahrin Ahmad.....nak jugak la yang putih gebu bak Dafi AF....nak jugak yang cute miut bak Justin Biebir...nak jugak kaya raya bak Datuk K....hahaha *mengamuk Datuk CT tau*
tapi tu semua hanya jauh kat sudut ati la....kalau jauh kat sudut rumah, ko tenung je la muka mamat tu....agak-agak menyampah, ko tengok la syiling rumah pulak kannnnnnnn...miahahahaha....tapi bagi aku, tak semua yang buruk dipandang mata itu, buruk jugak pada batinnya......dan tak semua yang indah dipandang mata itu sangatlah molek perangainya.....SEBAB manusia ni diciptakan berbeza-beza....dari segi karakter, dari segi kehenseman dan kecomelan, dari segi kemampuan diri sendiri....kadang ada yang hitam, buruk je tengok, rasa nak lari masuk dalam tong sampah.....tapi ati baek, mulut manis, ringan tangan, mudah nak tolong itu ini.....ko tak tergoda??? muka buruk tu pon ko dah rasa macam 'ouh Justin Timberlake ku' kan......itu kalau luar buruk, dalam good service lah.....kalau ko dapat yang memang super duper hensem mengalahkan Aaron Aziz, pastu pulak asyiiiikkkkkkkkk je melayan pompuan keliling pinggang, nak makan pon tak sempat sebab asyiiiiiiiikkkkkkk sangat nak membalas message pompuan itu ini, ko tak SENTAP??? kalau yang jenis tak layan tak pa jugak......tapi sat-sat message masuk nak ajak berkenalan, ko kat sebelah dah macam orang gila.....bek ambik yang buruk tapi baik dalam kannnnn.....
tapi jodoh ditangan Dia....macam mana pon pilihan hati ko, super duper hensem pon dia, kalau bukan dia yang ditakdir atau dijodohkan, ko nak buat apa??? lari dari rumah??? tak perlu nak lawan takdir...terimalah seadanya.....kalau dapat yang baik, hensem, kaya pulak tu....rezekilah.....kalau dapat yang baik, tak berapa hensem + golap lagi kat atas, itu pon rezeki.....ukurlah baju kat badan sendiri...ko nak cantek, segak, baik, ko ada pakej tu tak??? kalau tadak, silakan berammmmm....SEBAB Allah dah tulis, orang yang baik jodohnya adalah orang yang baik jugak...begitulah sebaliknya.....tapi kalau ada yang baik, tapi jodohnya kurang baik, mungkin ada yang tersilap kat mana-mana....bukan silap jodoh tu, tapi mungkin diri kita sendiri yang silap....dan Allah menghadirkan orang tersebut dalam hidup kita sebagai ujian.....mungkin ada hikmah disebalik semua tue.....


aku rasa, kalau la laki aku baca paper ni, kompom aku kena perli teruk....yela, laki aku kan anti si blackie nie....macam dia putih sangat lak kan....hahahahaha

25 Mac 2012

semester baru

hoye2......esok pepagi buta dah kena bangun, nak siapkan makanan Haiqal....pastu nak pie panjat Puncak Perdana....Haiqal kena duduk dengan apak dia.....harap-harap dua-dua selamat...hehehe..

.lama sungguh bercuti, ni nak kena perah otak balik....huarghhhhhhh!!!!

semoga semester baru ni lebih baik dari semester lepas.... ;)

*kena bagi ada semangat skit untuk study*









mesti mama rindu hensem boy mama ni kan

don't notty-notty okeh


kang pengsan bapak tersayang tu



T_____________T

22 Mac 2012

Kontroversi cinta kami T___T


hover kan tajuk....hahahaha....
2 malam lepas, aku telah berjaya mencapai matlamat aku nak kemas bilik tengah kat umah tu....ni suma gara-gara nak masuk sem barulah nie.....buku sem lepas pon tak tersimpan, bersepah merata.....Haiqal tidoq, set!! leh kemas bilik....kalau dia jaga,kompom dia pon nak tolong kemas jugak....anak I kan rajin cam mama dia jugak....  ;)

dah alang-alang kemas, kompom la kena kemas 1 bilik...bawah katil, tepi katil, beg qeja, beg bowling, kotak-kotak, paper bag......banyak nau la barang....tu tak kira rerambut rambut yang jatuh melekat sana sini bagaikan debu yang riang berterbangan....pening kepala aku.....dah setel kemas buku bagai, nak pulak susun barang-barang tinggalan laki aku dulu....ada ja mainanan, qeta kecik, bateri, lampu, minyak gamat.....tak masuk paper buat sale dia lagi, kad-kad, buku-buku.....naseb mood rajin ada.....tapi aku kalau mengemas, bagi aku semua barang tu dah tak mau guna...so stand by la plastik itam kat sebelah.....senang qeja aku, selak sikit...ok, tak guna dah.....dushhhhh....masuk plastik....hahahaha...ada satu dua buku tu, aku tak berani nak buang.....terus je jerit,'abang, buku ni nak guna ka tak mau??? tak mau nak buang'.....laki aku jenguk kepala kat pintu bilik....'tak guna dah'......pastu dia patah balik.....'sign ayang pon ada lagi pa dalam buku tu'.......?????

'SIGN'.....itulah permulaan cinta kami.....semua bermula dengan sign....ko ada????   T___T
mesti korang-korang tak paham kan......cenggini kisahnya....masa zaman aku muda belia dulu, aku qeja kat Pejabat Timbalan Menteri Sumber Manusia....nah baca nie ...laki aku pulak qejanya buat sale untuk agensi pelancongan....setiap kali buat sale, dia akan mintak cop, sign + no tepon....entah kali ke berapa dia mai opis pon aku tak perasan sebab masa tu aku dah berpunya....laki aku penah cita,masa buat sale kat tempat aku dulu penah dia bawak bawak ex-gurlpren dia skali.....aku memang tak perasan langsung, mungkin bagi aku 2-2 tak dak tarikan...hahahaha...so bagi aku, sapa pon yang mai kat opis or jumpa tengah jalan, tu hanya kebetulan....tapi masa Dr Faiz Angkasawan  mai opis, tu bukan kebetulan....tapi realiti...muahahaha....nak dijadikan cerita, ada sekali tu, laki aku mai buat sale...dengan kawan dia....aku terlebih ramah  la pulak....bila dah cop, sign buku bagai...dia blah....pastu tengah aku khusyuk buat qeja, tetiba laki aku mai balik....tanya bila nak balik kampung SEBAB dia nak balik jugak *dia tau aku budak Kedah sebab yang masa 1st tadi dah pie bukak cerita*....terus mintak no handphone....macam aku kata la, aku dulu kalau orang mintak no phone, aku akan bagi no pakwe aku....so kalau ada yang menggatai, gatai la ngan pakwe aku tu....ngehngehngeh...TAPI kali ni beza...aku pie tulis no phone sendiri....masa turun lunch, laki aku message...aku pulak leh layan....tapi setakat tu je la....otw balik kampung pon laki aku ada message, tanya jadi dak nak balik kampung sekali....aku masa tu dah dalam bas, memang tak la kan...lagipun aku balik nak jumpa pakwe, lagi la aku kelentong macam-macam  ;)....

nak dijadikan cerita lagi, pas abeh bersuka ria kat kampung, aku nak balik mai Putrajaya, tiket bas tak beli lagi....saja buat ayat kat Nadia, adik aku....dia nak balik Bangi....'kalau balik ngan kawan un, hang mau dak???' adik aku pulak tengah bizi buat baju, dia no hal je lah...lagi pon dia ni bukan style banyak bunyik pon...ikot je....pastu tanya mak pulak 'mak, kak chaq tak dan la nak beli tiket bas....ada sapa boleh tolong pie beli ha???'   'mak, kalau kak chaq balik tumpang kawan kak chaq, tak pa dak? tapi kak chaq tak ingat muka dia macam mana'....mak aku dah percaya ngan tak percaya....terus aku message laki aku,buat-buat tanya dah balik KL ka? kalau dak, nak tumpang *dengan muka penuh tak tau malu* hahahahaha....yang bestnya, laki aku ni pon tak balik lagi....dia dari Sungai Petani....so, set pas Asar dia sampai umah aku.....aku ni dalam hati, 'dia nek qeta apa ha???''muat ka aku ngan Nadia nie''tak pa ka nak tumpang dia?''pakwe aku tau MATIIII'....

at last, sampai jugak kat umah aku...1st time mai, sampai terlajak ke kuboq....hahahaha...yang aku respectnya tengok laki macam ni, salam cium tangan orang tua....bagi aku tak semua orang laki akan buat macam tu tambah-tambah dengan orang yang baru pertama kali dia jumpa...kira terkejut jugak la tengok laki aku salam ngan mak aku cium tangan bagai...kalau cium pipi sekali, memang makan tapak kaki la...hahahaha...duduk sat, minum ayaq, laki aku dok menipu bagai kat rumah tu, kami pon berangkat balik....balik petang, mak aku tak berani jugak anak-anak dara dia balik lambat...dah la tak kenai tu sapa...Maghrib singgah R&R semayang....boleh pulak aku still tak cam muka laki aku time tu....pas semayang, tak tau nak pie mana...qeta tak ingat no plat, naseb baik Nadia ada...dia hafal no plat qeta...hahaha..bongokkkksssssss nau la hai...sampai Bangi dalam pukul 9 lebih...singgah makan dulu....hantaq Nadia, pastu baru hantaq aku balik Putrajaya....time tu laki aku balik ngan housemate dia, so tak dak can lah nak sembang bukan-bukan....lagipon aku masih ingat status aku kepunyaan orang  T___T...

dah, tu je la kisah SIGN kami



 ni gambaq hari pertama aku 'DATE' dengan laki aku  
hari yang tumpang balik Putrajaya tu lah 
nampak muda remaja gittewww...aummmmm


tapi memang cinta kami penuh kontroversi.....yela, aku kan dah ada pakwe...pastu nak scandal-scandal bagai...tetiba ex-awexxxxxxx laki aku pulak cari pasal....watdehek....pastu tak kira lagi tentangan dari family, cubaan mengorat dari budak opis, tak kira lagi kes gado pakwe lama vs laki aku kat taman bawah umah sewa dulu, tak kira lagi pujukan dari family pakwe lama, tak kira lagi gosssip liar dari kengkawan....hoishhhh, dugaan sungguh.....nak tau cerita selanjutnya???? LIKE dulu entry ni bebanyak.....miahahahahaha

Al-Fatihah untuk arwah bapak

semalam genap 4 tahun arwah bapak mentua meninggal dunia.....masa aku kenal dengan laki aku dulu, tak silap masa tu baru setahun bapak meninggal....memang tak sempat nak jumpa.....cuma baru-baru nie, jumpa dengan mak tiri....apa pon, semoga arwah bapak tenang di sana....semoga ditempatkan dikalangan orang yang beriman....aminnnn


Al-Fatihah

21 Mac 2012

Karnival Belon Panas Putrajaya 2012

I pegi okeh karnival belon ni......sejak dua menjak ada anak la katakan.....pastu sejak dua menjak laki aku ni dah jadik bespren laki c.nin, ada ja plan depa tanpa diketahui oleh kami para isteri yang mithali....auwwwwwwwww...
karnival ni berlangsung selama 4 hari, dari 15 - 18 Mac 2012 baru-baru ni di Monumen Alaf Baru Putrajaya.....walaupon ada 4 hari yang boleh dipilih bila nak pie, kami tetap pilih hari terakhir....kami kan low profile...pie yang ujung-ujung ja....hahahaha....rasanya yang berjanji 3 family, tapi Ida ngan laki dia boleh pulak pie dulu....depa berdua, kami ni bertiga.....depa celik mata terus boleh siap pie, kami ni nak bagi mandi makan anak dulu, dah abeh anak, bapak pulak lapaq nak kena masak.....haish la.....so, dari pukul 10.30 pagi punya berjanji, at last pukul 1.30 tengahari baru kuaq umah....pie umah c.nin, depa pon tak siap gie......lepak-lepak makan, semayang, pukul 2.30 petang baru gerak....kewllll kan kami-kami ni....hahahahaha...memang patot la Ida ngan laki dia tinggai kami....kalau nak tunggu, aku rasa dan kot depa bangun, tidoq, bangun balik baru boleh pie....muahahahaha...*sori Ida...ngehngehngeh*


seperti yang diduga, kalau Putrajaya ni buat event apa-apa, benda yang paling orang malas adalah nak cari parking.....tapi nasib aritu adalah baik....parking ja kat tempat parking oran g dok naik cruise ka apa ntah, kat situ banyak parking...tak yah pening kepala....cuma kena eksesais bejalan jaoh sikit la....bila sampai ja kami pie Kids zone....ada jual banyak barang mainan untuk budak-budak.....aku ngan laki aku berjaya tahan nafsu supaya jangan membazir....membazir kan amalan syaitooooooonnn....laki c.nin nak beli apa, beli la....kami tengok je ha....lagipon banyak mainan bukan untuk tahap Haiqal lagi, so tak yah membazir duit nak beli itu ini....*ayat kover line...hahaha....si Haiqal ni pulak, aku tengok muka merah padam...maybe panas kot....pastu cari satu port, sementara tunggu c.nin beli jagung, aku bukak terus baju si kecik ni...biaq tinggai pampers...mesti orang yang lalu-lalang kat situ kata aku orang kampung kan kan kan....ade aku kesah??? cak cak cak.....hahaha...malu tu ada la sikit....tapi bila nak bagi pakai baju, laki aku kata tak payah pulak....kesian anak....pastu c.nin pon bukak baju Zafira....elok la...dua-dua dogiang.....cuma Zafira still pakai seluaq....Haiqal dah tinggai pampers....miahahahaha...kewlll kan....dah bukak baju bagai, baru la nak senyum sikit....dia panas sungguh la tu.....

ok, malas nak cita panjang....layan gambar pulak




belon Perbadanan Putrajaya...yang ni bukan belon panas okeh....belon sejuk  ;)




ramai siot...aku disini, mereka disana....tangkap gambaq pon nampak kepala orang....aku kan terlebih tinggi  ;(








lori pertama yang masuk keluarkan belon depa....ni negara mana ntah aku dah tak hengat





dan lagi







belon yang mula-mula masuk tadi dah mula berkembang dengan jayanya....




yang ni testing api belon panas tu kot...baru nak panaskan enjin la katakan....
ouh ya....bagi mana-mana yang tak penah sampai Putrajaya, yang macam batang kayu panjang sebelah kanan tu lah Monumen Alaf  Baru.....ada aku penah dengaq orang cakap-cakap, dalam monumen tu ada satu scroll ke apa ntah, yang ditulis oleh mantan PM kita, Tun Dr Mahathir.....nanti genap ja tahun 2020, monumen tu akan terbuka dan keluarkan isi didalamnya....betulkah??? sama-sama kita nantikan....kalau panjang umor lah ye





nie belon dari negara Belgium tak silap





dan bila kedua-duanya dah mula berkembang dengan jayanya....nampak dak yang sebelah kanan tu??? itu Michellin...khas untuk Haiqal....hehehehe









ini bentuk kucing.....sori, aku hanya dapat snap belakang ja ha....muka kucing tak nampak...hehehe...tapi belon ni tak naik tak silap aku....yela, dia nak naikkan belon panas ni kena ada term & condition jugak......kalau angin terlalu kuat, belon tak leh naik.....SEBAB.....aku pon tak tau.....muahahahaha...google la cari alasan dia....so, diorang lipat la balik masuk karung....



tengok........canteknya.........
banyak....sampai dah belaga kiri kanan
laki aku dok buat orang kampung lebih-lebih dok menjerit
'wei, belon tu dok beqetuh'
gilosssss....malu aiiiiiii



ini belon panas pertama yang dapat diterbangkan petang tu....tau dari mana???





MALAYSIA



cayalah.....dan-dan rasa nak nyanyi lagi Negaraku....  T____T









akhirnya yang ni pon dapat terbang jugak......tapi time ni aku dah bejalan nak balik pie qeta dah pon.....yela, kata 5.30petang start....kami ni pon terpacak la berdiri tolak orang kiri kanan punya nak tengok belon punya pasal....pastu dok tukar laki bini dukung si bam bam kecik tu....alih-alih, dah 6.30petang, satu belon pon tak naik.....dah nak sampai kat qeta dengaq orang bersorak gumbira, tengok-tengok belon Malaysia dah selamat terbang....tahniah sekali lagi untuk team Malaysia


dah, tu je cerita belon panas aku......tak rugi pon pie, rugi sangat kalau bawak kuaq duit beli benda bukan-bukan.....laki c.nin pie beli  mainan untuk Zafira....ala, belon yang macam pistol tu...tembak, keluaq la belon....belon ayaq sabun tu.....guna tak dan sampai 10 minit, Zafira boleh pulak pie pusing tabung ayaq sabun tu, abeh keluaq ayaq....hahahaha.....mengamuk la Faizal.....pastu orang nak tekan tak bagi, dia nak buat sendiri....orang tekan keluaq belon, dia men ketuk-ketuk kat jalan.....at last, rosak...tekan apa pon tak kuaq....lampu tak nyala, belon pon sonyap.....try tukaq bateri pon tak mau jugak....hahahaha....kesian....rilex Faizal, nanti beli pistol betoi na bagi kat Zafira...baru dia tak ketuk atas jalan dah...hahahaha


lena dah Zafira....letih main








dan bagi memenuhi permintaan adik aku nak sangat suh tepek gambaq Haiqal bebanyak, hang tengok la ni
















































bye bye Mek Ela


20 Mac 2012

Perkataan terpanjang di dalam kamus

penah dengar atau cari makna perkataan ni???


supercalifragilisticexpialidocious 


aku pon tak penah dengar jugak....tadi je nampak kat yahoo......orang yang created perkataan ni dah mati.....Mat Saleh tak silap aku.....dan makna dia aku pon tak tau, rasa hat ni kot :  including names for proteins, and a rare disease.

try google pon tak jumpa makna die ape....kalau rajin, carilah lagi..pastu tempek kat sini...leh sama-sama share


sharing is caring

18 Mac 2012

bila si kecik ni dah pandai layan kartun............

pagi-pagi, kalau hari aku qeja, si kecik ni bangun awal, terpaksa la jugak angkat.....pastu aku letak dia depan tv tengok channel Ceria sengsorang....aku kung kang kung kang kat dapoq, masak bubur Haiqal......bila dah hari-hari buat benda yang sama, aku siap bleh hafal kartun-kartun yang ada pagi-pagi tu.....muahahahaha


kalau Haiqal bangun dalam pukul 6.30 pagi, awal-awal tu dia dah layan kartun Rupert Bear....best jugak kartun ni....kekadang aku pon terlayan jugak  ;)






habis Rupert Bear sambung dengan Hello Kitty






abeh Hello Kitty ada Dinasour Train....hat ni kompom best...ngan lagu dia ala-ala rock,nak tergelak pon ada....hahaha....tapi sumpah best....ngan dinasour suma kiut-kiut,rasa nak ambik panggang ja.....hahahaha




kartun Dinasour Train ni lama sikit dari yang lain.....yang ni setengah jam....sambil-sambil Haiqal layan tv tu,kadang aku pasang telinga dengaq jugak la apa kartun ni dok merapu....banyak pengetahuan dari tak ketahuan...sebab tu aku biaq ja dia layan sengsorang......abeh kartun ni ada pulak Abu The Little Dinasour.....yang ni kalau tak alih suara,kartun dia cakap Mandarin....so aku tukaq bagi jadi Bahasa Melayu...takot jugak satgi Haiqal speaking Mandarin,apa aku nak jawab.....aku setakat xie xie tu aku paham la...hahaha





pas abeh kartun ni aku dah tak tau ada kartun apa plak sebab pukul 8.00 pagi aku dah kalut antaq si kecik pie umah babysitter.....

tapi sejak langgan Astro Beyond, banyak pulak channel kartun pilihan untuk Haiqal....*nak habaq pasang beyond la tu.....hahahaha* eh tapi sungguh, ada lapanblas channel kot tak silap aku yang ada HD = high definition , kalau silap tu kira laki aku la silap sebab dia yang bagitau, .....gambaq dia.......perghhhhhh, cantekkkkkkkkk.....kalau tengok bola, rumput yang terkeluaq pon boleh nampak....ini pulak bulu idong player.....hahahaha

dan channel kegemaran aku Haiqal sejak dua menjak ni adalah Disney Junior....tak leh pie Disneyland tengok Disney Junior udah la ye  ;).....kadang Ceria ni aku tak berapa bleh blah sangat channel dia....hat yang pagi-pagi tu ok lagi la...mai masuk Ultraman, Ben 10, Detective Conan....aku dah rasa tu bukan tahap anak aku nak tengok.....lagipun kadang-kadang ada pulak kartun gegurl yang berbikini kat tepi pantai bagai....takan la aku nak biar Haiqal tengok.....ishish, itu dah menyalahi undang-undang tengok tv bagi bebudak sekecik dia tu.....so sekarang, leh la layan kartun Disney Junior pulak ye anak-anak



khusyuk bebenor dia.....jangan harap la boleh kacau





haip mama ni.....Haiqal nak tengok tv la



comel sungguh haih