31 Mei 2011

Mari memeriahkan majlis

Kawan-kawan, sanak saudara, sahabat handai, stalker-stalker, blogger-blogger

Disini aku ingin menjemput korang semua ke Majlis Perkahwinan kakak aku 


Rohimatul binti Mat Yussuf

&
 
Mohd Zaim bin Abd Azid

pada 2 Jun 2011 (Khamis) bersamaan 29 Jamadil Akhir

bertempat di rumah aku

29, Kampung Sungai Tengas, Serdang, Kedah


Semoga dengan kehadiran kalian semua akan menambahkan keriuhan, kebisingan, keserian di majlis ini.

mai la no...mintak mahap ler bebanyak, x dan nak pos kad....tapi kalau nak pos pon, kat sapa haku nak pos pon tatau...muahahahahaha
apa pun, jemput la ye...mana tau yang mana dah ada kat kampung tue, panjang-panjangkan lah kaki anda ye...leh la jumpa aku yang semakin membolat nie...ngeh3

dan semoga perjalanan aku & family selamat sampai dan selamat kembali dengan selamatnya.  doakan aku ya kawan-kawan....aku takot baby nie tak sempat-sempat nak kuaq, jenuh aku nak cari hospital tengah-tengah highway nanti....doakan kami semua selamat ye, kang dah tadak berita nak update kalau aku betoi2 terberanak kat kampung, al-maklumlah, kampung haku tadak wifi...hohohohoho

jadi, semoga bertemu kembali ye minggu depan

* aku tak cari baju kenduri lagi.....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Hepi Besday to my luvly asben

I lap U beri much lah....muahmuahmuah

gewdiksss hokei....hahahahaha

arini besday laki haku....hadiah??? tadak...sori ye bang....nak balik kampung nie, ada komitmen lain nak kena buat dulu....tapi aku tau, laki aku nie dah dok aim masa kemudian yang memungkinkan dia dapat hadiah SURPRISEEEEEEEEEEE!!!! iyola tue ye bang...tunggu je la...jadi kenyataan ke idok, nanti la kite tengok ye...ngeh3

apa pon, dihari yang bermakna nie, ayang nak ucapkan 

'SELAMAT HARI LAHIR ABANG'

semoga panjang umur, murah rezeki (yela, nak tambah lagi sorang sikit ari ja lagi nie), dapat jadi pemimpin untuk ayang n bakal anak dunia akhirat, dapat cari rezeki lebih untuk masa akan datang (leh la ayang abang capai cita-cita yang menggunung-ganang tue...hehehehe), semoga lebih sihat, semoga jadi lagi rajin (nanti ada baby, nak kena mengasuh lagi, basuh baju lagi, lampin baby lagi), semoga cepat muak main game (letih tengok ari2 dia dok ngadap game tue...huhuhu) semoga semoga semoga
harap semuanya baik-baik aja ye

ayang nak abang tau, apa pon yang jadi, ayang tetap sokong abang & ayang akan tetap kat sisi abang hingga ke akhirnya
amin


27 Mei 2011

minum ayaq ujung rambut untuk senang bersalin?

betoi eh benda nie??? aku ni naif sikit bab-bab petua-metua bagai nie....al-maklumlah, famili aku pon xdak la yang memang berpegang teguh kat petua-petua even mak aku sekalipun.....yela, mak aku beranak bukan main senang, kalau dak masakan leh kuaq kami 15 orang adik beradik...tak gitu??? hehehehe

aritu masa tengah chat ngan sorang dak clazz aku, dia la gitau....katanya, masa mandi tu, ambik ayaq kat ujung rambut, minum..leh ka minum, hisap ja kot...yela, ayaq yang kat ujung tu...kalau nak minum kena tadah ngan cawan...muahahahaha..kalau rambut panjang, boleh la kan...kalau rambut pendek, tak daya aku nak nolong....tapi, betoi ka??? tadi pon ada pegawai tempat aku nie tanya, minum air ujung rambut tak? then aku ngan bendulnya pie tanya balik, betoi ka? saya penah la dengaq, tapi tak buat pon la....pastu pegawai tu cakap, yela nak bagi senang bersalin....dah buat air selusuh? yang tu pon untuk bagi senang bersalin jugak.....
pie dahhhh, aku tak penah amik pusing pon pasal ayaq selusuh bagai...aku tau ada produk-produk yang memang juai set untuk orang bersalin termasuk air selusuh...tapi aku tak tergerak ati pon nak beli...hahahahaha, terok kan aku nie

tu la, kadang-kadang petua-petua nie membantu...tapi kadang-kadang, petua nie hanya sekadar petua.....macam lenggang perot...ada budak opis aku dia buat, siap kenduri bagai...pastu ada yang mai tanya aku, husna tak buat lenggang perot ka? aku nie ngan muka selambernya jawab, kena ka buat? kat tempat aku tadak pon adat macam tue...setakat cukur rambut, berendoi, hat tu ada...hat len dak....hehehehe, sempoi kan jawapan...sebab bagi aku, suma tu more to adat resam...

masa bersalin, yang aku tau, mintak maaf kat semua orang....terutama sekali famili ngan suami....salam tangan suami, mintak ampun kat dia mana tau selama ni ada yang kita buat tak kena kat dia....jangan kau, time nak bersalin macam nie la Allah nak uji macam-macam kat kita....kan...pastu amalkan ayat nie selalu, 'lailahaillaanta subhanakainni kuntuminazzolimin'
then ada lagi la surah-surah pendek yang kena amal...aku lupa surah apa...ada aku baca dalam buku...tadak la pulak suh minum ayaq selusuh bagai...tapi tu maybe sebagai ikhtiar kita la kot, tak salah kan kalau buat cuma jangan terlalu taksub sampai kita lupa suma tu adalah ketentuan dari-Nya...

mudah-mudahan, Dia mempermudahkan proses aku bersalin nanti....sakit tu memang tetap sakit la, tapi semoga semuanya berjalan lancar...aminnnnn

bb, jangan noty-noty ya  >___<


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ouh ya....ada seorang suami staff kat opis aku meninggal...terkejut aku, sebab masa aku pie melawat staff bahagian aku bersalin kat spital, kami terus pie ziarah husband pegawai aku nie jugak....tup-tup dengaq dia dah meninggal tadi...Innalillah...semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman

JM Bariani House Bangi


semalam aku pie lepak makan2 kat sini ngan laki aku....saja la memenuhi permintaan laki aku tue, ari2 asyik sebut 'jom JM bariani bangi' sampai aku nak muntah dengaq...yala, baru minggu lepas tak silap aku kami pie makan kat JM Bariani Putrajaya kat Alamanda tue, nie bleh plak dok ajak lagi....kata laki aku, hat Bangi nie lagi sempoi.....ok2, I polo je....asalkan bukan aku yang bayaq sudaaa...ngeh3

tempat dia, nice...aku tau, ramai yang duduk area Bangi konpom dah penah pie makan kat situ....lani bukan masalah penah pie makan ka dak....aku hanya nak tergelak kalau aku terkenangkan kisah semalam antara aku, laki aku + waiter yang amik oder (orang indon kot, dak pon sabah sarawak)....muahahahaha

situasinya adalah begini :

laki aku : bagi nasi bariani ayam merah satu (aku dok pulun tengok menu gie, sebab  kenyang, tatau nak makan apa)....sirap limau 1, sky juice 1...fuhhh, tak kalah tue...sky juice konon, cakap jela ayaq kosong...dah la aku tengok budak amik oder tue cam blur2 ja...hahaha

aku      : milo ais 1 sambil tangan dok selak menu tatau nak makan apa....then aku nampak, 'cheese cake nie ade kan, ambik 1 ek'....waiter tu terus angguk tanda paham

laki aku : ayang cepat la, tambah lagi...takan nak makan yang tue ja....pastu laki aku terus tunjuk gambar yang ada kat menu tue, udang + sotong goreng tepung ja pon...

waiter  : karimari

laki aku : ha, bagi 'karimari' 1, papadom 1

then waiter tue ulang balik menu yang dah oder

waiter : nasi bariani ayam merah 1
             sirap limau 1, milo ais 1, air kosong 1
             karimari 1
             papadom 1
             cece 1

aku      : apa cece tue?

waiter  : terus tunjuk gambar cheese cake kat aku sambil muka merah padam

aku      : owh, cheese cake...aku ngan laki aku dah tak tahan nak gelak

waiter : ha, cheese cake 1..then dia terus blah buat oder yang kami nak

aku     : ada plak cece, orang cheese cake..hahaha

laki aku : dia tak reti nak sebut kot......lagipon depa ambik oder guna shortform ja... dia tulis CC....naseb baik dia tak sebut 'credit card 1'....hahahahaha

aku      : hahahahaha...dak pon sebut ciken chop ka....hahahahaha
             

pastu kan...tunggu punya tunggu, yang len suma sampai....cece ja dak...memang waiter ni nak kena hempuk kot....dak pon dia memang tak tau apa yang dia tulis, ignore ja oder tue....naseb baek la ada waiter len, mintak kat orang len la.....yang tak tahan tue, dia leh panggil 'cece'....hahahahahahahaha

24 Mei 2011

teka teki teka tekuk

ce teka ce teka
apa jawapan untuk soklan nie



SEBAB APA SIPUT BABI BERJALAN LAMBAT????


A - sebab dia tadak kaki?
B - sebab dia tak larat?
C - sebab dia lapaq?
D - suka ati dialah nak jalan lambat or cepat...ada aku kesah????
E - suma jawapan kat atas adalah SALAH - sila isi jawapan yang sebenar..hehehe


ha, dapat dak? dapat dak jawapan untuk soklan yang mungkin membuatkan mata haku kembali terbukak???? naseb bek mancis tadak, kalau dak, dah lama aku sangkut tang mata nie wat tongkat...gila ngantok okeh....hahahahaha


dah ada jawapan bolom??? ce teka dulu....haku pon fenin lalat jugak bila first time dengaq soklan ntah hapa hapa ntah nie....so marilah kita sama-sama fenin lalat..muahahahaha


dah dapat jawapan???
meh sesama kita cek jawapan tersebut

adakah A?

adakah B?

adakah C?

adakah D?

atau adakah E?

seperti biasa

cam tatau pulakssss

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


ya.....jawapan bagi soalan tersebut adalah E....
kepada yang berjaya menjawab, sila tepuk kaki sekuat yang mungkin....ini adalah kejayaan anda yang sememangnya tak dapat den nak sangkal lagi keteroran anda itu.....

dan 

bagi mengisi jawapan yang sebenar adalah????????????????????????











SEBAB APA SIPUT BABI BERJALAN LAMBAT????

~sebab dia tengah konpius, dia ni SIPUT ka BABI~

muahahahahahahahahahahahahaha







23 Mei 2011

tanda-tanda nak bersalin???

ouh, siyes ngeri....sejak kandungan aku dah masuk 9 bulan cun-cun nie, ati mula tak sedap.....tambah-tambah bila tengok kaki dah stat bengkak, perot dah turun sikit....pastu xleh diri lama-lama, xleh jalan banyak, sakit pinggang....suma tu aku dah rasa....takot hokeh....laki aku??? bila aku tanya, 'abang, kalau ayang nak bersalin nanti, agak-agak abang takot dak?'....uih, pucat gak kot.....simple ja jawapan tapi leh paham la tahap kegabraan kami laki bini....hahahaha
dalam tak larat nak berjalan banyak2, ari sabtu aritu aku tepaksa teman jugak laki aku pie KL Sentral, ada keja nak diuruskan dekat MAS....naseb baik la ada ERL, senang ja naik...20 minit dah sampai....tapi yang tak tahan nya, aku tak larat jalan okeh...kalau ada troli, mau ja aku duduk, suh laki aku tolak...hahahahaha... tak leh bayang aku kalau jadi betoi2....  ;)
ngan lapaq bagai...adoi, memang rasa nyesal gak ikot tapi kesian plak my hubby sengsorang....pastu balik dari KL sentral, laki aku ada ati lagi nak ajak pie Alamanda, nak cari baju....haku muka dah memang tak larat gila...pas satu kedai, satu kedai dia masuk...haku ni rasa cam nak cabut ja kaki....muka tak manis langsung dah....gila okeh, aku tak larat dia bleh lagi nak ajak pie sana sini....naseb baek la nak pie beli barang basah, laki aku sorang la terkial-kial pie cold storage, aku duduk je menunggu ha....muka memang tak manis langsung dah la, apa laki aku tanya, aku asyik nak marah ja...hehehe, kesian...haku memang tak larat dah la, tu yang jadi bebai semacam tue
semalam, dari pagi - malam aku abehkan masa dengan clear bilik...bilik baby, bilik yang kak aku duduk dulu...suma dah cuci calat...baru puas ati aku nak tinggai umah tu 3 bulan nanti...dan mai time malam, mula la sakit kaki menyerang...dan laki aku dah mula memahami, 'pie ambik minyak, mai nak urut'....tadaaaaaaaaaaaa, syok gila kita dok relax2 kat sofa, laki haku sambil tengok bola dok ngurut kaki....ngeh3
aku harap 'penderitaan' ini tak lama...dah tak sabaq nak tunggu buah ati nie keluaq
>___________<


20 Mei 2011

feedback dari filem Nur Kasih

Yeah, seperti yang dijanjikan.....semalam haku dah berjaya tengok cita Nur Kasih The Movie......  >____<
Feedback??? boleh tahan jugak la....ayaq mata???? dah meleleh sikit, kena cover hokeh nanti laki aku bising....hahahaha

permulaan cita dia dah start ngan cita sedih, pastu banyak flashback....memang terselit banyak cita kekeluargaan, perpisahan, kehilangan,keagamaan....siyes, sedih siot.....terasa cam tengah tengok drama bersiri Nur Kasih pulak...hehehehe

overall, aku leh bagi 4 stars untuk filem nie.....tapi mai kat ending, agak bercelaru sikit....al-maklumlah, nur amina @ tiz zaqyah yang chantek tue tetiba ja dah tukaq jadi Efida Es....eh betoi ntah aku eja nama dia....siap nyanyuk lagi, tak kenai sapa....hahahaha...gelak plak aku...heheheh....Aidil gak maintain....Datuk Rahim Razali okeh pegang watak tue....si Remy yang hensem tu pon ganti ngan sapa ntah, memang tak kenai la haku.....apa pon, watak Eleas & Maryam, anak si Aidil jugak yang besh....comei la bebudak 2 orang nie....harap anak aku jugak begitu....muahahahaha

laki aku lagi besh, kuaq ja panggung....'ni ja cita Nur Kasih yang nak tengok sangat tu????'
ewah kau....dah rasa tak best, tidoq ja la...ni dia pulak beriya nyanyi lagu nur kasih....siap cakap kat aku, nanti kalau anak pompuan kita letak nama 'Nur Kasih' nak....bleh nyanyi lagu nur kasih kat dia....poyo kan laki I nie...hahahahaha

dah, pie la tengok bagi sesapa yang tak tengok lagi
selamat menonton
malam ni nak pie tengok cita pirates pulak
laki aku dah bising, semalam aku dah pulun tengok cita yang aku nak, malam nie tepaksa mengalah tengok cita dia pulak
mana tau kot malam ni malam last tengok wayang
nurse dah cakap kepala baby dah masuk bawah, tunggu masa ja
harap kuar la bulan 6 nie ye baby
jangan awal sangat....bleh macam tue???
ngehngehngeh

ouh ya...semalam dah dapat makan tart telur....nikmatnya....macam dunia ini aku yang punya....hahahahahaha




Tahlil untuk Arwah

Alhamdulillah, pagi tadi selesai jugak tahlil untuk arwah ayah, arwah bapak mentua dan arwah mak mentua....dah sebulan niat ni tertangguh tapi pagi tadi suma dah selesai.... =)
Kalau ikutkan, taon nie dah 5 taon arwah ayah meninggal.....xdak yang boleh aku tolong melainkan doa dan sedekah untuk ayah kat sana....semoga roh ayah dicucuri rahmat-Nya

untuk arwah bapak ngan mak mentua, memang aku tak penah kenal dan tak penah merasai kenikmatan menjadi seorang menantu....aku cuma ada kak ngan abang ipaq ja....masa aku kenal laki aku tu, arwah bapak baru setaon meninggal.....arwah mak dah lama, masa laki aku study kat Uitm dulu lagi.

aku hanya tengok gambaq, pie ziarah kubur....tu pon baru 2-3 kali seingat aku kami ziarah depa kat sana....raya baru-baru nie, x dan nak ziarah sebab pakcik yang jaga kubur tue kunci pagaq....ntah mana dia pie pon tatau...
tapi apa pon, aku bersyukur sebab masih lagi diberi kesempatan untuk menghadiahkan sedikit doa dan sedekah untuk arwah kat sana walaupon tak sebesar mana....
aku hanya dapat merasai macam mana peel arwah bapak n mak mentua bila laki aku bukak cerita itu ini....sayang kan, kalau la depa masih ada...  ;(

dan aku selalu ingatkan laki aku, doakan untuk arwah kat sana, baca Yassin, sedekahkan kat arwah.....aku dah penah rasa kehilangan seorang ayah, tapi laki aku dah penah merasai kehilangan kedua-duanya....
kadang mulut jahat nie penah jugak tanya soalan yang aku rasa tak patot aku tanya kat laki aku, terutama masa hari ibu baru-baru nie
'abang teringat dak kat mak?'
laki aku cuma angguk
orang laki, anak bongsu, jauh dengan family
sekeras mana pon ati dia, tapi kalau bab family, mesti cayaq jugak
terasa sebak tetiba  T__T

x pa bang, walaupon abang dah xdak sapa-sapa, tapi abang masih ada mak kat kampung, ada ayang, ada family n tak lama lagi abang akan ada pewaris abang sendiri yang akan doakan kita bila kita dah tak dak nanti...mudah-mudahan, anak dalam kandungan nie jadi insan yang soleh, yang boleh tolong ringankan beban kita kat sana....nanti kita bawak baby nie ziarah kubur tok ngan tok wan dia na  ;)

semoga doa-doa yang telah dikirimkan tadi mengaitkan kuntuman senyum untuk arwah ayah, arwah bapak dan arwah mak

Amin

19 Mei 2011

tart telur

(ehsan google)

siyes.....semalam aku teringin sangat nak makan nie....tetiba okeh....ni suma gara-gara 'Junior Masterchef Australia' lani...boleh pulak time maghrib aku dok layan cita tue....depa wat tart apa ntah, siap ada decoration cherry + cornflake + coklat lagi atas dia....perghhhhh, sedap kot aku tengok depa buat...pastu dah rasa penuh ayaq liuq kat mulut, tunggu nak jatuh ja....
urmmmmmm, sedapnya kalau dapat makan, kan? tambah tengah sarat macam nie....so,apa lagi, laki aku jadik mangsa....hahahahaha

'abang, ayang teringin la tart teloq'

'pie dahhhhhhh....nak cari tang mana???? ni ayang teringin ka baby nie????'

'dua-dua..... ;)..kat bakery cottage presint 8 ada'

laki aku pon pie semayang, terus kuaq cari apa yang aku mengidam nie
aku bukan nak kata, sepanjang peknen nie, x penah la aku nak mengidam bukan-bukan
kalau teringin pon, pastu tak dapat, aku boleh je lupa apa yang aku teringin
pastu bila benda tu depan mata, bukan nak makan pon, sebab aku teringin aritu ja, bukan ari aku jumpa benda tue
teruk gak kan??? hehehehehe
tapi kira orait la dari ari2 aku dok bising benda yang aku takan dapat

pastu pas aku solat, tengok laki aku dah balik
aku tau, mesti dah abeh
laki aku masuk umah

'yang, dah abeh la....esok boleh dak?'

dengaq sora cam laki aku kecewa ja sebab x dapat beli apa yang aku nak
aku tak tengok pon muka laki aku, just angguk ja

'ayang tau mesti abeh dah, benda macam tu kalau malam macam ni memang tadak dah'

laki aku cuma belikan roti sosej ja
tak pa la, nak buat macam mana
aku pon lambat habaq nak makan tart teloq
kalau dak konpom lagi awai laki aku kuaq
tapi aku tetap terasa jugak la
sebab aku teringin sangat nak makan
huwaaaaaaaa
sedih nie
T__________T
tak pa la, laki aku dah cakap arini nak cari
so arini jala cari
cuma aku tatau satgi mood aku nak makan tart teloq ada lagi ka dak
aku kan pelik
hehehehehehe
sekian

18 Mei 2011

Gathering bersama MEREKA

akhirnya, tercapai jugak impian nak gosip-gosip, lepak-lepak,umpat mengumpat ngan bebudak umah lama....ala, dulu dah penah cita tu la....setelah ditambah ditolak dibahagi dan didarab, akhirnya perjumpaan ni jadik jugak ari jumaat lepas....thanx yup kepada kengkawan yang bagi komitmen....dan paling diutamakan kepada driver kami, che nin...disebabkan dia ja ada qeta, so kami suma pulun penuhkan qeta dia kecuali azma sebab jalan lain-lain....dok belakang lagi (car seat anak dia tatau nak campak mana, tu yang suma kena sumbat kat belakang...dah macam tuan besar pulaksss...hik3)

walaupon sekejap, tapi berbaloi-baloi....naseb bek tak kuaq ngan family, I mean bawak laki n anak...kalau dak, konpom tak dan nak mengumpat apa-apa yang patot....yela, orang laki nie macam-macam hal...mau yang okei, okei la...mau yang baru duduk pastu dah dok cubit ajak balik, camno??? tu tak kira lagi anak berak ka, anak nak susu ka....bek kuaq kami-kami saja...baru terasa cam bujang balik....hahahaha

tempat yang dituju pada pertemuan pertama adalah 'BLACK CANYON ALAMANDA'....memandangkan tekak mak n bakal mak ni suma tekak orang kampung, tepaksa la cari tempat yang ada nasik, yang lalu la tekak nie nak telan...kalau idok, RASA je la tempat yang sesuai....

so bagi memeriahkan suasana, kami pon hoder la apa yang rasa lalu dek tekak....haku??? kompom la mencari nasik...lapo beb....

haku malas dah nak menyusun gambaq-gambaq nie, nengok je la ye....






ada tomyam + ayam masak paprik kot....tapi nama dia nama omputeh, tak kosa aku nak hengat apa dia...ouh, ayaq teh ais...kalau sebut 'teh ais' waiter tu tarak paham...so kena bagi tau 'ICE TEA (MILK)' hokei, baru dia paham...makan kat mamak jugak senang, 'ane, teh ais satu'...siap!!! hehehe

 

teloq bistik....sedap....tapi nama dia pon bukan nama bistik....ntah apa ke nama ntah....



tomyam....hat nie kalau dia tak paham tatau la aku nak kata apa....tapi aku tengok, orang yang amik oder tu bukan orang sini...patot la tarak paham....



ni nasik aku punya....lapaq, xleh masuk la nasik goreng tengah-tengah ari....kena cari nasik gak....disebabkan tekak aku ngan c.nin + nasrah adalah sama, maka kami pon memesan menu yang sama.....hehehehe


makan punya makan, sembang punya sembang, dan jugak la snap gambaq...rindu okeh nak jumpa ngan bebudak nie....haku nak wat makan-makan kat umah pon, haku ngan laki haku pon asyik cari makan luaq, haku dah tak daye nak masak ha.....kemarin ja gagah masak jugak sebab laki haku dah bising tak lalu makan luaq...kesian...nanti cam mana la aku nak tinggai dia 3 bulan sengsorang...kan2

dulu haku boh gambaq masa anak dara, kan3....tak caya ce tengok kat link nie


lani nasrah ngan che nin dah jadi mak budak....nasrah anak dia dah nak masuk setaon, c.nin anak dia dah 5 bulan....haku anak dah 8 bulan dalam perot....ngeh3

apa lagi, jom skodeng gambaq aweks-aweks yang cun melecun ini

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



 -

-

 -

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



 see....masih sama seperti anak darakah mereka ini??? hahahaha



dan ini??? nasrah hang maintain ja badan....ni yang jeles nie



dan ini lagi??? muka dan badan aku tidak boleh diambik kira sebab aku adalah termasuk dalam 'lain-lain hal'

dan moment nie kami abadikan dengan gambar ini

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



sayang hampa suma weh...bila gie nak gathering??? c.nin dah kata nak belanja...kan c.nin kan??? takpa2, tunggu depa masuk umah teres dulu...nanti kita pie serbu!!!!!

>__________________________________<

17 Mei 2011

malas nak hapdate

serius, haku dah makin malas la pulak nak hapdate blog....aku tau, ada yang tertunggu-tunggu hapdate baru...tapi sabaq sat na
arini cuti, Wesak Day.....dari pukul 11.30am - 3.00pm, keja aku adalah mengemas umah....lap la apa2 yang patot....tapi ada 3 bilik yang aku tak dan kemas....al-maklumlah, sebelum ni ada kak ngan adik aku, bilik2 tu memang aku tak kan kemas la dah depa yang duduk....
ni dah tadak orang, tepaksa la aku jejak kaki jugak....tapi takdan nak kemas lagi arini, baru setel kat ruang tamu ja... :(
tengah bercita-cita nak buat bilik baby....tapi aku dah sarat, dah tak larat nak ngangkat benda berat, tak larat nak buat suma...tunggu la ye baby, nanti pas pantang, kita deco sikit2 ikot bajet mak kamu yang kede nie...ngeh3
k lah....memang tadak cita pon...hahahahaha