18 Disember 2014

Anak dara kena gigit!!!

Omaiiiii....hati mak mana yang tak terjentik bila ambik anak dari pengasuh, tengok tangan dah berbirat.....tak ingat dah bila, ada kot 2 minggu lepas....dalam hari Selasa, aku ambik Zara.....aku perasan kat tangan dia macam ada something ja....aku ingatkan kayap, sebab ada 1 bulatan tu tapi tak bersambung...yang aku nie ambik la losyen tonyoh, mana tau  kot hilang....

Tup-tup esok tu, aku nak ambik Zara....terus terperasan tangan dia....tambah lagi 2 tempat....then pengasuh bagitau Zara kena buli dengan anak dia, satu hari si Najib tu kacau....kalau tengok ada bekas gigit tu, semua Najib la buat.....apa????? Najib gigit???? Pannnngggg sedas!!! tapi tu hanyalah khayalan semata-mata....aku ni siap boleh lagi tanya, menangis teruk tak??? cool kan....padahal dalam hati, macam-macam perkataan dah aku nak keluarkan....huwaaaaaaaaaaaaaa, sian anak mama

Esok tu, terus cari jalan tak mau hantar Zara dekat pengasuh....seb baik la dah register sekolah taon depan....tinggal bulan nie je lah nak hantar pie pengasuh pun.....gilir dengan Pak Zul....kadang Pak Zul jaga pagi, petang kang aku pulak ambik turn....bawak Zara pie ofis ka.....dak pun Pak Zul la bawak....sebab sakit ati tak habeh lagi dekat si Najib tu....padahal budak je pon....sebaya Zara jugak....Arghhhh tak kira....budak ka, orang tua ka, aku tetap sakit ati....rasa nak pulas-pulas ja telinga Najib...eh...over??? hahahahahaha

Disebabkan kes tu jugak, aku terpaksa bawak Zara mai ofis....satu hari kot....sebab Pak Zul ada hal, tak leh nak jaga...








tudiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....dia punya buat qeja....ni aku malas nie.....tak boleh buat qeja kalau bawak budak-budak nie....ada ja dia nak selongkaq......kang aku tinggi sora kang, budak opis kata mak tiri pulak kan....kalau aku tak biaq, satgi dia kalut nak menyusu....biaq ja la dia buat qeja....tidoq pon dak....aku ni berani bawak sebab bos tak dak ja.....curi-curi masuk bilik, menyusu si Zara...ingat nak lena.....sampai kesudah tak lenaaaaaa


Ni sesi petang....dia panjat meja aku, ambik polistren....dia koyak, dia cabut polistren bagi jadi kecik-kecik.....penuh polistren ja bilik aku petang tu....tak pa la nak, mama redho ja.....dari anak sakit kena gigit, biar la mama sakit ati kemaskan tempat yang anak sepahkan....ye dak




Petang tu, balik rumah.....buat perangai....iyelah, tak tidoq satu hari.....aku masuk toilet, nak  mandi....dia punya mengamok satu rumah....dok meraung....hek eleeeeeeeeeee, mama mandi je pon....tak larat la mama nak melayan...dah la dari pagi sampai petang dok melayan kerenah dia.....aku pon mandi buat tak tau.....lepas mandi, aku sembahyang....keluar bilik, tengok dah terlelap....alololololo, sian anak mama....tak dak orang peduli....tup-tup lena atas karpet macam tu ja.....rasa bersalah pon ado.....angkat letak dalam bilik, bukak ekon kuat-kuat....hilang rasa bersalah dekat anak...ekekekekeke



16 Disember 2014

Litte Penang Cafe @ IOI City Mall Putrajaya

Putrajaya kini dah maju setapak.....dah ada mall baruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...yippa...nama dia 'IOI City Mall'.....dekat ja dengan rumah....tapi Alamanda dekat lagi la.....baru bukak bulan 10 aritu....aku dah pie 2 kali....mula-mula, saja nak melawat kawasan....second time, pie lepak makan.....buntang bijik mata tengok kedai kat situ....banyak butik-butik yang ada dekat KLCC bukak dekat situ....so next destination untuk cari baju raya anak dah nampak dah la kat mana.....tak yah pie KLCC dah  ;)

IOI City Mall nie besaq gedabak....gila besaq.....aku malam tu pie dalam pukul 9, melawat kawasan la katakan....pukul 10 balik....tu pon letih nak mamppp punya berjalan....tengok ada icescate.....aku boleh tengok je la....tak mau la aku cari penyakit nak main benda tu....Zara je kemain hover nak main....sendiri berjalan pon kadang sadung kaki....ada ati nak main icescate...ekekekekeke...kedai banyak....banyak pilihan....tapi sedih jugak la sebab banyak kedai makan bukan untuk orang kita....aku kan nak makan kat tempat yang ada tanda halal ja....tu pun HALAL Malaysia je aku berani nak makan...hat lain, aku pikiaq doplohpat kali dulu, kesudahnya tak makan jugak....heeeeeeeee

Baru-baru nie pie lepak dekat Little Penang Cafe



Kedai nie ada satu bukak dekat KLCC....dulu first time dating dengan Pak Zul, keluar dari kawasan Putrajaya, sini la.....tapi dekat KLCC....alasan Pak Zul, nak ajak teman cari perfume.......cari perfume sangat kan.....padahal nak ajak dating....saja la tue kan cari alasan.....takut aku tak mau pie....ai kan jual mahal time tu....ekekekeke


Mine....char kuew teow.....tapi macam kuew teow goreng je pon ha rasa dia....



Pak Zul punya....benda yang sama, tapi ni special....beza???? ada la kot udang lebih sikit dari aku punya....hek eleeeeee, udang je pon....baik oder hat biasa....kannnnnnn

pie tea.....boleh tahan la sedap dia....rasa dekat The Chicken Rice Shop sedap lagi kot....lagi crunchy gitu


Zara sorang dia perabeh 2 ketoi pie tea.....sebab tu aku tak susah ati bab makan untuk Zara...dia akan makan, makan dan makan....semalam Pak Zul ada dinner dekat Holiday Inn....aku malas masak...Haiqal request nak donut.....terus usung budak-budak nie lepak Alamanda, cari big apple....then lepak Old Town....mula-mula Zara habiskan seketul donut....pastu dia pow donut Haiqal...then sambung makan nasik.....huwaaaaaaaa, aku pulak rasa tak cukup makan...hahahahaha...tu tengok badan dia gedebab....dukung pun lenguh tangan....


Budak akai  banyak.....abaikan mama kat sebelah tu T__________T

tue je citanye....baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii





12 Disember 2014

Need vacation

Arghhhh....agak stress di hujung-hujung semester nie....macam aku cakap la, minggu nie last kelas....tapi ada ja esaimen yang belum siap....haishhhhhh, susah ati....minggu nie saja ada 2 test....dan test ni adalah antara yang menakutkan sebab lecturer agak strict di situ....tak berani nak toyol bagai....ekekekeke

Dan disebabkan last kelas nie clash pulak dengan family day office, makanya aku terpaksa pilih attend kelas.....waaaaaaaaaaaaa, rugi...habeh la tv 42 inci aku tu.....sobsobsob

Lepas habis paper sem ni, ingat nak ajak Pak Zul lepak mana-mana...dekat-dekat sudah....bayangkan voucher aku beli dekat groupon burn cenggitu ja sebab aku lupa semua benda tu ada expired.....aku ada beli dekat Tiara Beach Resort PD, lupa.....cek tarikh tengok dah expired....rugi 80 hengget....then lagi satu dekat Gold Coast Morib..sampai ujung taon nie...tapi aku tak dak masa nak pie...dah tak sempat....seb baik ingat...so aku suruh je kakak opis aku pie....tak yah bayar, pie je la lepak anak beranak....lagipun kalau check in time cuti sekolah nie ada surcaj, so suruh dia bayaq surcaj tu je lah....hat lain, anggap la tu cabutan bertuah kat dia....dari burn kan....

Dah, tu je nak bebel



10 Disember 2014

New Buddy - Note 4


Yeay.....dapat surprise Samsung Galaxy Note 4 from Pak Zul......*lompatbintang*...Actually aku tak penah pon terpikiaq nak tukaq henpon baru......tapi Note 1 aku dah mula buat perangai....sat-sat naik 'insufficient space'....bukak wassup, tertutup sendiri....bukan gallery, tertutup jugak...bukak fb, pon sama...kena download apa ntah....mula-mula tu aku boleh terima lagi la....iyelah, henpon dah 2 taon lebih....mungkin ada wayar cabut kat mana-mana...ye dak....restart nanti okei lah....tapi dah sampai tiap saat kena restart then kena delete semua application dalam hp, kena delete gambaq bagai...tu pon asyik insufficient space, bengkek jugak la ati....wassup kat Pak Zul, ngadu pasal henpon buat perangai....aku mintak henpon dia je pon, sebab banyak sangat henpon yang dia dok guna...bak la satu...aku setakat nak sms, call, wassup, tangkap gambaq + fb je pon function yang aku nak guna...hat lain tak ler sangat...

Tup-tup nak dijadikan cita, malam tu aku tertidoq awai....awai gak kot, sebab aku tak sedaq Pak Zul balik qeja pukul berapa.....aku sedaq, rasa ada benda ja kat sebelah....ingatkan bantal Zara ka apa.....aku pegang, tengok casing Note 4....aku tengok Pak Zul masuk bilik...aku pejam mata balik, buat-buat tidoq.....then bukak mata, tengok sekali lagi.....omaiiiiiiiiiiiiiiii, Note 4 okeh....terus bangun, buat-buat tak paham ni untuk apa.....padahal dalam ati happy kemain...hahahaha....tapi jauh kat sudut hati, aku sayang duit.....aku bukan request henpon baru pun, aku nak tukaq hat lain ja....pakai yang 2nd hand pon tak pa....tapi dah dapat, ai okeiiiiiiiiiiii jerrrrrrrrrrrrr....hahahaha....Alhamdulillah....Thank you Papa....
padahal malam sebelum tu baru ja aku cakap, 'dah lama abang tak buat seprais'......then Pak Zul balas, 'bersyukurlah dengan apa yang ada'....yela yela yelaaaaaaaaaaaaaa   T_______T


Wajah baru my buddy....lepas nie usung ke sana sini lah....tapi sekarang nie pun aku tetap usung jugak note1 aku....sebab ada lagi data-data dalam tu yang aku nak.....terus terang cakap, aku bab henpon ni blur sikit....bukan sikit, banyak gak kot....aku dah mula risau, nanti contact no dalam henpon lama macam mana....sms? wassup? dan paling penting, gambaq......aku nak guna lagi semua benda tu.....Pak Zul la tolong backup semua....dia nak ajaq aku, tapi aku buat-buat tak paham...sebab aku memang malas nak paham benda-benda nie....aku tau nak guna ja.....aku tau kalau aku nak call orang sana sini, make sure semua  nombor ada.....ecececehhhh, tak reti nak syukur langsung kan.....pang nak???


Aku pun tak dak la sempat sangat nak godek apa application, innovation yang ada dalam Note 4 nie...cumanya semalam kot, tengah panaskan enjin qeta nakbalik rumah aku godek sikit-sikit....sebelum nie, dalam henpon yang penah aku guna, aku cuma jumpa 'fligh mode' je kan....tapi yang ni, siap ada 'car mode'....aku pun tekan, sebab kang aku nak drive....


Pastu keluaq nie, 


Aku pun sebut la 'Hi Galaxy'.....then aku tekan 'phone'.....dia suruh aku cakap contact person yang aku nak....aku sebut 'abang'....then keluar la senarai 'abang' dalam contact aku....see, semua nama Pak Zul okeh...tak dak 'abang' lain selain Pak Zul dalam contact aku.....bukan setakat contact hp, bahkan hati aku yang tulus mulus ini hanya ada Pak Zul....gittewwwww...hahahahaha



Pastu dia tak faham, dia suh aku specific kan 'abang yang mana'....aku sebut sekali lagi 'abang'....yela, omputeh nak translate Melayu, memang la omputeh tu tak paham...dengan slang ntah hapa-hapa....

Bila sebut abang, keluaq hat nie pulak


terkekek aku gelak.....bongok punya omputeh....'Abang' laaaaaaaaaaa, bukan Pak Lang....hahahaha

Then aku try tekan message pulak....keluaq yang nie



so aku boleh sebut contact mana yang aku nak message.....tup-tup message masuk....dia tanya nak bacakan ke tak....aku pun sebut 'Read'...dia pon baca dengan penuh fasih dan slang.....berdekah-dekah aku gelak sebab tak paham....bahahahahahaha...bengong punya omputeh....bayangkan message melayu yang penuh short form tu dia baca ikut slang dia.....tak ke haru biru jadi message tu....tak membantu langsung....hahaha

Aku try pulak music, macam biasa...sebut je tajuk lagu....karang dia mainkan....


Last sekali aku tekan navigation......dia tanya nak pie mana, aku sebut home.....terus cepat-cepat dia search 'home'....tapi disebabkan aku still tak setting address bagai, dia tak leh find that location....


Boleh kan dok bergelak sorang-sorang dengan henpon baru nie....memang release tension kot....hahahaha....sapa nak try, meh la pinjam....ke aku sorang ja yang baru tau ada 'car mode' nie???? boleh dok buat chewi sorang-sorang....bahahahahahahaha

kbai