31 Oktober 2011

SMURFS


tau tak pasal karakter kartun SMURFS yang comel tu tak.....alaaaa, cam gambaq kat atas nie...comeeeellllllllll kan...rasa nak picit-picit je idong yang kombang tue..  T___T

aku ni bukan tau sangat bab kartun-kartun nie...al-maklumlah, dah lama tinggai dunia kartun...tapi kalau upin ipin aku taulah sebab aku kan suka  cite tue...hehehehe...ada 3 karakter, tapi aku tak tau nama apa...yang aku tau, smurfs ja....muahahahahaha

nak dijadikan cerita, ada kakak opis aku nie mai jual patung nie....ada atok ngan watak utama tu je, yang pompuan comell rambut kuning, ilek.....so, bila tengok dari jauh, terus aku bekenan...nak beli kat Haiqal lah...harga??? boleh tahan...RM59.90...kak opis aku cakap kat toyrus RM80 ++...eh??? aku tak tawu pon..then aku pon beli dengan harapan Haiqal akan sukak gilak-gilak

masuk je kete, aku terus 'Haiqal, mama beli ni kat Haiqal'...muka si kecik tue bukan main teruja lagi..tangan dah terawang-rawang nak pegang....tapi, 5 minit je...pastu dia buang....'Haiqal, mama beli mahal tau'.....yang laki aku rilex je sound, 'beli kat mana tu, patung Seng Heng kan'....eh, sori...xdek Seng Heng Seng Heng la....'dak la, ni ayang beli kat kakak opis yang pie Korea tue'.....'laaaaaaaaa, aritu abang pie kat Bob, dia siap tunjuk gie patung nie punya banyak....depa bagi kat orang yang pie Seng Heng..depa beli banyak-banyak, dapat murah'......aku 'yaka.....xpa la, dah beli dah'  

*motip - cita laki aku ni tak leh pecaya sangat...dia lebih sudu dari kuah*
muahahahahaha

apa pon aku dah beli


alolololo...tomeinya....dah sama besaq ngan Haiqal dah
Haiqal kalau dapat nie, idong smurf nie dia masuk dalam mulut  T____T

























































tengok si kecik nie....kecik ati mama tau....mahal mama beli...kalau papa beli tak pa la jugak...Haiqal nie..sentap!!!

28 Oktober 2011

biodata

tetiba entry pasal biodata....dah lama nak post, tapi asyik tangguh je...hurmmmm...tapi xpa, asalkan den post jugak...eh, berbalik kepada tajuk entry kali nie...BIODATA....ko ada???? dulu, orang panggil biodata, lani lagi sodap + exclusive orang panggil profil....fuhhhhh, exclusive la sangat...muahahahahaha...

ni upin + ipin punya penangan la ni....aku besa la, balik qeja, kalau si kecik tu tak tidoq, tengok jam 6.40pm, bukak la channel 119 *channel bbtv 681 dah tak dak, kena subscribe dulu, maleh den* pastu ada sari tu, tajuk die 'bile besar nanti'....dan-dan aku teringat zaman kocik-kocik idong berhingus...  ;)
aku dah tersengih-sengih sengsorang....dulu, masa darjah 1 ngan 2...ko ada kak angkat??? abang angkat??? kompom ada kan...jangan nak tipu....ke nak kaver malu??? hahahahaha
aku tak hengat darjah brapa baru ada kak angkat....abang angkat tak dak, besa la aku...kan budak comot.... T_____T....pastu, bila dah ada angkat-angkat ni, mula la nak kena bagi biodata....yela, nak kakak angkat kita ni tau apa benda pasal adik angkat dia...
aku ingat lagi, kalau dulu, biodata nie orang buat dalam buku, buku kulit tebal tue....ada yang rajin, dia balut buku tu cantik-cantik...hat malas cam haku nie, buku biodata pon tadak...asyik men tulis je dalam buku orang je....ngeh3
aku ingat lagi point-point yang kena ada dalam biodata....tapi aku nie, biodata pon tatau apa benda...tengok orang tulis, kita pon tulis la...ikot ja point yang ada...kewwwllll gitew..hahahaha

point yang wajib ada

1.      header - bagi sesapa yang kreatip tu, memacam la depa decorate...wat tulisan senget-senget, boh gambaq cute miut, siap kaler maler lagi...giteeewwww...dah tu tak tulis 'BIODATA', ada yang tulis 'My Personal'...hahahahaha

2.     Nama - ni wajib la kan

3.    Nama samaran -   hat ni pon ada....hahahaha

4.    umur / tarikh lahir - hat ni point wajib...mana tau time besday tetiba dapat hadiah...kannnn  >___<
aku ingat lagi...besday cikgu aku...nama dia cikgu azizi....ni bukan pasal biodata pon, tapi pasal dia antara cikgu yang paling rapat ngan aku...masa tu aku darjah 3...esok besday dia, aku punya pikiaq la nak bagi hadiah apa...dulu, kalau ada barang kat umah yang elok-elok, hat tu boleh apa balut bagi hadiah kat orang...kan-kan...lani buat macam tu, memang kena maki la....hahahahahaha....pastu, aku cari, tadak barang kat umah yang leh ambik....aku pon jalan pie kedai, kedai runcit...ada apa sangat la kedai kampung tue....then aku ternampak satu benda nie...punya la suka tahap nak mati sebab ada hadiah leh bagi kat cikgu tu esok....ngan tersipu-sipu aku pie bagi hadiah...then bila dia jumpa aku 'un, wangi la'.....tau apa aku bagi??? 

BEDAK SAFI KALER IJAU, RM 3.80

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

5.    makanan kegemaran - ape kejadah nak tulis makanan kegemaran bagai...aku dulu lagi vengong, siap tanya orang lagi, 'makanan kegemaran tu apa???' hahahahaha...budak-budak....bila tengok page orang len, ada tulis laksa, bihun...mula la aku tiru...dok recall balik benda apa yang haku suka makan...choommelll kan zaman dolu-dolu   

6.    minuman kegemaran  - dah ada makanan, wajiblah ada minuman...kan....ayaq orang dulu, leh kata suma sama ja...milo ais, sirap, ayaq bandung...xde nye nak jumpa ice blended bagai...tapi ada yang nak tunjuk teror omputeh...minuman kegemaran = sky juice....muahahahahaha...bajet hebat

7.    artis lelaki/wanita kegemaran - haaaaaaaaa, ni antara point yang tak leh blah kalau ingat pasal biodata....hahahaha...ko ada dalam resume point nie??? tadak kan...orang dulu ja ada....tapi dulu, retis nye suma sama...tak awie, ziana zain, erra fazira...tu je yang glemer

8.     cita-cita  - hat nie kena ada...macam-macam cita-cita pakat senarai...aku lagi la, cita-cita tu apa ha???? hahahahaha...punya budak tak pie skolah la sampai tatau apa tu cita-cita...masa kecik dulu, cita-cita suma hebat-hebat...ada nak jadi arkitek, doktor, peguam...tak kalah aih masing-masing...lani, ko jadik ke macam yang ko cita-citakan??? *pang lempanggg kat pp* 

9.    kawan kegemaran  - ko ada??? hahahahahahaha...memang tak leh blah la....bila kat biodata kawan ni, aku tulih nama kawan tu....siap wat senarai gie..konon kawan baik....bila time gaduh, kat biodata orang len, kawan kegemaran tukaq secara otomatik...dah tak dak dah la hat senarai dulu...pastu bila kawan yang nama dia tu tadak, mula la nak sentap....mula la nak nak antaq surat....BEGADO.....hahahahahahaha
ko ada????  ;)


10.   Ucapan  - hehehehehe...ade jugak ucapan nie ye....lawak-lawak...kalau kat kawan-kawan, ucapan haruslah ucapan pasal persahabatan....kalau kat kak angkat, wajiblah pasal ikatan yang tak kan putus sampai bila-bila...ada la ayat omputeh, miss u, ingat aku dalam doamu....perggghhhhhhhhhhhhhh...hahahahahahaha


ha, beza kan dulu ngan sekarang....lani mana ada dah biodata bagai...kalau nak mintak qeja, orang suh sediakan 'resume'....kalau ko buat biodata jugak, memang gerenti....gerenti ko tak dapat qeja....muahahahahahaha



26 Oktober 2011

hujan

Alhamdulillah....Dia masih lagi memberikan rahmat-Nya kepada kita walaupun kadang-kadang kita terlupa untuk bersyukur malah merungut di atas kurniaan itu.


hujan arini....pagi tadi cerah, pastu mai tengahari, ujan..lebat jugak...dalam pukul 2-3 cerah balik...then ni ujan...so aktiviti arini adalah duduk umah, siapkan keja sekolah mana yang belom.....haiqal plak ralik je tidoq, dari tengah ari tadi...jaga pon nak menyusu ja...sebab ujan sama kot, sejuk ja tidoq...tak yah on econ...sep bil letrik mama bulan nie...hehehehe...tapi aku perasan, haiqal ni tak suka tidoq dalam ekon aka sejuk-sejuk kecuali dalam qeta...kalau kat umah, bukak je econ, sat ja tidoq...pastu mula la menjerit suh angkat...bila aku angkat, letak ja depan tv, terus lena balik.....ngeh3







24 Oktober 2011

My hero - 4 months already

pejam celik pejam celik, dah 4 bulan 1 hari usia si kecik tue....akai???? uihhhh, bukan men banyak....tapi yang susah atinya, menerap pon  tak leh lagi....adoiii la Haiqal, bila nak menerap nie ha??? berat pungkoq la tu....berat Haiqal dah 7.2kilo...;)

pastu tadi saja la tengok-tengok gambaq si kecik tue...dari yang fresh dari perot, sampai la yang latest semalam...
Haiqal ni, senang nak jaga...yang paling penting, murah dengan senyuman hokei....aku pon heran...tengok anak orang len, bangun tidoq, qeyau...hat ni, qeyau sat ja...pastu bila acan skit, senyum meleret2...kadang tengah menyusu, tengok orang lalu, dan lagi nak senyum...memang sesuai la lagu 'senyum, tak perlu kata apa-apa' kat si kecik nie...hehehehe...*aku time peknen dulu suka senyum ka, ka apak dia yang dok senyum tengok pompuan len???? *

akai 4 bulan, tak berapa nampak lagi...still maintain macam akai 3 bulan....tapi yang jadi masalah, siang dia tidoq lama....mai tang malam, tidoq sejam, jaga berjam-jam....kadang aku baru nak pegang buku, dia dah jaga....kadang baru nak letak pala kat bantai, dan-dan si kecik ni terbeliak mata dia...amboi la, dia tak bagi sungguh mak dia nak rehat no....jaga tengah malam, tidoq subuh...aku ulang, tidoq subuh!!! migrain aku pie qeja camni...aku pon dah ting tong ngan waktu tidoq Haiqal...bila nak tune betoi-betoi ntah....letih aku macam nie....hurmmmm...tapi tak pa, apak dia ada...dah teror wat susu lani...tukaq pampes ja tak qeti2....  T____T


miss that moment....kat labour room lagi nie, Haiqal tidoq...time ni nama pon tatau gie nak boh apa




ni baru balik dari klinik....kena cucuk sebulan...tengok kaki dia, cam paha ayam...nyum-nyum



alolololo...cam pompuan...hahahahaha...hat nie pulak gambaq nak pie klinik, cucuk 2 bulan



 lena...ni 2 bulan lebih tak silap aku...tengok tangan dia....geram aihhh




ajaq dok dalam car seat...rilex je ha...ingat nak nangis....
gud boy sungguh la



anak bapak...bola bola bola




hat ni kena paksa menerap   T______T






haiqal & labah-labahnya....baju zebra...elok...muahahaha




ni la qeja dia....makan tangan....abeh meleleh ayaq liuq



ni gambaq pie PD aritu...kena paksa menerap lagi...kesian anak mama



dah pandai tengok tv...khusyuk gila...






bam-bam mama & papa  ;)



lani dah pandai melonjak....dok atas riba tamau, nak kena angkat....lambat angkat jadi cam kat bawah nie




pict 1






tarik abeh baju mama








pict 2






tengok....kan aku dah cakap tadi



gambaq semalam...tengok aku nak ambik gambaq, terus duduk cenggini...hahahahaha














alololololo...ayaq liuq meleleh...sukaaaaaaaa pict nie sangat




tapi apa pon perangai Haiqal, mama tetap saaaayyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaanggggggggggg
anak mama nie.....buah ati mama....sayang bucuk mama..............imam muda mama ni, kan???









MAMA LUV U VERY MUCH















Ayam masak blackpepper berkuah


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


lama tak post resepi-resepi kat sini

meh sini, resepi yang simple buat orang yang malas cam haku

muahahahahaha


bahan-bahan :-

ayam - ikot suka nak potong kecik ka besaq
bawang putih - 1-2 ulas 
bawang kecik - 1 bijik
bawang besaq - potong macam biasa la
blackpepper - 5-6 bijik sudah..nak pedas, boh banyak kit
sos blackpepper
garam
daun sup/daun bawang untuk hiasan


cara nak masak :-

bawang kecik + bawang putih - tumbuk jangan sampai lumat,pastu tumis sampai naik bau..bila dah wangi 1 umah, tuang sos blackpepper...kacau
then masukkan ayam..biaq sampai empuk (sambil-sambil tu kacau la)
pastu masukkan air sikit untuk jadikan kuah, boh blackpepper yang bijik-bijik tu,kacau...boh garam....agak-agak kuah nampak pucat, nak bagi itam sikit, boh lagi sos blackpepper..kalau rasa kureng jugak, tuang la kicap...baru itam pekat...hehehehe..then boh bawang besaq
biaq sampai mendidih, boh la daun bawang + daun sup untuk hiasan
kalau nak boh ubi kentang poh buleh, boh awai sikit takot tak dan empuk


dah, tu ja resepi dia

senang kan???

pie la try...sedap


21.10.11 - mak hepi besday

baru sangat wish besday ayah, nie wish besday mak pulak....walaupon lambat nak wat entry, tapi aku dah wish tau....hurmmmm, nak beli apa eh hadiah besday kali nie?any idea???




mak
selamat hari lahir
semoga panjang umur
murah rezeki
diberikan kesihatan yang baik
dilimpahi rahmat dan kasih sayang-Nya

k.chaq sayang mak
kami semua sayang mak
sayang sangat-sangat
walaupon ada yang menyinggung perasaan mak
tapi kami tau, jauh di sudut ati mak, mak akan maafkan kesalahan anak-anak mak,kan

mak 
terima kasih atas penat lelah semua nie
terima kasih atas doa-doa & iringan bacaan Al-Quran yang mak tak penah putus-putus kirimkan untuk anak-anak mak
terima kasih atas segalanya


family kat kampung pie celebrate besday mak....jom tengok



hepi besday mak 
rindu mak sangat-sangat
tak sabar nak balik kampung


mak dengan menantu + cucu



ecah *baju pink* tok potong kek...jangan jeles....hehehehe



Eqah *baju merah* adik aku yang banyak luangkan masa dia dengan mak....dia dah abeh SPM, dapat sambung study tapi tak pie sebab tak mau tinggalkan mak sorang-sorang kat umah....selalu teman mak pie mana saja....kuat begado ngan mak....tapi dia sorang yang paham perasaan mak
tq eqah

mereka-mereka yang pie celebrate






HEPI BESDAY MAK
>_________________________________<

20 Oktober 2011

lunch tadi

lama tak lunch sesame...dulu mase bercinte je, asal lunch, 'jom makan luar'....dulu masa baru-baru kawen, 'ayang, jom makan...abang tunggu bawah'...itu makan kat cafe bawah nie je ha....sekarang nie, dah ada anak,'ayang lapar la, jom makan sekali,nak?'....'banyak keja'...huh, tu je jawapan...menci tau!!!

tapi tadi, kami kuaq makan sesame uolsss...lame tak dating berdue, leh pegang-pegang tangan...>__<..hahahaha, geli..yang tu pon nak cita...lepak Black Canyon Alamanda je pon...ramai la pulak orang arini, luper, arini kan gaji...patot penuh je orang gomen...huhuhuhu...tapi bila sebut Black Canyon, tetiba laki aku sentap...'pasai apa kena ada BLACK???'....tau sebab pa dia dengki sangat ngan perkataan Black tue??? dolu-dolu, my eksboipren golap...then laki aku gelarkan dia black...sebab tu la sentap tak kira masa kalau sebut perkatan black...muahahaha

lunch kami 


ni laki aku punya...tak hengat nama apa
sedap


ini aku punya
sedap jugak


ini side dishes...isi ayam...
sedap jugak...tapi kenyang, aku jadik muak nak makan


tu je nak cite

aku tak study lagi nie

huwaaaaaaaaa

takot

ape nak jawab ahad nanti

adoiiii laaaa




eh, jap

tadi pie beli biskut

'mini chocolicious'



 comel je bentuk...ada la besaq duit sekupang...nak makan pon sayang...kiut sangat...
bila makan, lekat celah gigi ja la


18 Oktober 2011

kelinik

tengah tunggu husband mai ambik, nak bawak Haiqal pie klinik, check-up 4 bulan....sat ja kan dah 4 bulan....aku ni dok terbayang-bayang lagi time nak beranak tu macam mana.....walaupon indah saat kelahiran tu, tapi ngeri kot...hahahaha *saja bagi ibu-ibu yang 1st time peknen gabra*  ;) 

babai

17 Oktober 2011

Darjat Seorang Isteri

saja, tadak benda...tetiba terbaca ni kat blog  ustaz aku kat poli dulu....rasa cam nak sharelah ngan kaum hawa di luar sana yang bergelar isteri


DARJAT SEORANG ISTERI


1. Isteri Siddiqin
Isteri yang tidak akan meminta apa-apa dari suaminya sekalipun yang perlu (dharuri). Apa yang disediakan suaminya, dia terima dengan penuh malu dan bersyukur. Kalau ada, adalah. Kalau tidak ada, dia bersabar. Tapi meminta tidak. Apatah lagi yang tidak perlu, kalau diberi pun dia tolak bahkan adakalanya yang perlu pun dia tolak dengan baik, dia lebih suka menolong suaminya. Itulah golongan yang bersifat orang yang Siddiqin. Golongan ini payah hendak dicari terutama di akhir zaman ini, macam hendak mencari belerang merah atau gagak putih. Ini adalah perempuan luar biasa.

2. Isteri Muqarrobin
Isteri yang tidak meminta dari suaminya kecuali yang perlu sahaja. Yang tidak perlu dia tidak akan memintanya bahkan kalau suaminya memberi yang tidak perlu dia tolak dengan baik. Tapi kalau yang diperlukan pun tidak ada, dia tetap sabar. Namaun dia tidak akan mendesak suaminya. Dia tetap bersabar dengan keadaan itu. Itulah golongan Muqarrobin. Golongan ini juga susah hendak dicari di zaman kebendaan ini, di zaman orang memburu dunia, di zaman orang memandang dunia adalah segala-galanya.

3. Isteri Solehin
Isteri yang meminta kepada suaminya yang perlu dan juga sekali-sekala meminta juga yang tidak perlu seperti ingin sedikit kehidupan yang selesa sama ada dari segi makan minum, tempat tinggal, kenderaan. Namun kalau suaminya tidak memberi, dia tetap sabar dan tidak pula menjadi masalah. Itulah dia golongan orang yang soleh.

4. Isteri Fasik
Isteri yang selalu sahaja meminta-minta bukan sahaja yang perlu, yang tidak perlu pun dia suka meminta-minta juga. Kalau diberi pun tidak pernah puas-puas, tidak pernah rasa cukup, sudah mewah pun tidak rasa cukup. Kalau tidak diberi menjadi masalah, dia merungut-rungut, marah-marah, sakit hati, merajuk hingga menjadi masalah dalam rumah tangga. Inilah dia golongan yang fasik. Isteri ini selalu sahaja derhaka dengan suami, apatah lagi dengan Tuhan.

Semoga Allah menyatukan hati-hati kita, menjadikan kita saling mencintai karena Dia; sebagaimana dalam hadits yang diriwayatkan oleh Tirmidzi Rasululllah saw bersabda:

"Di sekitar Arsy ada menara-menara dari cahaya. Di dalamnya ada orang-orang yang pakaiannya dari cahaya dan wajah-wajah mereka bercahaya. Mereka bukan para nabi atau syuhada'. Para nabi dan syuhada' iri kepada mereka. Ketika ditanya para shahabat, Rasulullah menjawab, "Mereka adalah orang-orang yang saling mencintai karena Allah, saling bersahabat kerana Allah dan saling kunjung mengunjungi kerana Allah..



Renung-renungkan dan selamat beramal

14 Oktober 2011

weekend yang bizi

yer, esok, pepagi buta, aku dah ada discussion ngan classmate...cam besa, umah aku menjadi port pilihan...alasan, Haiqal...hehehehe....letih aku macam nie...rasa letih pie class minggu lepas tak abeh lagi, ni dah bertambah ngan esaimen belambak...haduyai

Haiqal, malam nie jangan wat mama cam semalam tau....mama pon tak suka marah-marah Haiqal...tapi mama ngantuk, Haiqal x mau lena...kan dah kena...cian anak mama nie....malam ni Haiqal kacau papa eh kalau nak jaga...papa bukan letih pon, asyik men gameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ja qeja dia

sayang bucuk mama ni

buah ati mama ni

imam muda mama ni

saaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnngggggggggggggggggggg sangat



DiET!!!

Assalamualaikum uolllsss.....hopefully, sume sihat-sihat okeh....arini, aku nak share info pasal diet....adakah aku sedang mengamalkan proses diet??? mari sama-sama kita lihat...yiehaaaaaaaaaaaaaaa















baru-baru nie aku ada post pasal posa kan? tengah message ngan classmate aku, tetiba tersebut pasal 'isi' kandungan jurnal ape ntah...dan-dan aku teringat isi ketam...perghhhhhhhhhh, sedap kot kalau bukak posa ada ketam....ketam goreng pon dah sedap, ni pulak kalau buat masak-masak....terus text laki aku, 'abang, ayang teringin ketam la'.....tau apa laki aku jawab??? 'bagan lalang, jommmmmmmmmmmmmmmmmmmm'....yessssss...laki aku bab makan tak penah tolak...so sapa-sapa rasa tadak geng yang perot tong sampah, leh la ajak laki aku pie lepak makan sesama...kompom abeh punya...muahahahaha

seperti biasa,bab jenjalan nie aku tak kan pie ngan laki aku ja....terus text Nadia ngan Kak Roha kot depa nak ikot...lagi ramai, lagi meriah...lagi ramai, lagi banyak makanan nak oder...lagi ramai, lagi mahal....T_______T....tapi yang ikotnye Nadia sorang ja...Kak Roha tak baca message aku antaq, pastu dia pie antaq Haziq pegi kelas membaca...so x leh ikot la...kang mengamuk la si Haziq kena tinggal...jadiknye, Kak dok umah dendiam ye...

ok jugak pie Bagan Lalang bukan weekend or time gaji....orang tak ramai....oder sat ja sampai....ce mai time weekend, abang yang buat ayaq tu pon kalau orang panggil buat-buat tak nampak sebab bizi...ni siap leh mai kat meja, ambik order bagai...;0...menu-menu yang dioder seperti berikut :-



telur dadar kegemaran laki guek....laki guek kan membela, pie mana pon kena makan teloq...hohohoho




pepahat masak sos kot....perghhhhhhhhhhhhhhhh, sedap siot....dulu aku tak lalu....tapi mai kali nie, berebut okeh....seeeeeeeeeeeeeeeeddddddddddddaaaaaaaaaappppppppppp....slurrrrrrrrppppp
*ni 200 gram je*




sotong goreng tepung yang rangup!!!!! sedap okeh...makan siap bunyik krup krap krup krap lagi....tak rugi oder...oh ya, ni 2 ekor sotong yang besar punya....bila digoreng, hat ni je ha yang ada....tapi aku pelik, mana pie janggut dia ntah...laki aku makan ka???



pucuk dicita ulam mendatang....
KETAM MASAK PEDAS
sila lap ayaq liuq yang meleleh tue
gila meletopppppppppppsssssssssssss....sedap....memang tukang masak malam tu, masak dengan hati yang ikhlas lagik suci.... ;)..ketam ni 5 ekoq...laki aku dalam qeta dah calculate.....'abang nak ketam 3 ekoq, ayang ngan nadia sorang sekoq dah la...pastu ambik la bahagian abang sorang sikit'...ewah kau, tamak eh
*dolu-dolu zaman cintan-cintun, laki aku yang tolong kopek isi ketam kat penyepit tue,kan keras sikit....aku ingat dah ada anak, laki aku wat deeeeeeeeeekkk ja...tapi tak....i salah anggap uollssss....laki i kopek, bagi kat i isi yang putih melepak tu.....i lap u lah abang*


ada lagi 1.....ikan bakaq...amik ikan jeket tue...lambat  sampai, so xdek nak snap-snap dah....aku lapaq, kan aku posa ari tue.... :)


tapi tak dan nak rasa nikmat makan pon...Haiqal kacau...merengek....dia tidoq masa otw tu, pastu bila angkat boh stroller, mula la terbeliak mata dia....pastu tak dan la aku nak menikmati kesedapan makanan malam tue....hurmmmmm...tapi tak pa...ketam tak abeh pon makan...tu la, laki aku kan tamak....at last tak abeh, tapau....pastu tapau lagi 2 ekoq ketam masak pedas untuk Kak Roha....sian dia, dah la tak ikot....ketam je kak ek, sotong nak beli sendiri....ngeh3

so total semua + ayaq + nasik semua = RM103.04....cashier tu cakap 4 sen tak yah...alah, orang bagi je la RM 100, kan....kede betoi.... T____T



amacam, ada yang teringin????
pie la bagan lalang...sekarang nie musim bulan mengambang, isi ketam padat...sheeeeeedaaaaaaaaaappppppppp oooooooooooooooooooooooooo

pastu semalam aku posa lagi....menu berbuka puasa adalah ayam masak paprik + lauk ketam yang tak abeh tu, perangat balik....alhamdulillah, tue rezeki aku....tapi supper pulak lain menunya.....menunya adalah seperti berikut :-




1 regular traditional pizza : topping : the supremo
*makan super duper tamak...tak abeh, ada lagi kat dapoq*



garlic bread


spageti carbonara...yang nie aku super duper tak lalu...leh la sesuap dua...pastu....erkkkkkkkkkkk, kombang tekak den....laki aku yang balun...besa la kan, tong sampah... >___<


mushroom soup...ini aku punya...tapi kena share jugak ngan laki aku

dan dapat 2 tin kecik ayaq Pepsi...untuk pengetahuan semua, kami laki bini tak minum ayaq gas...so, 2 tin tu aku sumbat dalam freezer ja....sapa nak, sila angkat kening!!!!  ;)

dan pizza di atas adalah menggunakan khidmat PHD....pizzahutdelivery....kat Putrajaya nie ada kat presint 15...dalam tempoh 30 minit depa akan antaq order...kalau sampai lambat, kita sebagai customer leh mintak pampasan...wah, pampasan gitew.......so, sapa yang berminat, sila call no yang tertera kat kotak pizza seperti di atas

harap maklum





eh, ada lagi
pagi tadi, lapaq...pie dapoq, tengok ada lagi nasik putih + kuah paprik semalam
apa lagi, panaskan, tapau bawak pie opis

menu bekpes pagi nie adalah seperti berikut :-




bismillahirrohmanirrahim









brupppppppppppppppp....alhamdulillah







amacam, cun tak jadual diet aku???







renung-renungkan dan selamat beramal


>_________________________________<