29 Ogos 2014

Lagu Happy Birthday versi Haiqal, Zara + Mama T________T

video

Versi 1



video

Versi 2


Walaupun mama nyanyi tak sedap.....walaupun Haiqal nyanyi tak betul.....walaupun Zara nyanyi tak paham apa.....
but this is gonna be the sweet moment on Zara's birthday celebration.... 

Mama luv u all till jannah

28 Ogos 2014

In Progress

Sabtu baru-baru nie...aku balik kampung....as usual, last minute punya decision.....nak balik ka dak....dari malam Jumaat, alih-alih lepas Zohor baru balik....hahaha....tak pa la, asalkan balik jugak....tq papa  ;)

Balik kali nie selain jenguk mak tersayang, nak pie jenguk rumah.....actually, kawan aku ada beli rumah....area Sungai Petani....pemaju cakap dalam tempoh 2 tahun rumah siap....tup-tup minggu lepas pemaju dah call suruh ambik kunci.....terus aku pon meroyan sekali....padahal bukan rumah aku....hahaha...bengong...tu yang dok berzikir kat laki aku, nak balik kampung, nak balik kampung.....alasan nak tengok rumah....padahal, memang naakkkkkkkkk jugak balik kampung even tak dak alasan pon....hikhikhik





Rumah tu dah nampak la bentuk rumah....cumanya tak siap sepenuhnya lagi....pintu tingkap pon tak dak lagi...aku tak sure, rumah aku hat mana satu...ni main terjah ja nie....guard tak dak kat depan tu, main rodong masuk ja la.....tapi kalau ikutkan, area nie lah rumahnya.....tak besar mana, tapi syukur...ini ja mampu.....bila pikir  balik, rumah aku nie tak dak la hulu sangat....memandangkan ni area Amanjaya, banyak lagi pembangunan yang sedang naik.....maju jugak la kot....kot ajelah.....hahaha



Rumah semi-d....ntah bila tahun aku nak balik duduk ntah.....aku memang tak dak cita-cita nak balik duduk sana lagi....iyelah, kang tak dak feel nak balik kampung....apa barang balik kampung setakat sejam lebih ja dah sampai....tak dan nak nyanyi lagu balik kampung ngan Haiqal nanti, tengok-tengok dah sampai rumah tok....over kan ahkak....muahahaha....so rumah nie, maybe bagi sewa kot.....kalau ada orang nak duduk....kalau dak, buat rumah persinggahan....

Eh tapi kan.....lepas tengok rumah, aku lalu depan satu kawasan nie.....nama dia Bukit Bintang.....perghhhhhhhhh, kawasan orang kaya kot.....sapa beli rumah situ sah-sah la dia kaya....baru nampak gambaran kat dinding-dinding iklan dekat tepi jalan tu pun aku dah tau rumah mewah.....kalau tengok depan mata tak tau la.....haaaaaa, sapa nak beli rumah boleh la pie riki kat Bukit Bintang tu...mana tau nanti kita berjiran...walaupun jiran jauh....T_____T

27 Ogos 2014

Hepi Besday Zara ~ Zara turn 2

Alhamdulillah.....Alhamdulillah.....Alhamdulillah......
24 Ogos baru nie, Zara genap 2 tahun.....Dah besar anak dara aku nie.....akai dia, MasyaAllah...ada ja yang buat aku jadi singa....hahaha...ada orang tanya, tak buat makan-makan ka......ikhlas cakap, aku kalau boleh, hari-hari nak jemput orang mai rumah....seronok sebenarnya jamu orang makan nie....tapi keadaan tak mengizinkan....ada ja halangan-halangan yang membuatkan plan untuk buat makan-makan tu terbantut.....kesudahannya, sambut kami anak-beranak aje lah....itu pun dah terlepas 2 hari baru nak sambut....hehehehe



Besday girl


Berebut nak makan kek....tapi gaya Zara tu bukan nak makan...dia nak main je lebih.....



Yang nie tukang makan....suka sungguh dia makan....sampai kek berteraboq  atas meja tu....










Besday girl jugak rilex....makan keropok....habeh tak mau, dia capai fish and chip makan... T__T


anje papa


lasagna


fish and chip


Carbonara

Sedap carbonara dia....makan time panas, memang layan la....tapi boleh la kot 5 suap....mula la aku kembang tekak....nak mintak cili potong, kompom lah tak dak.....alih-alih, hulur kedepan....suh Pak Zul perabeh....tak leh blah dah aku makanan western  nie....haishhhhh




Sesi memujuk anak teruna....2 kali jatuh kat dalam dalam kedai nie....tak paham sungguh aku...apa dia buat pun tak tau....mula-mula, jatuh kerusi....sekali ngan kerusi tu pun jatuh....lepas tu aku rasa Zara kot tolak.....jatuh terduduk....nangis lagi....muahahahaha....hari nie celebrate besday Zara, so Zara tak leh kena marah....maka, pujuk ajelah jawabnya..... T____T


Haiqal + Mama + Zara....okei aku akui.....nampak gemuk disitu


Zara yang happy....

So simple and small Zara's birthday celebration....hadiah pun tak cari lagi.....papa cakap nanti....nanti papa tu boleh jadi bulan depan dan bulan-bulan seterusnya....muahahaha....

Yang penting, anak mama, Zara Hadeera binti Zulfahimi membesar dengan sihat dan ceria....membesar dengan jayanya.....membesar menjadi orang berguna, anak solehah dunia akhirat.....cuma satu, cakap tak berapa nak buleh.....pasai pa tatau...jenuh nak translate....aku ingatkan anak laki lambat cakap, anak pompuan lagi lambat.....bab bergado, serah kat dia....mai dia geram, dia pie cubit-cubit sampai puas ati.....dak pun dia pie tumbok muka....hat nie memang rasa nak tumbok balik....hahahaha....anak, pinjaman terindah....tahun depan nak hantar masuk sekolah....semoga dipermudahkan semua urusan...insyaAllah









26 Ogos 2014

Bingkisan Heliza dari Bumi Ghaza

Selasa minggu lepas, Kementerian Sumber Manusia ada menjemput Penyanyi/Pendakwah/Pengacara kecik molek Heliza Helmi untuk berkongsi pengalaman ketika melawat saudara Islam kita di Syria dan Palestine pada tahun 2012....walaupun rasa macam dah lama, namun penderitaan yang dihadapi oleh rakyat Syria, rakyat Palestin dan sekarang rakyat Gaza adalah sangat berlainan.....permulaan ceramah dah disajikan dengan 3 buah video...kekejaman rejim zionis terhadap umat Islam yang tidak berdosa....tak silap aku video sekitar tahun 2009, di Palestine kot...lupa dah......tapik kan....lawa la Heliza nie....kurus kering, tinggi lampai....pakej lengkap...rasa nak buat kakak angkat...hahaha







Baru main video satu, aku dah merambu ayaq mata....Allahuakbar....hati ibu mana yang tak tersentuh bila tengok penderitaan anak-anak kecil yang ditembak, yang putus kaki, yang berdarah sana sini....yang menangis memanggil, 'mama mama mama' tatkala doktor tengah merawat....dengan kelengkapan yang serba serbi kekurangan.....tersedu-sedu aku....dah la selsema...bertambah-tambah selsema aku nie....Allah, tak terbayang aku di kedudukan anak-anak kecik tue....dan sedikit pun aku tak berani membayangkan anak-anak kecil yang diserang dengan rejim zionis tu dengan anak sendiri....sungguh besar dugaan rakyat Palestin...itu penderitaan bumi Palestin, sekarang nie bumi Gaza.....daripada perkongsian Heliza atau lebih mesra dengan panggilan 'Ija', serangan ke atas Gaza berganda-ganda lebih dahsyat daripada serangan ke atas Palestin.....Allahuakbar!!! takut dengar.....nak pie berperang sekali, kekuatan tu tak dak....nak mati syahid, nakkkkkkkkk ja....tapi bekalan menuju akhirat pun tak banyak, macam mana nak syahid???.....  ;(

Menarik jugak perkongsian pengalaman yang disampaikan oleh Heliza....dulu persepsi aku kat Heliza nie lain....iyalah, aku tengok dia jadi hos dalam SIS kat TV9, memang aku tak bleh blah.....bila tengok real, tengok cara dan gaya penyampaian pasal bumi Gaza, memang lain....sangat lain...dan terus aku respect dengan Heliza.....nak bandingkan aku dengan apa yang telah diusahakan dan dilakukan oleh Heliza dalam menjalankan tanggungjawab sebagai seorang umat dah hamba-Nya, memang jauh sangatlah....syukur jugak aku tergerak hati nak turun sama-sama dengar ceramah ni....kalau dak, alamatnya sampai kesudah kesedaran aku terhadap dunia Islam yang lain tetap sama....dan antara ungkapan yang masih aku terngiang-ngiang kat telianga sampai kesaat nie, perbualan antara Heliza dan rombongan Aman Palestine ke sana....bersama dengan rakyat Palestine :

'Kalau kami tak datang beri makanan nie, apa yang kamu makan?'

'Apa yang kambing makan, itulah yang kami makan......kadang kami makan sup.....ambil cebisan-cebisan kotak, dikoyak-koyak.....dan dijadikan sup untuk anak-anak'

Allahuakbar.....makan sup kotak??? makan makanan kambing??? Astagfirullah....Heliza cakap lagi, di bumi Palestine lah dia jumpa dengan manusia yang makan makanan yang memang kita tak makan, seperti kucing....sampaikan kucing dekat sana pun dah memang tak jumpa, semua disembelih dijadikan makanan.....sedihnya....sedangkan kita kat Malaysia ni aman, boleh pilih nak makan makananan apa....nak western, nak seafood, nak ala kampung....semua ada terhidang depan mata....sampaikan ada yang tak habeh, terus masuk dalam tong sampah....menangis lagi aku kat situ....  T______T

Aku ada follow fb Aman Palestin.....kat situ depa akan kongsikan berita-berita terkini mengenai kedudukan terkini keadaan bumi Gaza....macam hari nie, hari peperangan ke 51 antara Israel dan Gaza.....dan tak selama-lamanya orang Islam akan berdiam diri....cuma kadang aku pun tak faham, kenapa, mengapa, dimana negara-negara Islam yang gah dengan kemasyhuran....kenapa masih membiarkan bumi Islam ini dibedil rakus oleh rejim zionis??? aku tak pandai sangat isu nie....aku pun tak banyak membaca pasal peperangan nie....tapi aku tertanya-tanya....penah sekali, aku terbaca dalam suratkhabar....kenapa Mesir tak bukak laluan di Rafah? sedangkan semua bantuan dari seluruh dunia termasuk Malaysia tersekat kat situ.....dan selagi Mesir tak bukak laluan masuk, selagi itu bantuan sama ada dari segi makananan, perkhidmatan dan ubatan tak kan sampai kepada penduduk Gaza....ada yang kata itu isu politik....Wallahualam....tak berani aku nak komen lebih, takut terjadi fitnah...


Banyak perkongsian ilmu dan kisah dari Gaza/Palestin/Syria yang Heliza kongsi.....detik-detik cemas berhadapan dengan rejim zionis yang tiba-tiba keluar dengan kereta kebal ketika rombongan Malaysia nak tanam pokok zaitun kat tanah jajahan Israel, lawak dan menginsafkan....bayangkan, tengah seronok-seronok nak tanam pokok, tiba-tiba 3 bijik kereta kebal keluar.....lepas tu helikopter sebijik dok berlegar atas kepala....apa lagi, lari tak cukup tanah la rombongan Malaysia masa tu, masuk balik dalam khemah....tengah berlari tu, ada 3 orang budak kecil, dalam lingkungan 10 tahun, bertentang arus dengan rombongan Malaysia, lari bawak bendera Palestine....bayangkan....betapa beraninya anak-anak kecil tu seolah-olah memberi amaran kepada tentera Israel, 'kalau hampa nak tembak depa, tembak kami dulu'.....Allah....kerdil sangat aku rasa....betapa kuatnya cinta anak-anak ini terhadap Islam....hidup dan mati hanya kerana Allah....kita???? aku??? 

Kepada orang kat luar sana....termasuk aku sendiri..ambillah peluang sebanyak mungkin untuk mengetahui nasib saudara Islam kita diluar sana....walau tak banyak yang kita boleh bantu, sekadar doa pun cukuplah....ada jugak gerakan/NGO yang secara sukarela mengutip derma dan membantu mereka yang memerlukan...bantulah....syukur sebab masih ada jiwa-jiwa yang 'sensitif' dengan isu-isu kemanusiaan sejagat nie......tak salah pun nak derma sikit....tak miskin pun kita kalau bersedekah....jemputlah Heliza sebagai penceramah, pun tak rugi...banyak yang kita boleh tau...dan antara lain yang kita boleh bantu, melalui boikot....boikot yang mana agensi-agensi yang menyalurkan dana terus kepada ketenteraan Israel....dan McD adalah salah satunya....boleh dapat info boikot nie dari page Aman Palestin.....supaya kita tak salah memboikot....

Wallahualam



21 Ogos 2014

Integrity Check

Aku baru nak letak kepala atas meja....tup-tup masuk emel........tajuk dia 
'INTEGRITY CHECK : Peringatan Terhadap Penggunaan Masa Bekerja'


pilih-pilih, mana satu pilihan anda.....aku 'terkena' bab tidoq tu la....terus angkat kepala....tak jadi tidoq....tapi bila tengok nie time rehat, sukatilah nak tidoq pon kan.....huhuhu...yang lain-lain tu rasa tak dak kaitan sangat....main game??? dah lama aku tak main game kat opis....game pon tak dak dalam pc nie, macam mana nak main??
nak berniaga online pon tak jugak...melainkan cuci-cuci mata.....hik3
berbual kosong??? insyaAllah la kalau ada orang mai bertenggek kat meja aku nie ha....tak dak di tempat kerja??? tapi aku tak la pie main golf dengan pie karaoke...setakat pie pantri, fotostat, hantar surat....tu je kot...lain ada ja.... ;)..kot call tak jawab, call lah henpon...tu la jalan penyelesaian thorbaeeekkkk

rasa nak demam nie....selsema dah banyak hari...pagi tadi badan dah panas-panas...check suhu 38....kompom demam...tapi malas nak pie klinik..kang pie klinik doctor tak bagi MC, rugi cuti aku....gigih jugak la masuk opis....opis pulak sejuk gedi....memang layu sungguh la aku hari nie....haishhhhh



20 Ogos 2014

Resepi Ayam Black Pepper

Ada orang request nak resepi ayam black pepper.....actually, aku dah penah share sebelum nie....dah lama dah pon.....dan dah lama tak buat sama....tu yang resepi pon dah tak sama macam dulu.....kalau nak tau resepi dulu, klik kat sini ayam-masak-version-aku

Tapi resepi kali nie dah diolah sedikit...dah ada pembaharuan....pembaharuan??? lebih kurang sama ja...cumanya ada bahan yang tak cukup, aku tak boh...gittew

Bahan-bahan :

Ayam yang dipotong kecil
Halia (ditumbuk)
Bawang putih (ditumbuk)
Sos tiram
Kicap pekat
Kicap manis cap kipas udang
Serbuk black pepper
Black pepper (ditumbuk)
Madu

Bahan untuk hiasan :

Carrot
Ubi kentang
Brokoli


Cara-cara :

Masukkan ayam dalam bekas.....masukkan halia dan bawang putih yang telah ditumbuk....masukkan black pepper...masukkan serbuk black pepper....bagi sapa-sapa yang kuat pedas, boleh lebihkan black pepper.....tuangkan sos tiram...kalau seekor ayam, letak setengah botol sos tiram yang panjang tu....tuangkan kicap pekat + kicap cair kipas udang....apa-apa jenama pon boleh aje.....pastu gaulkan.....biar sampai sebati....then perap la selama mungkin....kali nie aku perap dalam 9 jam.....kalau tak tahan menunggu lama sangat, perap 30 minit pon dah okei...cumanya bahan-bahan tu tak diserap dengan elok lah....dan kalau nak tau, lagi lama perap, lagi sedap!!!  ;)
Ouh ya....kali nie aku tak masukkan garam....sebab sos tiram tu dah cukup masin manisnya....sebab tu aku letak banyak sos tiram....boleh je rasa bahan perapan tu...kalau tak cukup masin, masukkan sedikit garam...

Cara untuk membakar :

Panaskan oven dalam 10 minit....setkan suhu 230 darjah celcius.....setkan untuk panas atas dan bawah....masukkan ayam dah diperap ke dalam oven....sebelum tu, aku tukarkan dulu ayam-ayam yang dah diperap ke dalam bekas tahan panas.....mula tu aku letak dalam tupperware putih jernih tu...sebabnya kat situ ada tulis 'microware oven save'....aku dengan konfiden je masukkan dalam bekas tu...bila bunyi 'keting!!', aku nak alihkan ayam, tengok-tengok bekas dah lebur....seb baik ayam selamat...terus tukar dalam bekas lain....muahahahaha

So, sebagai pengajaran...gunalah bekas yang selamat untuk membakar ye adik-adik....okei....berbalik kepada cara untuk membakar ayam tadi....masukkan ayam, masukkan sedikit madu.....madu tu nak bagi ayam nampak berkilat bila dah masak....then masukkan dalam oven selama 15 minit....lepas 15 minit, tarik sedikit bekas tue....terbalikkan ayam-ayam yang ada....then bakar lagi selama 15 minit.....bila dah cukup masak, boleh keluarkan ayam dan dihias dengan sayur-sayuran yang dah direbus sampai empuk....nak lagi menarik, air perapan yang keluar masa bakar ayam tu, curahkan sedikit ke atas ayam....tak dak la nampak kering sangat ayam tu nanti.....dan, siap!!!!


nah ulang tayang....  T______T

dan yang lagi rasa terharu bila Pak Zul wassup nie...nampak sangat sedap ayam yang aku buat nie....*kelipkelipmata*






18 Ogos 2014

Ayam black pepper ala kak own


Minggu lepas Pak Zul ada cakap, hari nie opis dia ada buat pot luck....dia tanya nak masak apa....aku cakap  'ayam BBQ'....pastu dia pun bagitau kat opismate dia yang nanti dia nak bawak ayam BBQ, 2 ekoq.....semua pakat dok tanya 'hang nak bawak tempat panggang tu semua ka???'....bukan ayam BBQ sebenarnya, ayam black pepper je pon....kihkihkih

Gigih tau semalam perap ayam 2 ekoq....semangat nak bagi orang makan....sedap tak sedap belakang kira.....tengok gambar macam sedap....hahaha

Buat yang simple-simple....tapi lambat jugak nak tunggu turn nak bakar ayam nie...al-maklumlah oven kecik ajo....tak sempat nak habiskan 2 ekor ayam, Pak Zul pulak sambung bakar....

Nak resepi???

14 Ogos 2014

Jalan-jalan ke Bukit Fraser

Sabtu lepas, Pak Zul join group PROSMAC naik ke Bukit Fraser.....pie balik hari....mula-mula tu, aku tak berapa setuju nak joint....bukan apa, tak penah-penah nak join kelab-kelab keta nie....tetiba ja Pak Zul jadi semangat...baik aku duduk rumah, kemas apa yang patot.....pening wei tengok rumah tu, dah la kecik, barang belambak...tak tau nak longgok mana...bila asyik ja travel sana sini (balilk kampung je pon....ahaha), rumah tunggang tebalik....beg baju selonggok, baju nak basuh selonggok, baju nak lipat berlonggok-longgok....ai is stress.....memang aku tak mau ikut la....tapi bila Pak Zul cakap' 'kita pie ja dulu, kalau nanti dekat R&R Rawang tengok depa dah tak dak, kita shoot balik kampung terus'.....disebabkan kata-kata perangsang 'balik kampung' tu yang membuatkan aku setuju ikut....muahahaha....selpish sangat ahkak

Kalau ikutkan informer, pukul 7.30 pagi berkumpul di R&R Rawang....pukul 8.00 pagi gerak ke Bukit Fraser....aku dah cakap, bangun pukul 5 pagi....aku nak kemas beg, apa pun tak buat lagi nie.....sempat la keluar rumah dalam pukul 7....tup-tup pagi tu jaga dah pukul 7 pagi...melompat sakan la kami laki bini...aku bab-bab macam nie, mula la nak bebal...kemas beg kalut-kalut, kang tetinggai pulak susu anak kang....tapi sebab pikirkan nak balik kampung punya pasal, aku gagah jugak la bersiap....anak-anak pun salin baju ja, mandinya idok....takut kena tinggal...muahahahaha...kitorang gerak dari Putrajay dah pukul 7.50 pagi....Pak Zul pecut keta, dalam 8.20 pagi sampai R&R Rawang.....ingatkan dah kena tinggal, tapi ada lagi geng PROSMAC nie....tak jadi la nak balik kampung awal pagi...

Apa yang aku dengar dari ketua group ni, ni adalah fun travel.....saja nak layan corner katanya.....aku tak penah sampai lagi Bukit Fraser sebenarnya.....so aku tak terbayang, corner macam mana yang depa nak layan tu....aku ikut ajelah.....kami gerak dari R&R Rawang pun dah pukul 9.30 pagi.....pastu stop pulak dekat Kuala Kubu Baru ke apa ntah nama dia, tunggu lagi 1 keta nak follow....yang nie stop dekat sejam lebih....lapaq wei...dok lawan makan koko krunch dengan Zara dalam keta....






Ada 11 buah keta yang follow.....kami parking ujung-ujung....adik bongsu la katakan....hat lain semua dah otai....so kita kena ikut otai.....ni lepak-lepak tangkap gambar....syok jugak layan group macam nie sekali sekala....dah habis tangkap gambaq, baru naik Bukit Fraser......

Satu ja aku nak cakap, tobat aku tak naik dah Bukit Fraser nie wei......jalan dia kemain lipat kiri kanan....dah la jalan sempit, corner kemain banyak....tajam pulak tu.....aku ni dah pening, Zara siap muntah lagi.....Haiqal mula-mula ja okei, pastu terus tumbang....lena tak sedaq apa....aku ni pun napas dah turun naik tahan....huwaaaaaaaaa, tak suka wei.....sampai atas, aku rilex dulu dalam qeta.....agak-agak kepala dah okei....baru turun.....mencari makanan...lapaq wei.....ada satu kedai situ....tak ingat nama, makanan dia sedap....ada ikan bakar.....Pak Zul ambik keli bakar, sambal sotong, sayur, gulai daging....tau kena berapa hengget???? semua kena 32 hengget okei.....rasa macam nak telan dengan tulang ikan keli tu sekali....seb baik sedap, kalau idok???...aku pulak ambik lagi sekor ikan keli, tempe + sayur....kena 18 hengget....so total kami laki bini 50 hengget......tapi aku cuba positifkan diri....orang susah kot nak naik atas nie, nak angkut ikan keli lagi.....sebab tu depa caj mahal.....tapi sedap.....ekor keli dia rangup....yummeh!!!! 

lepas makan, lepak-lepak kejap....sampai Zohor....ada yang pie solat, aku ngan Pak Zul dah niat nak jamak ja....so kami pie bagi ikan makan.....bukan nak cakap la....sebenarnya Bukit Fraser tak dak benda pun.....bak kata group leader, nak layan corner ja......hurmmm, hokei....

















Best kat sini....ramai tukang melayan anak-anak.....orang lain tak bawak family pun....Pak Zul ja....aku kan queencontrol, mana laki pie, wajib kena ikut....hahahaha...sebab tu aku hanya perati dari jauh ja.....orang lain dok melayan Haiqal dengan Zara



Kat sini ada ja yang bot kayuh-kayuh tu.....Pak Zul ajak aku naik....malaslah....anak bukan boleh ikut.....kang nangis-nangis kang, malaslah aku.....ada jual makanan ikan, singgit ja pun satu plastik....dekat 10 pek jugak la Haiqal punya angkut nak bagi ikan makan...
Lepas bagi ikan makan.....kami ke The Paddock Fraser Hill....kat sini ada kuda.....sapa nak naik, dipersilakan.....ada la kot 3 ekoq kuda....yang aku nampak la....sekali naik, RM 6.....kalau sorang dewasa naik dengan budak, kena RM10....Haiqal mula-mula ja nak naik...bila dah sampai turn, 'tak nak...........tak nakkkkkkkkkkk kudaaaaaaaaaaaaaaaa'......stress lagi ahkak!!! nampaknya, Pak Zul naik kuda sengsoranglah....hahahaha







Kuda kemain susah nak jumpa....budak-budak nie lagi minat dekat kucing....












Dah habeh layan kuda, kita pie tempat memanah pulak....1 kawasan je pun.....tapi best, tenang ja rasa....







 Pak Zul main archery.....ada jugak la yang tersasar....ada jugak yang kena  papan bulat tu....Haiqal dah kemain lagi nak main sekali....tak boleh nak, tunggu besaq sikit nak main pun....itu pon kat tempat lain, bukan dekat sini....mama is pening nak naik situ dah....



 Sementara papa main, kami layan selfie dulu anak-beranak.....




















Tak dak langsung gambaq aku yang okei dengan anak-anak.....Pak Zul malas nak melayan lama-lama...ini ja yang terdaya dia nak tunggu kami possing.....hahaha




Last but not least....bergambar ramai-ramai dekat jam besar......dengan geng Prosmac.....aku wujud dalam gambar tu, cuma tak nampak....hehehehehe

Pukul 5, kami pakat chow......layan corner lagi.....kali ni memang aku kalah....tunggu nak muntah ja.....Zara dengan Haiqal awal-awal lagi dah tertidoq.... dah sampai bawah pun dok ting tong.....huwaaaaaaaaaa, tak best jalan situ.....sapa-sapa yang sanggup layan corner tu, boleh la naik Bukit Fraser.....aku memang tak mau pie dah....btw, group nie memang best!!!!!

 Lain kali pie tempat yang jalan lurus pulak na.....pleaseeeeeeeeeeeee