06 Ogos 2015

Nothing

Lama tak update blog kan.....kadang sampai satu masa, aku rasa nak berhenti dari dunia blogging....alaaaa, kalau aku stop pun tak dak efeknya....hahahaha...cumanya nanti kalau ada masa lapang, takut terindu pulak dengan ketukan jari jemari kat keyboard nie.....so, simpan je la niat tu dulu....mana tau, time ada baby kecik nanti betul-betul aku tak leh pokus dah kan.....baby??? wow, kenot wait......aku tak call lagi klinik untuk appointment 3D/4D scan.....kat area rumah aku tu, ada ja klinik yang buat.....tengok lah petang-petang nie ka aku call..nervous pulak nak pie checkup baby nie...macam-macam perasaan ada....takut, happy....harap semua dalam keadaan baik hendak-Nya

Mana gambar raya? mana gambar menu raya? mana gambar potluck raya? mana gambar open house???? mana wei....mana???? seriously, aku malas nak save dalam pc gambar-gambar tu...penuh dalam hp ja....tapi menu raya aku tak tangkap pon....bz berwefie anak beranak...muahahaha....ouh ya, last Saturday aku buat open house.....rasanya jemputan kali nie lagi ramai jemputan masa besday Haiqal.....tapi lauk banyakkkkkkkkkk je lagi tak habeh.....ramai orang datang, tapi lauk tetap banyak...maybe sebab untuk hari tu banyak ja jemputan open house....masing-masing pakat simpan perot, kang penuh dah tak leh menjamu selera kan....aku buat soto je pun....pastu oder nasik tomato dekat ex-babysitter Zara.....pastu oder fruit tart dengan wife opismate....yang lain-lain tu buah tembikai je....then sumi + sweets untuk bebudak.....eh lupa, buat bbq jugak.....kemain tamak semua itu ini nak buat....eh lupa, roti  jala pon ada...yang nie macam biasa, oder kat ex-babysitter Zara tu jugak... ;)

Bila makanan banyak tak habis, mula la sesi tapau menapau.....aku bagikan kat kawan-kawan Pak Zul, sebab member dia duduk kat rumah sampai ke 11.00 malam....rezeki depa la....pastu bagi kat family + jiran sebelah.....ayam bbq awal-awal lagi dah ilek.....aku buat 3 ekor je pon.....memang tak cukup la......ni dalam fridge penuh nugget + wadges...aku ada suarakan niat kat Pak Zul, nak buat sekali lagi makan-makan...tapi nak makan western ja....nak buat BBQ, goreng wadges, bakar  sosej, spageti carbonara ka, bolognese ka......sebab bahan banyak lagi...cili sos berbotol-botol Pak Zul beli....kesudahnya aku dapat reply 'tak larat lah'.....elleh, dia bukan apa....anak buah dia yang tukang membakar ayam hari tu....ni bebudak nie balik kampung, kang menyusahkan dia...tu yang dan-dan tak larat.....tengok lah, kalau tak jadi buat makan-makan, aku buat ngan family terdekat je kot.....nak jugakkkkkkkk buat kan even perot memboyot...hahahaha....ngandung baby girl kah???? jeng jeng jeng

gambaq tak leh upload, hp tak detect kat pc....caitttt

kbai...


27 Julai 2015

Zara nak jadi kakak!!!

Alhamdulillah....banyak berita baik untuk tahun 2015 nie.....yang terbaru tapi tak baru sangat la, Zara nak jadi kakak!!! yippaaaaaaaaaa.....*lompatbintang*

Kalau ikutkan due, insyaAllah hujung taon nie....tapi kalau boleh, aku dengan Pak Zul nak la dia keluar 1 Jan 2016 ka, 2 Jan 2016 ka....boleh cenggitu??? hahaha...tak kisahla bila nak keluar pun, asalkan baby sihat sudah....sekarang nie pun dah 4 months ++...syukur sangat....diberi sekali lagi rezeki + pengalaman untuk mengandung

Pagi tadi aku dah call Hospital Putrajaya....sebab aku nak booking yang Full Paying Patient (FPP) tu....maksudnya aku nak booking katil + doctor untuk merawat aku masa deliver nanti....dah bagi nama, tunggu nurse call balik untuk setkan appointment.....FPP nie lebih kurang macam swasta tapi kat hospital kerajaan....pesakit layak untuk pilih gynae sendiri, katil sendiri + apa-apa rawatan yang nak dibuat atas kita mesti melalui gynae yang kita pilih....doctor lain tak boleh nak usik kita sekalipun nak cek 'jalan' if tak dapat permission....ward pun lain dari pesakit biasa....cumanya even keja kerajaan, tetap kena bayar la.....min RM3000...tapi kalau rawatan yang kita dapat tu tak sampai 3k, depa bagi la balik duit balance....if tetiba kena operate or apa-apa ja, maybe lebih dari 3k, kena la tambah sikt lagi....

Aku bukan apa, nak selamat bersalin kat Putrajaya, salah satu jalan ambik FPP ni lah....kalau tak ambik, pastu masa nak deliver tu tengok katil penuh, besar kemungkinan akan ditolak ke Hospital Kajang @ Hospital Serdang.....aku ni, dulu Haiqal rezeki dia kat Putrajaya....Zara memang kat Kedah...kalau boleh yang no 3 ni, nak la Putrajaya....sebabnya senang aku nak ingat ic anak-anak....kang sorang Kedah, sorang Putrajaya, sorang Selangor, sorang KL, pening ar!!! ekekekeke....Pak Zul pun dah bagi permission untuk apply FPP tu....seb baik semalam ada jugak sembang ngan Pak Zul pasal FPP nie....dia la desak aku call awal-awal, kang takut penuh....tadi aku call pun nurse dah cakap, depa dah open untuk duedate Disember....huwaaaaaaaaaa, seb baik aku call...kalau tak, kot tak dan nak apply FPP nie...

Ni pun aku tengah susah ati menunggu nurse Hospital Putrajaya tu call balik....sonyap yo....boleh ke idok aku apply FPP ni....ouh ya, petang nie checkup lagi....sebabnya hb low...10.6....dari Haiqal, Zara....mesti hb low....dugaan sungguh jadi ibu mengandung nie kan....cumanya dah tak muntah-muntah macam dulu....makan muntah, gosok gigi muntah....batuk muntah....buang kahak muntah....last checkup orang ngandung berat naik, aku berat turun...seb baik bulan posa, nurse tak dak la bising...siap suh cover balik berat tu....so, inilah masanya...makan makan dan makan....

Okeilah, nanti kita update lagi na.....nak siap-siap pie klinik pulak nie....daaaaaa


Kakak to be....habeh la adik dia nanti  ;)

08 Julai 2015

Mood raya dah datang

Alhamdulillah, lebih kurang 8-9 hari saja lagi tirai Ramadhan akan berlabuh.....dan menjelmanya Syawal yang dinanti.....tapi aku tak sure, KPI aku untuk Ramadhan kali nie tercapai ka, kelaut ka.....sedih pulak rasa....harap-harap, baki beberapa hari nie dapat aku gunakan sebaik-baiknya....Insyaallah...

Ahad nie aku masih ada 1 lagi paper....last paper for this final sem......kemain Uitm ni kan susun jadual cenggitu....gap 2 minggu dari 2nd paper.....orang last-last ni la nak memperbanyakkan amal ibadah....ini dak, terpaksa jugak ngadap buku....huwaaaaaaaaaaa....why aku antara student yang kena ambik last paper dalam minggu nak raya??? why me??? hopefully dapat buat yang terbaik....pastu aku nak raya sakan.....yippaaaaaaa!!!

Semalam pun menu bukak posa dah mula ding dong.....aku dah mula nak habiskan  lauk yang ada...ni tinggal ayam + daging + hati.....yang lain dah sodaqollahalazim.....aku dah cakap kat Pak Zul, hari Khamis sampai la nak balik kampung nanti, aku nak gantung periuk....tak mau masak....hari nie Pak Zul dapat jemputan bukak posa dengan Perodua, dia ajak aku ngan anak-anak pie sekali...nampak gaya, macam hari ni ja la aku dah mula gantung periuk....muahahahaha

Cuti raya berapa hari ambik? aku 6....tapi tak isi HRMIS lagi....ni baru nak bukak HRMIS....harap-harap HRMIS baik-baik saja pagi nie....aku ambik 3 hari sebelum + 3 hari selepas raya....esok aku ada majlis Khatam Al-Quran peringkat kementerian....aku bagi nama, tapi dalam list semalam tak dak....tapi ada sorang opismate cakap aku boleh gantikan sorang member ni...sebab dia ada hal yang tak dapat dielakkan....lega dengaq....kalau dak, mesti bos aku suh aku joint group PUSPANITA...ngehngehngeh...

Itu je kot nak membebel pepagi nie....aku tak sempat nak share menu-menu bukak posa aku kan.....sian korang....internet kat opis tak mengizinkan aku nak bukak blog waktu pejabat....dia suh aku buat keja ja....eh baju raya dah cari ka??? aku beli on9...sedondon dengan Zara....semalam baru dapat tracking number...harap-harap hari nie dapat la baju tu....sebabnya aku nak mencari tudung/shawl yang seangkatan dengannya....baju Pak Zul + Haiqal dah lama beli...tinggal nak basuh + iron bawak balik kampung....baju jalan anak-anak pun dah ready...agak-agak tak cukup, belasah je lah mana yang ada....tak yah membazir...ye dak  ;)

Ahad lepas aku buat makan-makan kat rumah....panggil adik-beradik yang ada area sini ja la....penuh gak rumah....aku masak ala kadar ja....sambal udang petai, sayur lemak kobis + ikan belah belakang....dah habis masak, kalut-kalut keluar pie IOI nak cari kasut raya anak....beli selipar dekat Haiqal...beli kasut raya dekat Zara....Haiqal kasut taon lepas pon tak berapa nak pakai...dah ler kemain mahai papa beli, so pakai je la kasut tu ye nak...elok pon lagi...aku punya kasut gak tak jumpa...kalau tak dak, pakai je lah mana yang ada....dah jadi mak-mak nie, keperluan anak adalah lebih penting....tapi baju raya aku dah ada 3 pasang....over dari anak....hahahaha


Ni bukak posa kat rumah kak aku, dekat Salak tinggi


Tengok Pak Zul....dalam rumah pon still nak pakai topi....yang aku perasan, baju dia semua kaler merah....baru nie pon beli merah lagi...marah ke bang???



Yang nie bukak posa kat rumah aku....simple-simple je....tapi best....kalau aku tak buat Ahad lepas, memang tak buat dah sebab minggu ni aku nak baca buku....pastu nak balik kampung...siap dok plan, hari Isnin aku nak halfday....pastu nak cabut balik kampung....kali ni kemungkinan aku balik dengan anak-anak dulu....sebab Pak Zul still ada 9 bijik keta nak kena deliver....kalau dia dah hantar aku balik, nanti kan kena patah balik mai Putrajaya....sian lah pulak....tapi itulah, aku tak penah lagi drive jejauh nie...harap-harap dipermudahkan lah perjalanan kami....debar pulak hati kita....T______T

Selamat Hari Rayaaaaaaaaaaaaaaaaaaa





01 Julai 2015

Hepi Besday Zulfa Haiqal ;)



Anak teruna mama nie dah genap 4 tahun...yeay!!! sat sangat masa kan.....dulu kecik, cakap pun tak reti....ni dah makin banyak akai....cakap banyak....asal tak puas ati, 'elleh' ja ayat keluaq kat mulut.....kadang saja buat mama sakit jantung....kannnnn....hahahaha...what time flies......

Dah berbulan-bulan sebelum besday lagi aku akan tanya, 'Zulfa, besday nanti nak kek apa?' 'kek bumblebee dengan Optimus Prime...saya nak dua je....satu kaler yellow, satu kaler blue'.....amboi la kalau bab request....yo yo ooo ja ayat.....disebabkan itu jugak aku tempah kek bumble bee....cumanya ni bukan yang yellow, yang ni yang blue.....pon boleh la eh....aku oder kat kak aku ja, Mak Tun.....isi dalam kek coklat...budak, kek coklat tu rasa paling sedap dah la kek kat dunia...... T______T




Hari yang sama tu jugak Haiqal + Zara kena pie checkup.....so aku mintak permission bos untuk balik awal....half day sebab nak bawak anak pie klinik.....then bagitau teacher nak celebrate besday lepas balik klinik tu....teacher on je...sebab budak 4 years old tak dak lagi yang posa..... =)

Habis checkup, cepat-cepat pie sekolah balik....dah la nak bawak budak-budak nie pie klinik dah macam-macam hal....sorang tak mau jalan, sorang nak tidoq.....Pak Zul bizi, asyik dengan keja ja.....mula-mula aku okei lagi la bila dia cakap bizi....tapi bila anak dah mula buat perangai, aku naik sheikh jugak la.....yela, bulan posa ni iman tak berapa nak kuat.....dengan panas, dengan parking jauh, nak usung anak....ai is stress.....terus wassup Pak Zul beletiaq meluahkan rasa tak puas ati....sebab apa asal anak kena checkup, dia tak boleh bagi masa even 1 jam??? kemain marah mak petang tu nak.....tup-tup Pak Zul balas, 'tunggu rumah, otw'....inilah kuasa wanita sebenarnya.....muahahahahaha..tapi aku dah kat klinik dah pun time tu....tak dak maknanya jugak.....nak tunggu turn pun lama jugak....aku nie takut tak sempat nak celebrate besday Haiqal ja....tunggu dekat 45 minit jugak...baru sampai turn....tengok Pak Zul sampai....ajak dia masuk bilik nurse sekali....anak-anak aku ni pulak jenis 'perak'....nak timbang berat pon tak mau...nangis macam sakit-sakit....lagi bertambah sakit ati aku...kalau Pak Zul cakap dia memang tak boleh pie, aku rasa ada jugak rumah yang kena bom petang tu.....penat wei...anak nak ramai, tapi time macam nie aku sorang tanggung...kenot tahan.......iman tak tebal time tak leh makan nie....hahahaha...jangan tiru aksi ini okeh.....

Setel checkup, ambik ubat....berdesup balik rumah nak ambik kek + goodies......eh, mana nak cari goodies bag yang comei-comei tu eh? aku pie DIY tak dak....aku pie Mydin Putrajaya ni pun tak dak....alih-alih pakai ja la beg koko yang orang dok beli waffle tu....pon boleh la....goodies kali nie aku bagi pensel, sumi, keropok udang, muffin, choki choki....semua makan ringan....mati la aku kalau mak pak bebudak tu marah...hahahaha




Zara tumpang enterframe dengan classmate Haiqal.....






Haiqal's classmates....dah get read baca doa makan....eh Haiqal sekarang nie kan....asal baca doa makan, dia akan baca sekali makna....makna pulak dalam omputeh....mak ni tak berapa nak paham....nak tegur kang salah...yang mak paham, 'Ya Allah, bless us.....safe us......blablablablabla.....from hell fire....amin'  itu ja mak dapat tangkap nak....teruk gila mak kau nie...mak kau ijau!!!! eh??? hahahaha



Kek dah tinggal 3/4....budak-budak ni asyik nak kutip coklat m&m tu ja.....boleh nak nak, acik tak kesah....asalkan korang makan.....dah habis makan, ada banyak lagi la balance kek tu...suruh teacher habiskan....then Pak Zul ajak pie Alamanda...carikan hadiah....ni pun sama, dah berbulan-bulan asyik meruntun nak bumble bee.....'Mama, saya nak bumble bee yang three tu....yang kaler yellow, yang kaler red and blue.....tapi mahai.....'hahahahahaha....iyelah anak, disebabkan besday boy, mama layankan aje.....tapi papa bayar okeh....





Muka hepi dapat mainan....main la kot untuk beberapa jam...bila kaki tangan dah tercabut....tinggai sebelah....itulah anak....seb baik beli dekat Aeon Big ja....kalau Toyrus???? 

Daaaaaaaaaaaaaaaaaa......selamat hari lahir Zulfa......semoga jadi anak soleh dunia dan akhirat...besar nanti jaga mama papa plus adik-adik ya.....

24 Jun 2015

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan....

Alhamdulillah....masih berpeluang untuk berada dan menikmati rahmat Ramadhan.....baru 7 hari posa....korang dah tinggal posa ka tak start lagi posa??? ekekeke...yang tak posa lagi tu mesti ada alasan yang tersendiri kan...yang penting, nawaitu kita....Allah Maha Mengetahui

Hoiii, kemain lama aku tak bukak blog....ini disebabkan internet slow kat opis yang menyebabkan aku hanya mampu tengok url link blog ni....kat rumah memang idok le sempat nak tepek apa-apa...banyak hal lain yang perlu disetelkan....dah ler asal lepas Maghrib ja aku terbongkang lena....letih sungguh.....letih sangat...T____T..tu mesti ada yang tanya, 'tak pie terawih ka?'...aah, aku ngaku aku tak pie pun....sejak-sejak ada anak, boleh kira dengan jari berapa kali ja aku pie terawih kat masjid....sian kan....tapi tak pa, orang perempuan kan lebih digalakkan berterawih kat rumah....mau ngan tak mau buat ja.....jadi jangan tanya aku buat ke idok??? ekekekeke

Hari nie  cuti....esok nak exam...so aku ambik peluang satu hari untuk study...tapi idok stat pon lagi....baru dok tengok PYQ...sat lagi la kot.....

Hurmmmm...posa kali ni agak mencabar bagi aku.....sebab batuk + selesema.....disebabkan cuaca pon kadang tak menentu, badan pon dan-dan la on off....tapi bagi aku, selesema okei lagi...ni batuk yang tak sudah-sudah nie....sampai terkucil...was-was aku nak beribadah pon...huwaaaaaaaa...tapi aku selalu doa agar Allah permudahkan semua....kan sakit ni datang dari Dia.....untuk cuci dosa kita....jadinya, aku redho.....kena minum ayaq masak banyak-banyak....lagi elok orang cakap minum perahan lemon + madu.....iye eh? nak try la.....semoga cepat sikit baik batuk nie....esok nak exam kot, aku segan nak kung kang kung kang batuk dalam dewan...sian kawan-kawan lain tak khusyuk nak menjawab exam....

Salam Ramadhan semuaaaaaaaaaaa

As usual, lagu peberet dikala Ramadhan ni adalah Harapan Ramadhan nyanyian Man Bai feat Raihan



Harapan Ramadhan

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna


Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan

Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti


Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan


Selangkah demi selangkah…
Dengan rahmatMu oh Tuhanku…
Ku tempuh jua



11 Jun 2015

Dah dapat kunci rumah baru



Alhamdulillah....alhamdulillah....alhamdulillah.....banyak berita gembira dalam tahun 2015 ni.....mula dengan APC, dapat tukar kuarters teres.....ni dapat kunci rumah sendiri pulak.....syukur sangat....dipermudahkan segala urusan....cumanya nanti aku terduduk jugak la kot bila dah stat potong duit rumah....ada jugak yang perlu menagih simpati sang suami untuk dapatkan duit belanja...hahaha

Aku bertolak dari Putarajaya pagi Jumaat....lepas tu terus shoot balik ke Sungai Petani nak ambik kunci rumah...iyelah, kang lambat-lambat kang tutup pulak opis tu nanti....sia-sia aku ambik cuti Jumaat tu....kannnn.....setelkan sikit dokumen dekat Eupe Corporation, terus pie site office pemaju nie untuk dapatkan kunci.....baru aku tau, bila dapat kunci....pihak pemaju akan bagi 1 borang aduan....dapat ja kunci kita terus pie tengok rumah.....cek dari a - z benda apa yang kita tak puas ati untuk mintak pemaju betulkan balik.....aku ni siap tanya sekali lagi, 'nak komplen apa-apa pun tak pa ka?'.....kakak tu jawab, 'ya, semua benda...jangan suruh kami peruntuh rumah tu buat balik dah la'...muahahahaha...agak lawak disitu..hari tu jugak baru aku tau no rumah aku yang mana....selama ni main terjah ja pie....tak tau rumah mana satu sebab tak dak nombor lagi....dah ambik kunci, pie tengok rumah...tasabarrrrrrrrrrrr!!!!

Tada!!!! no rumah dah ada, kita dah tau rumah yang mana....yipppaaaaaaaaa

Memang ada jugak benda yang aku nak komplen....tapi bagi aku, aku nak tengok ja dulu rumah tu....nanti aku nak bawak mak aku mai sekali untuk cek...yela, mana tau kot aku terlepas pandang.....tapi sampai lani ada 2 benda yang agak besar kat mata aku yang memang wajib buat aduan....1 kunci main door rosak, 2 tiles kat dapoq tu boleh pulak depa tinggai sikit tak bubuh...nak buat apa tinggai macam tu??? nak boh paip ayaq ka??? yang lain-lain aku tak ingat dah...maybe nak mintak cuci cat kat atas tiles yang tertumpah + angkut semua tong-tong cat yang ada kat bilik belakang....

Tengah aku ngan Pak Zul eksaited tengok-tengok rumah, tetiba ada ja orang dok hello hello dari depan.....rupa-rupanya ada satu apek ni mai....promote kot-kot aku nak buat grill ka, nak renovate rumah tambah dapoq + kitchen cabinet ka.....saja la aku suh kira, kalau nak tambah keluasan dapoq, dia ambik berapa....dia ukuq kiri kanan, 30k....amboihhhhh, harga kemain....tanjat boboi tau.....tapi tanah belakang tu memang luas lagi...boleh tambah sebijik lagi bilik....maybe tunggu kami nak balik duduk sana la kot baru buat...kannnnn...then tanya pulak grill, 1 rumah dia kira RM3900...Pak Zul kemain laju ja setuju...aku rasa cam mahal....tapi kami bayar jugak la deposit RM50...bila aku riki-riki balik dengan kawan-kawan aku yang dah beli rumah, then renovate skit + grill bagai....depa buat baru dalam RM2k....hoiiii, kemain beza harga....tu harga Sungai Petani ja pon....saja nak toing aku la apek nie....terus tak jadi buat lagi grill...tunggu aku habeh exam nanti la aku kisahkan pasal rumah....

Then hari Ahad kami pie sekali lagi...kali nie memang niat nak bawak mak tengok rumah + nak hantar borang komplen....tapinya, rumah tak boleh masuk...kunci sliding door depa tak bagi lagi....depa bagi kunci pintu depan + kunci bilik ja....pintu dapoq pulak adik aku pie kunci dari dalam....elok....main door tu kan aku cakap kunci dia rosak, ingat ada la tingkap yang tak berkunci....rupa-rupanya semua adik aku tutup rapat masa mai hari Jumaat aritu....sian mak aku.....penat mai jauh-jauh alih-alih rumah tak leh masuk....saja nak buat seprais kat mak lettew....hehehehe...sori mak, bukan sengaja pun....huwaaaaaaaaaa





Dah rumah tak boleh masuk, terus ja balik...nak celebrate besday Pak Zul sekali.....jom jom kita lupakan kisah rumah, kita ceriakan diri dengan papa's besday celebration
T__________T

Selamat Pengantin Baru Kak Wani!!!

Lama kemain penyakit malas ni singgah...dari keja rumah, keja pejabat, keja sekolah, semua aku malas....semalam lagi syok, kalau ikutkan bos aku dah masuk opis....tapi bos tak sihat, el la 1 hari...tau apa aku buat? kengkonon nak siapkan esaimen yang berlapuk tak tengok tu....alih-alih aku ambik bantal, aku tidoq dari pukul 10.30 pagi sampai 12 tengahari....huwaaaaa, sampai meleleh ailioq....muahahahaha...nikmatnya dapat tidoq kat opis....kahkahkahkah...okei, tak lawak...

Ni cerita 2 minggu lepas....opismate aku kawen....kami ni baik jugak la....kawan lepak, kawan makan, kawan nak ajak pie mana-mana kalau ada masa free...dah tu pulak rumah dia dekat sangat ngan kampung aku....orang Serdang....memang lagi ngam la...orang kampung la katakan.... ;)

Alhamdulillah, kawen jugak ahkak aku sorang nie....tak kisah la lambat ka cepat, asalkan kawen....sunnah nabi tu...nanti cepat-cepat dapat baby ye Kak Wani 

Disebabkan rumah dekat...dalam 15 minit ja kot dari rumah aku kat kampung nak ke tempat dewan kenduri, makanya pukul 2.45 petang baru
 aku keluar rumah...dengan hujan...dengan nak kejutkan budak-budak tu bangun...dengan dok tunggu adik-adik aku siap...memang lambat....kenduri dekat pun boleh jadi lambat...sampai kat dewan, tengok pengantin dok tunggu depan pintu dewan...dok bagi goodies...hahahaha...bagus la pengantin ni...ai like



Tahniah Kak Wani + husband.....moga cepat-cepat dapat baby...umoq koi muda tu...eh??? hehehehe



Masih menanti kad jemputan pasangan sedondon kaler itam nie...bila wei??? tinggai hampa dua ja nie masih membujang....  ;)




Adik aku cakap macam Khloe Kardashian......Kak Wani, bukan husna cakap....husna bagitau ja na....ekekekeke



Ni PA wilayah Utara....selalu jumpa dekat kursus...ni jumpa kat kenduri







Bergambar bersama wakil-wakil pejabat yang mai dari jauh untuk memeriahkan majlis....



ni sebelah pengantin laki....aku cilok gambaq kat wassup group...hehehehehe

To Kak Wani, alhamdulillah dan tahniah.....dipermudahkan segala urusan dan perjalanan majlis.....semoga hubungan halal nie kekal sampai ke Jannah.....dah jadi bini orang ni, kena buat perangai macam bini orang dah la....kena rajin masak pasni nak bagi laki bini makin comellll....lagi 1, posa dah dekat....kena bawak-bawak bersabaq na.......ekekekekekeke..ada gud news jangan lupa habaq...bleh kita saing sekali...


































26 Mei 2015

Penyakit malas menguasai diri

Minggu lepas, 4 hari aku MC...sebab sakit mata....dalam 4 hari tu, kalau ikutkan...macam-macam aku boleh buat....especially kerja-kerja rumah yang basic....apalah sangat dengat sakit mata tu....sebabnya mata aku nampak clear ja, cuma bila orang tengok mata aku depa nampak merah-merah.....hari 1st maybe aku kena banyak rehat sebab taik mata saja dah bertingkek-tingkek, tak boleh nak bukak mata....2nd day aku dah boleh buat macam-macam, kalau nak ikutkan la.....tapiiiiii, aku terlalu ikutkan perasaan malas aku.....kain bertimbun tak berlipat...makan 2 hari nak lipat kain...dah lipat, masukkan dalam bakul sebab aku tak larat nak ulang alik turun naik angkat baju yang dah dilipat...pastu sampai kehari ni dok dalam bakul tu ja la....

Baju kat ruang rehat atas tak tersentuh...hari tu dah sampai dah mood rajin aku nak lipat baju...nak siapkan beg balik kampung sekali....tapiiiiiiiii, mood rajin tu sekerat jalan ja....dah longgok-longgok dah baju yang nak bawak balik kampung, kesudahnya sampai hari ni dok berlonggok macam tu ja la....helppppp, why so malas???


Ouh ya...minggu ni nak balik kampung....rasa macam hari Jumaat aku nak cuti...sebab aku nak ambik kunci rumah dekat Sungai Petani....rumah dah siap!!! yippaaaaaaaaaaa....yang sadisnya, aku ni boleh pulak tak ambik pusing langsung pasal rumah tu....aku tau, kalau ikutkan, bulan 5-6 ni dah cukup 2 taon kot dari hari 1st aku apply rumah tu....kalau ikut logik akal, rumah dah siap...tapi tu lah aku....boleh aku buat senyap....ahkak yang jual tu pun senyap...semalam terajin sikit call lawyer tanya....pastu terus call kakak yang deal ngan aku hari tu....bila dia cek fail aku, dia bagitau kalau ikutkan, bulan 4 baru-baru ni, pihak pemaju dah hantar surat suh ambik kunci...hantar pulak dekat alamat p9....aku kan dah pindah rumah, memang aku tak dapat la surat tu.....tu pulak surat berdaftar, dah tak dak orang tuntut, depa rebounce balik la kat opis pemaju.....bila dengaq macam tu, mula la tergedik-gedik nak balik kampung ambik kunci....muahahaha

Happy ada....susah hati pon ada.....happy nak ambik kunci rumah sendiri....susah hati sebab pikirkan nanti nak kena buat itu ini kat rumah tu....dan kemungkinan besar aku akan sewakan dulu kot rumah tu....aku tak jadi lah nak buat homestay....perancangan tu ada, tapi bukan masa terdekat nie...bagi orang sewa dulu kot.....nak balik duduk rumah tu pun, niat balik kampung tak pernah wujud lagi....T____T....so mari kita sewakan rumah...sapa-sapa nak sewa rumah area Sungai Petani, Kedah...sila lah roger aku 017-4691059...

Balik nie nak pikiaq wiring + grill dulu...then baru boleh iklankan....rumah semi-D, 4 bilik tidur + 2 bilik air....rasa macam kecik diminda aku....balik kampung minggu nie baru nak tengok kecik ka besaq rumah tu....beli, beli dah...bersyukur jelah dengan apa yang ada...ye dak 

21 Mei 2015

Diuji dengan sakit mata

Sakit tekak baru-baru nie rupa-rupanya petanda aku nak kena sakit mata....rasanya aku baru ja kena sakit mata bulan 2 kot...ni kena lagi....nasib badan....ada la tue dosa yang aku buat..tapi ok apa, sebab dapat MC....muahahahaha

Malam Isnin, aku pie klinik...doc cek mata....doc bagi MC 2 hari.....keesokannya, nak bangun pagi mata tak leh bukak sebab taik mata penuh...dengan tekak perit....aku gagah jugak bangun....nak buat keja rumah pun tak jadi, alih-alih terbongkang lena depan tv....wassup dengan Pak Zul bagitau rumah berselerak, kain tak berlipat....Pak Zul cakap tak pa la, dah sakit mata, rehat ja la....wah, kemain ye....hahaha

Semalam, tekak aku memang tahap nak telan ailioq pun sakit, perit...sekali lagi aku menghadap doc....baru nganga mulut, doc cakap tekak aku merah menyala....dia tengok mata...doc cakap, 'ni tak boleh pegi keje lagi nie...saya bagi MC lagi 2 hari'.....aku ok ja bab MC tu, yang penting aku nak ubat bagi hilang sakit tekak...perit sangat dah nie...nak telan apa benda pun susah...dah la aku ni style kalau gosok gg kompom muntah, lagi sakit tekak...dengan selsema kejap-kejap nak buang kahak...haihhhh la anak tekak...

Hari ni, masuk opis jap...nak setelkan keje....tengok bos pulak tak dak....pegi bengkel dekat Shah Alam...cepat-cepat siapkan keje, aku nak cari makan + balik tidoq....huaaaaaaaaaa, nikmatnya dapat MC tanpa buat muka kesian....jangan jeles

Okbai

18 Mei 2015

Menu untuk orang sakit tekak - bubur nasi


Bubur nasi

Nie ja menu yang aku rasa sedap + lepas kat tekak aku...dari semalam kot berbotol-botol air aku teguk....sakit sangat tekak ni....rasa macam luka pun ada....Pak Zul cakap panas dalam kot...sebab tu aku rasa tekak cepat kering....entahlah....nak pie qeja ngan tak mau pie sama naik ja....tapi satgie budak-budak tu sekali tponteng sekolah...so gagahkan diri jugak pie ofis....agak-agak tak sihat, aku tidoq....apa ada hal...kannnnnn...muahahahaha

Tapi bubur nasik nie sedap la....letak sup, teloq masin, letak cabai kicap..mabeles!!! makan time panas....terasa nikmat kat tekak tu...ni petang-petang macam nie, mula la rasa lapar balik....yelah, bubur nasik tak kenyang sampai malam....huwaaaaaa  ;(

15 Mei 2015

Peperiksaan Khas Untuk Memasuki Skim Perkhidmatan Pegawai Tadbir N41 (KPSL) dan Ujian Kemahiran ICT - Tahap Lanjutan

Alhamdulillah, bagi sapa-sapa yang ambik exam nie, minggu lepas dah berlangsungnya exam ICT kan....minggu nie pulak setel exam KPSL.....result tunggu la dalam 3 bulan lagi nak tau samada lulus atau pun kandas...harap-harap tu, lulus lah...ye dak....hikhikhik

Untuk tahun nie, aku dah tak ambik exam ICT sebab dah lulus ke3-3 paper dengan jayanya....bangga gittew...hahaha....aku cuma ambik exam KPSL, paper 1 ja...perintah am....paper pekeliling + law dah lepas....alhamdulillah....harap-harap ada la peluang nak lulus kali nie....InsyaAllah

Dalam tempoh masa sebelum exam nie jugak, aku dapat banyak whatsapp/sms + emel untuk share nota exam ict dan jugak past year queston untuk KPSL N41.....ada yang sempat aku reply, ada yang tak sempat....terus ja aku emel....

Tapi masalahnya kat sini, dalam entry aku yang lepas kat Exam ICTResult Exam ICT dan Exam KPSL N41....aku mohon sapa-sapa yang nak nota + contoh soalan lepas, please emel kat aku alamat emel korang atau pun whatapps/sms alamat emel PERSONAL untuk aku hantar nota + soalan tersebut.....aku dah zipkan semua soalan dalam 1 folder.....yang merumitkan + merungsingkan aku, pakat whatapps bagi emel gov....aku dah cakap, emel gov tak lepas sebab fail tu besar....bila mintak emel personal, tak de....macam mana nak tolong.....

Pastu ada pulak esok nak exam, hari nie baru mintak contoh soalan...pastu desak-desak suruh emel segera....ini boleh mendatangkan marah....nak emel terus rasa tak mau emel....hahahaha...encik, puan, kakak, abang, adik.....saya tak kesah tau nak share nota-nota tu, tapi tengok keadaan la...kalau emel waktu malam, insyaAllah esok baru aku emel....kalau emel hari cuti, insyaAllah hari bekerja aku emel....sebab aku pun ada kekangan masa...minggu ada kelas, weekend memang tak sempat aku nak cek emel....sori okei....

So lepas nie, sapa yang nak contoh nota  exam ICT + soalan exam KPSL N41, sms/whatsapp awal-awal...at least aku sempat kumpulkan semua alamat emel PERSONAL tu untuk aku buat sekali harung....memang tak susah nak emel, tapi aku mintak kerjasama kalian untuk memudahkan aku sama bagi proses menghantar emel tersebut....dan awal-awal aku cakap, aku akan emelkan 1 folder terus....pandai-pandai la korang cari  fail mana je yang korang nak.....nak soalan word ja ka, excel ja ka, power point ja ka, semua ada dalam tu....jangan pulak nak suruh aku hantar fail-fail tertentu ja....sebab aku tak sempat nak buat ikut paper yang korang nak....jangan anje sangat eh...
T____T

Sekian melaporkan...kang banyak-banyak kang aku teremosi pulak  ;)



Breakfast today


Aku makan nie....makanan free kat bilik sebelah....depa ada bengkel...aku menumpang makan.....hehehe

Korang makan apa???

13 Mei 2015

28 years old already =)

Alhamdulillah, 29 April lepas genap usia aku 28 tahun....rasa macam muda lagi...sebab rata-rata pegawai ofis ni semua dah menjangkau umoq 30++...thats why aku rasa muda belia....muahahahaha

Menginjak umoq ni makna kata makin dekat dengan kematian walaupun kita memang kena bersedia untuk menghadapi detik-detik tu.....usia makin banyak, aku rasa banyak yang aku kena perbaiki....dari segi hubungan sesama insan, hubungan dengan Allah...hablu minnallah, hablu minnannas....kannnnnn..


Tahun nie tak dak celebration yang special-special pun....Pak Zul dah tak buat surprise bawah bantal macam tahun-tahun sebelum nie dah....bila Pak Zul tanya besday nak apa....aku cakap aku tak mau apa....tapi kalau boleh beli set cadar yang lawa-lawa, itu aku nak....kalau nak bagi handbag pon boleh jugak sebab dah lama tak membeli handbag baru...eh????? tadi kata tak mau apaaaaaaaaaaaa...hahahaha


Beli kek untuk pegawai ofis....bising ja mintak kek....tanya Pak Zul dulu...bila big boss bagi green light baru boleh beli.....kalau dak kang bajet lari, sapa nak cover??? Pak Zul jugakkkk  T___T..tq korang atas ingatan walaupun fb la yang menjadi reminder setiap kali besday...

Balik rumah, boleh shout out lagu besday dengan anak-anak pulak....indahnya rasa kan.....ada orang-orang tersayang kat sebelah nie.....malam macam biasa, nak keluar makan-makan....tapi itulah, tekak ni teringin nak makan KFC ja.....siap kena marah dengan Pak Zul lagi, KFC tu bila-bila pun boleh makan....yela-yela...tapi anak tekak ni ngengada, nak KFC ja....acane???

So jom makan KFC dengan hati yang gumbiraaaaaaaaa


Very simple besday celebration this year...hadiah pun ilek....tapi ni Pak Zul pie jalan-jalan Bangkok...harap-harap dapat la ole-ole yang best!!! hik3

06 Mei 2015

Alahai SS ;(

Malang tidak berbau....
Berhati-hati di jalan raya....
Itu ajelah tagline yang dapat aku ungkapkan dengan keadaan SS buat masa sekarang


Sedih tengok SS nie....rasanya baru sangat aku pie service....tapi itulah, bukan kita nak pun semua nie jadik....kannnnnnnn

Kejadian nie jadi masa otw balik kampung baru-baru nie la......hari Khamis tu, aku cuti....sebab kena pie visit Perpustakaan Negara untuk group assignment....memang dah cakap siap-siap kat ahli kumpulan kalau boleh aku nak habis awal, sebab nak balik kampung.....dah setel dekat PNM, terus cepat-cepat balik Putrajaya....sebabnya aku tak kemas beg baju lagi.....muahahaha...aku ni pulak style kalau nak balik kampung, semua kain baju aku akan lipat....rumah aku nak make sure sapu licin....aku tak mau nanti bila balik dari kampung, sampai rumah tengok rumah bersepah, so aku akan stress.....sebab tu sambil-sambil aku bebel kat Pak Zul suh letak baju mana nak bawak kampung, sambil tu jugak la aku kemas almari baju Zara + Haiqal....lipat segala kain yang dah kering...sapu sampah, buang sampah.....konon nak gerak awal takut jalan jem, alih-alih pukul 6.45 petang jugak baru gerak dari Putrajaya....

Kami sangkut 1 jam dari Putrajaya nak keluar ke tol NKVE....stress gila.....panjang kemain quenya....haish la pihak berwajib, cepat-cepatla siapkan jalan aka flyover yang runtuh tu....dah bertahun kot asyik guna jalan lencongan.....dah la jalan lencongan tu banyak pulak dia punya simpang siur, memang bertambah jem la.....dah masuk hiway, sangkut pulak dekat Tanjung Malim kot..bawak jelah sekadar mampu tekan minyak.....

Yang kes eksiden ni, betul-betul lepas RNR Tapah....dalam pukul 9 lebih macam tu....kami decide nak berhenti solat, itu pun kalau qeta tak banyak la.....tapi tipulah kalau cuti panjang macam nie, RNR tak penuh kan.....so kami teruskan perjalanan.....as usual, Pak Zul memang selalu drive akan duduk lane paling kanan.....masa tu, aku perasan ada satu keta Perdana kat depan tetiba keluar dari lane kanan masuk kiri.....depan keta kami ni SS jugak....aku tengah cakap fon dengan kawan aku, Azma....tengah tanya kedai makan mana yang sedap...sebab kami ingat nak keluar Ipoh, nak lepak makan dulu....

Tengah dok tanya itu ini, tetiba keta Perdana selang 2-3 buah dari depan keluar mengejut dari lane kanan....keta depan dah break-break dah la....Pak Zul pun nak sep jugak keta depan....dia dah nak keluar dari lane tapi keta belakang dah hentam dulu....2 kali kot kena hentam....aku terus tengok seat belakang sebab masa tu Zara tengah tidoq atas riba aku kat depan, Haiqal dengan adik-adik aku kat belakang.....Astagfirullahalazim, Allah ja tau perasaan aku time tu....nasib baik Haiqal ngan adik-adik aku okei....aku duduk sat dalam keta, then baru keluar tengok.....Pak Zul memang keluar awal lagi...SS yang kat depan pun break jugak, tapi nasib baik Pak Zul tak hentam keta depan...so depa selamat....brader SS tu cakap, ada keta dari lane kiri tetiba masuk lane kanan....sebab tu Perdana keluar mengejut dari lane kanan ke lane kiri sebab dia nak sep, kalau dak lagi banyak yang berdentum....bila aku keluar keta, ada 5 bijik keta yang berdentum....keta kami la paling depan, lepas tu Almera, Saga, Alza...last sekali Persona.....paling ngeri Alza + Persona tu lah...sampai keluar asap + ABS.....nauzubillah....

Apa pun aku bersyukur sebab semua pemandu + penumpang kelima-lima keta selamat....3 keta depan semua boleh gerak lagi la....yang memang tak boleh jalan langsung Alza + Persona....dok sat, Polis Peronda PLUS sampai.....jalan dah memang jem, bertambah lagi la jem bila eksiden macam nie....polis suruh parking tepi dulu mana-mana keta yang boleh bergerak tu....nak bagi laluan kat orang lain la yang nak balik kampung....bila bincang-bincang, kena buat report untuk claim insuran....pelan-pelan gerak pie Balai Polis Kampar....bila dah sampai, polis tu cakap kena pie Balai Polis Tapah....sebab kalau ikut kawasan eksiden, tu kawasan Tapah...dia boleh buat, tapi makan masa sebab kat situ saja ada 15 kes eksiden....ada 2 orang meninggal....nauzubillah....takutnya dengaq....

Kesudahnya, kami patah balik ke Balai Polis Tapah....jauh jugak nak patah balik pun....dekat pukul 1 baru sampai....then buat report, dalam pukul 2 lebih 3-3 driver dapat report masing-masing....pak cik belakang yang drive Almera tu nak balik Jitra...dia memang tiap-tiap minggu ulang alik JB - Jitra....memang nie first time la jadi macam ni, selama ni dia tak penah lagi la rasa eksiden macam tu...boleh pulak berkenal-kenalan dengan driver-driver lain.....event semua muka stress sebab eksiden, tapi bagi aku, semua yang terlibat terutama 3 buah keta yang depan ni, semua bagi kerjasama yang baik la....semua nak tolong yang lain, tak dak la yang nak lepaskan anak tekak sendiri ja....

Dah habis buat report, kami singgah makan + solat...pastu aku dengan Pak Zul decide untuk patah balik Putrajaya.....sebab Pak Zul akan stress bila drive keta eksiden macam tu...kompom-kompom sepanjang perjalanan orang akan tengok semacam ja....daripada dia stress, baik la kami patah balik tukar keta....sampai Putrajaya dalam pukul 4.30 pagi....hangkut semua barang masuk dalam Alza...park elok-elok SS ni....terus gerak balik.....bagi aku, tunggu ja la sampai Subuh....tapi Pak Zul tak mau...katanya selagi mata dia segar, baik dia drive dulu....nanti Subuh tengah jalan....aku ikut ajelah...dah la kawan tengah stress, cakap banyak kang ada pulak yang kena pelangkung....huhuhuhu




Semalam kawan Pak Zul dah mai ambik SS nie.....kemungkinan besar kena tinggal dekat bengkel dalam masa sebulan.....sebulan Pak Zul patah kaki....muahahaha...nampaknya, dalam masa sebulan ni, Pak Zul akan jadi driver aku lah....macam pagi tadi....pie keja berhantar, balik petang kang berjemput....heaven nya rasa....muahahahahaha

Pasti ada hikmah disebalik yang berlaku....dan yang pastinya, hikmah itu adalah yang terbaik percaturan dari Nya....InsyaAllah

05 Mei 2015

Ketam Goreng Versi Aku =)

Ketam ada peberet Pak Zul.....dari mula aku kenal dia, antara seafood yang menjadi pojaan Pak Zul adalah ketam....tapi sayangnya, dia kawen dengan aku....aku ni tak berapa reti nak masak ketam nie....nak siang ketam pun aku pikiaq banyak kali....dok recall balik macam mana gaya mak aku siang ketam...hahaha....tapi disebabkan pasar kat Presint 8 ni adalah friendly customer, semua benda depa tolong siangkan.....setakat ayam ikan tu aku tak kisah lagi...tapi bila beli daging, adik tu siap offer, 'nak potong sekalil tak kak?  eh, boleh ke? boleh je....'macam tu, dipersilakanlah dikkkkkkkkk....senang keja ahkak....muahahahaha...gila hidup nak senannnnnnnnng memanjang....susah sikit merungut eh???

Disebabkan aku termimpi-mimpi ketam goreng masa pie kursus PA aritu, terus aku pie pasar mencari ketam....tapi ketam dia tak sama macam ketam aku...pon boleh, janji ketam.... ;)

Bahan-bahannya :-

Garam
Serbuk Kunyit
Halia - diketuk










Cara memasak :

Panaskan minyak.....bila minyak dah panas, masukkan bawang putih + bawang kecik + halia + kunyit hidup yang ditumbuk....tapi kunyit hidup tu aku ambik sikit lumurkan dekat ketam sekali dengan kunyit serbuk + garam.....bila dah bau wangi, aku masukkan ketam....goreng sampai ketam jadi kaler oren....aku masukkan sedikit air untuk jadikan kuah + garam sebagai penambah perasa.....then campak ja cabai melaka + serai.....aku tutup sat ketam tu dengan tudung.....pastu terbalik-terbalikkan ketam bagi sebati....siap!!!!

Senang gila resepi aku nie....aku tak suka masak sesuatu yang menyusahkan aku kecuali aku teringin....yang tu memang tak boleh disangkal lagi lah...aku akan masak sedaya upaya aku.....tapi ada ka resepi aku yang susah???? muahahahaha

selamat mencobaaaaaaaaaaa





29 April 2015

Temujanji Minggu Setiausaha bersama Ustaz Kazim Eleas

Khamis minggu lepas, aku ada join Temujanji Minggu Setiausaha bersama Ustaz Kazim Eleas kat Menara PKNS, Petaling Jaya.....kursus berbayar nie susah sikit aku nak pie...iyelah, kalau isi pun belum tentu lulus.....tapi bila dah ada opismate ajak, boleh je lah selitkan nama....dapat jugak kursus 1 hari....kannnnn  ;)

Mula-mula ingat nak drive ja pie sana....tapi bukan aku....opismate aku, katanya husband dia boleh tolong hantar.....tapi jalan KL, bagi orang yang dah biasa dengan jem Putrajaya....memang langsung tak sama dengan jem KL wei....rasa macam nak menjerit ja....sapa yang hari-hari travel pie keja ke KL, memang aku salute.....ni pun kami pie dengan driver opis, a.jijul....merasa la naik keta baru jabatan...kalau dak, tatau la pukul berapa nak sampai.....hik3

Bertolak dalam pukul 7.40 pagi, sampai sana dalam 8.45 pagi...just nice la kan....boleh breakfast dulu sementara nak tunggu slot Ustaz Kazim....pepagi dah pekena english breakfast....ko ado???

Lepas makan, duduk kat tempat masing-masing....ceramah UKE start pukul 10.00 pagi....



Ceramah untuk PA-PA....kat depan-depan tu orang besar PKNS tak silap....isi kandungan ceramah best....ada part memerli....ada part merendah diri....ada part menceritakan tentang pengalaman dan kenyataan yang benar kadang kala menyakitkan....sabarlah ye ustaz.....Nabi Muhammad dulu pun ramai yang berdengki, inikan pulak kita yang tentu-tentu bukan dari golongan yang maksum...ye dak??? 

Habis ceramah, selang seli dengan cabutan bertuah...aku ni menunggu jugak, kot-kot bertuah...tapi sampai kesudah nombor tak disebut...hampeh betoi....nampak nau memang tak bertuah...dah, ceramah sampai tengahari...perut dah berbunyik....bila host inform boleh makan sambil-sambil tengok orang make up, tak toleh kiri kanan dah...berdesup beratoq pegang pinggan....kahkahkahkah





Pinggan kecik je bagi....tak muat nak letak lauk....terpaksa ambik 2 pinggan.....lauk banyak....nak beratoq kali ke 2 memang idok ler....hihi



Ulam tu aku tak tau nama apa....aku ni bukan jenis pemakan ulam.....makan yang ni pun berkerut-kerut muka....hahaha...aku setakat timun, kacang botol, salad...boleh lahhhh...yang lain, not my taste..ni jaga air muka ja, sebab aku tengok orang lain semua ambik ulam....muahahahaha

Buah kiwi tu masam.....butter prawn dia not bad...kaler oren nampak sepit tu ketam.....sedapnya ya ampunnnnnnnnnnnnn....aku macam nak bangun ambik lagi...tapi ramai lagi beratoq, terbantut pulak selera.....ketam ni tak dak nya nak makan dengan garfu.....aku belasah dengan tangan ja...tengok ahkak kat sebelah aku ni, kemain krup krap krup krap dia gigit kulit ketam....tengok dia makan aku sama terlioq.....pastu masa pertunjukan fesyen, aku tengok ahkak tu makan ketam lagi...eh, dia ambik mana? rupa-rupanya dia bangun sekali lagi round 2 untuk makan ketam......waaaaaaaaa, why tak ajak me??? sedap ja aku tengok dia makan....dia tak peduli pon orang kiri kanan....nyesal tak ambik banyak!!!



















Pertunjukan fesyen ni acara last untuk hari temujanji minggu setiausaha nie....part tak boleh blah, bila model laki keluar.....kemain ghairah ahkak-ahkak makcik makcik PA tepuk tangan....aku kalau jadi model tu, kompom tak keluaq stage dah....malu punya pasai.....tapi depa cool ja...brader yang hensem ni pun cool....ahkak-ahkak PA kacau-kacau masa buat show pun senyum ja.....kagum aku....hahahaha

Itu je la untuk meraikan PA-PA kat Malaysia nie....Malaysia gittew....lepas makan, ada lagi cabutan bertuah....paling bertuah dapat tv.....aku memang tak penah nak bertuahlah kalau benda-benda mahal macam tu...then, balik ofis....niat hati nak terus cabut balik rumah, tapi cari kunci rumah tak jumpa..masuk jugak la ofis sampai habis waktu keja.....gigih kan ai...sebab tu bos sayang   T________T