24 Julai 2013

persiapan raya dah ready ke???

masuk qeta pagi tadi.....macam besa, bukak hotfm.......tapi kalau lagu ntah hapa-hapa, aku tukaq pie ikim....mana tau ada selawat ka pagi-pagi, lagu dhuha tu ka, sejuk sikit perot yang lepas sahur tu.....tapi pagi tadi dah berkumandang lagu raya....lalalalala...aku pun tetiba terus 'waaaa, lagu raya'....jari dah dok ketuk-ketuk stereng...kira hebat sangat dah la tu bleh menyanyi lagu raya...muahahahahaha

aku dah malas nak share bab menu bukak posa......sebabnya dah berapa hari dapoq rumah tak berasap.....ni gara-gara aku tak sempat nak balik beli barang basah......dulu aku selalu lari balik rumah time rehat.....bulan posa ni kan ada ceramah agama, sayang la pulak kalau aku tinggal....pastu duit pulak asyik tak bawak.....alamatnya, wassup laki aku je lah suruh beli lauk.....alaaa, aku ngan laki aku ja nak makan pun....anak-anak bagi makan kuih muih dah cukup.....

semalam lagi best....dah planning cantik punya nak berbuka dekat Alamanda...nak beli barang dapoq..susu Haiqal, pampes, penyepit langsir (zara bagi patah)...macam-macam benda aku dah listkan dalam kepala nak kena pie beli....nak ambik kambing lagi kat abang aku.....tapi laki aku cakap kita bukak posa makan kurma dulu, solat siap-siap baru keluaq....kalau tak takut Maghrib kelaut.... T___T
nak dijadikan cerita, aku pulak terlupa nak bawak kunci rumah....tunggu la aku anak beranak depan rumah....naseb baik la polis depan rumah  ada letak sofa lama depan tu, boleh la kami menumpang sementara nak tunggu laki aku sampai.....letih kot melayan kerenah budak-budak nie....Haiqal dah kalut tunjuk pintu rumah...yang Zara nak menyusu....alih-alih aku bukak youtube bagi budak-budak nie tengok.....dekat setengah jam gak la la tunggu bapak depa ni balik....dah laki aku balik, kalut nak solat asar....masuk dapoq, tengok ada lagi kuew teow....aku pun buat la kuew teow goreng, nak lapik perot sementara nak pie Alamanda....dah bukak posa, aku konon-konon nak bagi Zara susu...baring la sat...alih-alih aku tersedaq....tengok jam dah pukul 11.30 malam!!!!! hoihhhhhh Nurul Husna, letih sangat ka posa???? adoiiiiii....macam mana la boleh terlajak tidoq....laki aku pun satu hal....dah tau aku nak menyusu anak, dia siap pasang ekon, tutup lampu, tutup pintu bilik....memang aku lena dibuai mimpi indah la macam tu.....pastu bangun mula la aku nak bebai....huwaaaaaaaaaaaaa

ni baju raya anak-anak tak cari lagi.....laki aku ajak pie KLCC.....kalau aku, Alamanda pun dah ok...banyak je pilihan...cuma tak dak la Guess + Gap bagai.....Mothercare ngan Poney pun ok what....kannnnnnnnnnn....tapi Parkson KLCC ada banyak gak pilihan....baju Haiqal selalu kami cari yang Pumpkin Patch tu....kali nie tak tau lagi la....nak pie Paradigm pun okei jugak....baju melayu anak ngan bapak 2-2 ilek.....hari tu dah usha kat Omar Ali tapi tak mau beli....malam ni la tengok lain....kalau ada, grab je lah terus....takut lambat-lambat kang saiz pulak tak dak....beraya la pakai kain pelekat...hahahahaha...baju aku ngan Zara dah siap, cuma tak pie ambik lagi kat tailor...tailor nak siapkan lagi 2 pasang baju aku ngan Zara....wah, kemain....ada anak dara you....kena matching la ngan mak dia....ekekekeke

semoga perancangan nak cari baju raya menjadi....minggu depan dah nak balik kampung.....yuhuuuuuuuuuuu....ooooo balik kampung.....oooooo balik kampung.....ooooo balik kampung......hati girang  


1 ulasan :

Ryanna Ave berkata...

Salam, ada sesiapa berminat nak try SK-II tak? Ni pun termasuk persiapan raya kan, mestilah nak nampak bersinar2 time raya.. hihi. Saya ada beli SK-II wholesale, jadi blh jual dgn harga lagi murah dari pasaran.. Travel Size/Trial Set harga serendah RM 109 free Pos Laju (Basic Set) ada juga set-set lain. Boleh nampak effectnya dlm masa seminggu, insyaAllah. Sila ke http://naturalbeautyavenue.blogspot.com! Dont worry ya, ni authentic set. 100% original money back guarantee. Terima kasih tumpang iklan :)