30 November 2011

Ayam masak paprik


Ayam masak paprik

gigihnya aku masak sejak dua menjak nie kan.....so korang-korang jangan wat muka dengki sebab haku tau masak macam-macam bajet ala-ala masterchef ostrolia....nak buat camno, gaji baru masuk dah tinggai kupang-kupang....jadi ni la cara nak elakkan pembaziran...  T____T

ni aku masak...aritu aku ada cita pasal paprik jugak kan??? tapi tu version mamak...ni siyes haku tak tipu...ni aku masak....sebab apa masak paprik??? sebab bagi aku paprik nie salah satu menu yang paaaaaaaallllllllllliiiiiiiiinnnnnnnnnnnggg senang nak masak...haku kan pemalas....ngeh3

nak resepi??? jangan risau, aku akan bagi...hat simple-simple, suma aku leh share...sebab aku tau korang-korang pon malas cam haku jugak....eh, takkkkk....korang-korang pon letih balik qeja, nak masak lauk berat-berat kang tengah malam baru leh makan...jadiiiiiiiiiiiiikkkkk, meh jadi cam aku...masak hat simple untuk perot haku dan laki haku + adik haku yang menyebok kat umah nie  ;)


ye adik-adik, kakak-kakak, makcik-makcik...kalau ada pakcik-pakcik, abang-abang kat luaq sana yang free. jangan segan-segan ambik pen + pensel + kertas...salin resepi nie hokei....

Bahan-bahan :

ayam/daging dipotong kecik
seulas bawang putih - ketuk/penyek
seulas bawang putih, sebijik bawang besaq + cabai kering - blend *ni nak sikit ja*
halia - potong dadu...tak mau boh pon xpa
cabai melaka 3 bijik - ketuk/penyek
serai 1 batang - ketuk
daun limau purut - 2-3 lai
carrot - potong nipis
bawang besaq - hiris nipis jugak
sos cili
minyak
ayaq
daun bawang + daun sup


cara nak masak :

panaskan kuali, masukkan bawang putih yang dah penyek tadi, biaq sampai nek bau....pastu tumis bahan blend *bawang putih, bawang besaq + cabai kering* + halia...bila dah pecah minyak, boh la sos cili sikit....pastu masukkan ayaq sebab nak bagi berkuah....then masuk ayam/daging + carrot + serai, biaq sampai empuk...masuk la daun limau, cabai melaka, bawang, garam...kalau ada kacang panjang, boleh jugak boh...aku tak leh makan lagi kacang panjang, so aku tak boh...dah tu biaq la sampai mendidih, tutup api....masa hidang tu, tabuq la daun bawang + daun sup bagi nampak kaler maler...baru ada ummphhhh  ;)

senang bukan

cubalah


macam aku tadi....masak setakat 3 orang makan.....aku ngan laki aku ja makan dah abeh 1 pinggan, nasib baik ada lagi sikit, kalau dak, kebuloq la adik aku...muahahahaha
bak kata laki aku 'ayang ni hat sedap masak sikit, hat tak sedap masak banyak'
makna kata paprik aku masak nie sedap la kaaaaaaaannnnnnnnn
T_____T

saja wat ramah-tamah masa makan tadi ngan laki aku

bini :  'abang suka dak ayang masak macam nie?'

laki : 'suka'

bini   :  'apa benda yang ayang masak abang rasa tak sedap'
ikan bilis???

laki   :  'teloq...ayang tak leh masak teloq'

bini :  'ok, nanti tak yah goreng dah...abang buat sendiri'
*dalam hati, horeeeeeeeiiiiiiiiiiiii....senang qeja aku...hahahaha*

'lagi, apa yang ayang masak tak sedap???

 sup???

 tomyam???'

 laki :   'sedap....pasni buat tomyam merah pulak.

bini   :  'aritu ayang buat tomyam merah la, bukan tomyam putih'

laki   :  'haaaaaaaaaaa, gulai ayang kena bagi kaw sikit....masak kurma abang tak lalu'



abeh makan, laki aku cepat-cepat bangun....pastu aku pon cepat-cepat angkat semua pinggan pie sinki, nak suh laki aku basuh...aku kan berkira, aku masak, laki aku basuh pinggan....tapi laki aku dah paham sangat dah, so dia basuhkan....rajin kan laki aaaaiiiiiiiiiii   ;)


aku buat ayaq milo sejuk tu, siap boh ais ketul...then saja buat baik kat laki aku 

'nah abang...malam ni ayang baik ati kita share ayaq nie'

'ah, tak mau la'

'la, ambik la'

'ish, tak mau....nak buat ayaq sendiri'

'ok, pasni tak mau masak dah'

'apa kena mengena buat ayaq ngan masak?'

'ok, tak mau buat ayaq oren dah'


SENTAP aku.....



babai

28 November 2011

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1433H

Alhamdulillah....kita dah masuk tahun baru, buku baru, kehidupan baru....agak-agak, amalan kita boleh diperbaharui dak????

dan dengan kehadiran tahun baru nie, aku berazam untuk :-









menjadi anak yang soleh kepada mak + arwah ayah

menjadi isteri yang taat kepada perintah suami
(tak mau lawan cakap dah, kalau tak betoi baru lawan)
:)

menjadi kakak contoh untuk adik-adik yang vogue itu

menjadi ibu mithali untuk anak tersayang

dan yang paling penting

nak lipat gandakan amalan yang tak seberapa 














Ya Allah, permudahkanlah niatku ini

amiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn

daging kicap ala black pepper


lama tak share resepi....
amacam, terliuq dak tengok??? hehehehe
resepi semalam
nak resepi???
jangan risau....
aku tak kedekut ilmu punya
agak-agak tak masak  gie, meh la try
cincai saja nie




Resepi Daging Kicap Ala Black Pepper

daging - potong kecik
bawang putih 2 ulas, bawang kecik 2 ulas, halia - tumbuk sampai lumat
lada hitam - 1 camca kecik - tumbuk jugak
sos tiram
sos lada hitam - kalau tak mau boh pon xpa sebab dah ada hat tumbuk tu
kicap pekat 
garam
kulit kayu manis - 1 ja dah cukup
bawang besaq - potong ikot suka
minyak masak
daun sup + daun bawang untuk hiasan



Cara-cara nak masak :

panaskan minyak, pastu masuk daging....biaq daging sampai empuk, then masuk bahan yang ditumbuk (bawang kecik, bawang putih,halia), kacau....bila dah nek wangi, masukkan sos tiram, sos lada hitam, lada hitam yang ditumbuk, kulit kayu manis, kicap...kacau lagi...bagi sebati...agak-agak pekat, boh ayaq....then masuk bawang, garam....bila bawang dah layu sikit, tutup api....taboq la daun bawang + daun sup

siap

boleh dihidang

makan ngan nasik panas

sedap hokei

cubalah


T_____________T



27 November 2011

POKKEI QABAT TUNGGOI

hahahahahahahahahahahahahahahaha
*gelak guling-guling*

paham ayat kat atas tu....tau pokkei? ala, menatang yang leh tukaq kaler tu...yang jelir-jelir lidah bila makan lalat....yang kecik cam cicak tu.....kalau tak tau, nama saintifik dia iguana....tau??? qabat tau dak??? tak tau jugak....qabat tu sama dengan panjat....tunggoi tau??? haish la....meh sini nak ajaq....tunggoi tu makna dia tunggul aka tunggul kayu.....kira ayat kat atas tu bila diterjemahkan dalam bahasa KL, IGUANA PANJAT TUNGGUL....waaaaaaaaaaa, currrrrrrrrrllllllllllaaaaaaaaaasss gitew...hahahaha...tapi kan, loghat kedah dak sempoi, pokkei qabat tunggoi....  T_____________________T

al-kisahnya macam ni....anak jiran Mak Lang aku kawin baru-baru nie,laki....kira ni majlis menyambut menantu la orang kata...
Mak Lang aku ni memang mulut boleh tahan.....kadang lawak....kadang pedih....tapi lawak tu lagi banyak la dari yang pedih....besa la, orang tua.....sapa nak terasa ati, jenuh makan ati la......tapi aku okei ja, tak penah kena g ngan Mak Lang aku nie....hehehehe
ha, sambung cita balik....
masa kenduri tu, aku tak tau la ujan ka apa....tapi Mak Lang aku ni la tukang payung pengantin...ujan la kot time tue.....pengantin laki ni kurung kering....mai pengantin pompuan, badan agak sodap dari biasa....
bila dah abeh semua, rileks ja Mak Lang aku cakap pasal pengantin tue,
'aku tengok macam pokkei qabat tunggoi ja'
hahahahahahahahahahahahahahahahaha

paham dak cita aku???

tak paham buat-buat paham la na



*_____________________________*

26 November 2011

laju ka unifi???

siyes...rasa macam nak tukaq pakai streamyx ja............awat slow ntah,macam guna beruband ja...nak kata aku dok kat ulu ceruk kampung, dak jugak....kat putrajaya hokei....tempat 1st depa testing unifi nie....tapi, hampeh...tak tau la kot orang len guna okei ja, tapi mai aku guna saja nak uji kesabaran, kaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnn.....


TM
sila take note and action

25 November 2011

iklan pamper huggies

tetiba nak hapdate pasal pampers...mentang-mentang la ada anak...  ;)

aku bukan nak cita pasal anak aku pakai pampers ni ka dak, bukan jugak nak cita kebaikan or keburukan pampers huggies nie.....tapi Haiqal penah gak aku bagi pakai masa saiz S dulu...tak berapa nak hokei ngan dia, jadi merah-merah...so la ni aku setia ngan drypers + petpet je... T_____T

berbalik kepada tajuk entry di tengah ari Jumaat nie

korang penah tengok dak iklan huggies yang baru????
alaaaaaaaaaaaaaaa, ada yang si Tinie kot nama dia, dok menari-nari depan anak dia sambil buat cak-cak tue....
korang perasan kan lagu dia tue cam rentak lagu justin bieber kaaaaaaaaaannnnnnnnnn....
apa pendapat korang???
aku mula-mula dengaq, biasa-biasa ja
pastu bila dah banyak kali dengaq, ngan tengok cara Tini tue menari ala cak-cak ngan anak dia, terus jadi 'eeeeeeeeeeeeee, tadak lagu lain ka depa nak tiru'
menyampah aku
boleh cenggitu???
hehehehe
aku kan ceeeeeeeepppppppppppaaaaaaaaaaattttttt ja tak puas ati ngan orang...
padahal tadak benda pon
kaaaaaaaaaannnnnnnnnn



tu ja



24 November 2011

Ujrah

pening aih pikiaq bab duit nie.....agak-agak, sistem Ujrah yang PTPTN perkenalkan tu, ada untung ka, ada rugi ha??? aku ni asyik postpone ja nak buat benda alah tue....dah la tarikh memang dah lepas...nak kena buat surat rayuan pulak....hurmmmm, ada dak sapa-sapa yang dah buat benda nie??? potongan bulan-bulan macam mana ha??? maintain bayaq sampai abeh ka, dia akan naik by tahun???

plz plz plz

help me 


;(

23 November 2011

umah den dah ado unipai ~ ngeeeeeee

hehehehehe...tajuk entry poyo ja kan??? dah rasa macam nak hakhakhakhaktuiiiiiiiihhhhhhhhh....  ;)



dulu remote ada dua ja.....lani dah jadik macam nie (sila tengok gambaq kat bawah)










pastu dulu ada channel astro ja.....berbayar.....sekarang ni ada channel baru, dah tu preee pulak
(sila tengok gambaq kat bawah)


see....penuh je tv aku....leh pilih nak channel mana....tapi kannnnnnnnnnnnnnnnnnnn, channel ni preeeeeeeee untuk sebulan ja.....pas sebulan, ada la channel yang kena subscribe dulu baru leh tengok.....so, sementara tengah preeeeeeeeeeeee ni, apa kata kita tengok puas2....muahahahahahaha
*dulu kat astro ada channel bbtv untuk bb kan??? kat unifi @ hypp tv ni ada channel bbfirst*
;)


pastu kan, kalau rasa-rasa channel yang ada tu tak berapa sesuai untuk tontotan 18 tahun ke bawah, pakcik-pakcik, makcik-makcik, kakak-kakak, abang-abang, adik-adik...jangan susah hati hokei....bila langgan ja unifi, dapat ja channel preeeeeeee ni, ada button R yang boleh diklik untuk blockkan channel yang tak munasabah tersebut....harap maklum
(sila tengok gambaq kat bawah)



macam astro jugak....sila tekan butang R untuk blablablabla....
untuk unifi, butang R ni untuk lock @ parental control
best kan


pastu pulak, alang-alang umah dah ada unifi, dah ada wifi, kita leh terus online laman muka buku kat tv ni ja....tak yah susah-susah nak bawah laptop, cucuk bateri, guna remote pon bolehhhhhhhhhh
tak caya???? tolong la pecaya
(sila tengok gambaq kat bawah)


kan...
pecaya dah kan


pastu pulak, bukan setakat fb ja.....nak lebih kebaboooooommmmm??? you tube pon boleh....guna remoteeeeeeeeee je ha....
tak caye ye jemah???





pastu kan, yang buat aku lagi tertarik ngan pakej unifi ni...means channel yang depa bagi nie la....ada yang buat hati aku gumbira tak terkira...tau apa dia???
(sila tengok gambaq kat bawah)



tak nampak eh apa yang aku maksudkan.....sat nak zoooooooommmmmmmm



nampak tak????
nampak yang kaler biru 'trymasak' tu???
i likeeeeeeeeeeeee mat rempit...eh
hahahahahahahaha
syok hokeiiii...ada resepi yang lain dari yang lain....ada resepi istimewa bulan ini la, ada resepi dari artis, dari chef selebriti, ada dari penonton, ada dari penganjur ke apa ntah yang adabi, babas suma tue.....jom aku share macam mana try masak nie ajaq kita masak


1


kita pilih menu


contoh









2

once dah pilih menu, ada la resepi kat sebelah dia


contoh




pastu kan...jangan susah ati...dia bukan suka-suka bagi resepi macam tu ja....ko tunggu sat, pastu ada demo untuk masak hokeiiiiiiiiiiiii....dari dia nyalakan api, sampai la dia hidang....
WoW...hebat bukan???? *nada belagak gila nak mammmmmmmmmmmppppppppppp*
hahahahahahahahahaha


dan yang paaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnngggggggggggggggggggg penting.....kalau ujan, ko tak yah nak memaki hamun bukan-bukan.....hypp tv ni banyak membuatkan kita menjadi insan yang sabar......walau ujan, ribut, petir, kilat....ko bukak la tv, ko nak belajaq masak??? on.....ko nak bukak pesbuk, nak chatting??? on.......ko nak men game??? on jugak......ko nak layan lagu-lagu omputeh kat you tube sampai bernanah mata??? on.....kalau ko bohsan nak tengok tv, men pesbuk....jangan risau....kat hypp tv ni ada game preeeeeeeeeeeeeee
sumaaaaaaaaaaaaa ooooooonnnnnnnnnnnnn okei
tapi kan, kalau tv ko tetiba kena sambar kilat, itu bukan on lagi daaaaaaaa
itu dah KO
yang tu jangan salahkan aku...dah kilat, tak reti-reti nak tutup tv ke jemah oooiiiii

kan

ye, aku tengah promote unifi
best
kelajuan internet???
urmmmm......cam sama ja ngan streamyx dulu
muahahahahaha
*ikot tempat gak kot*

tapi ok la.....
ko ada hypp tv ni, tamau ada astro pon xpa dah
tapi aku astro tu WAJIB

gila tadak astro, abeh la Giuliana & Bill aku
abeh la MU laki aku
abeh la ceria anak aku 
kan

tapi apa pon
meh la sama-sama kita pasang unipai nie
RM 150 je
ko tadak duet
suh laki bayaq
macam haku
hahahahahahaha

babai










gambar ic pehlizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



TQ

hensemnya kamu nie......... ;)

tak mau cakap banyak

















hensem kan budak nie

























dik, leh ngorat...auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu



21 November 2011

sorri seems to be the hardest word

ehem-ehem.....bizi ke cik kiah??? aku tak...sebab tue rajin je nak hapdate belog.... ;)...urmmmm, penah degaq lagu kat atas nie? lagu lama, zaman aku skolah menengah tak silap, kumpulan Blues yang nyanyi....

ada apa dengan lagu nie??? xdak apa-apa.............cuma kemarin, masa tengah otw pie kelas, *aku kan menumpang kawan aku si areila sahimi tu*, dia ada pasang lagu nie....tetiba aku teringat pakwe lama....hahahahaha...mati aku kalau laki aku baca entry ni.... T____T

korang dulu-dulu pon, zaman hangat bercinta, kompom ada 'lagu tema' cinta korang kan???? jangan nak tipu...aku pon penah bercinta hokey.....kira adatla..orang bercinta, ada yang suka macam tu, nak macam ni, kena ada panggilan 'kau & aku je tau apa maksudnya', nak kena inform mana ja ko nak pie, nak kuaq ngan kengkawan pon kena mintak izin macam dah jadik laki (nak train la kononnye, mana tau pasni nak jadi isteri solehah)....kaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnn....iye,aku paham....sebab aku pon dah penah lalui semua tue.... ;)

aku sebelum kawen dulu, penah la kapel ngan 4 orang sebelum jumpa cinta sejati aku nie.....kiranya kalau nak ikutkan, ada 4 buah lagu tema cinta kami la kan.......tapi yang aku ingat, sattttt nak kira........1.....2........3....ntah...dah tak penting kannn, buat apa nak ingat....muahahahaha....tapi siyes lawak....lawak bila aku ingat balik zaman berchinta tak hengatttttttttt dulu....macam dunia ni, 'aku & dia' yang punya.....siap jumpa family bagai, family ko family aku, family aku family aku je la, xdek termasuk ko.......wahhhh, currrrrlaaaaaaassssssss gitewwwwwwwwwww.....ngggggggggeeeeeeeeeeee

masa pakwe 1st dulu, aku baru form 2....budak asrama, nak bercinta takut, nanti cikgu @ warden dapat tau, matiiiiiiiiiiiiii....mau kata kantoi surat cinta ka, apa ka, nanti mak pak kena panggil...ko sanggup nak tengok mak bapak mai sekolah sebab macam tu??? aku tak sanggup....naseb baik la pakwe aku ni dapat tukaq sekolah len, xdak nak kena dating hari-hari....cikgu pon tak tau la yang aku dah ada pakwe...hehehehehehe...oh ya....lagu tema cinta bulan purnama kami pada masa tu adalah :- Never had a dream come true....lagu kumpulan S Club 7....muahahahahahaha, gila poyos

pastu, clash....nek form 3...eh, penghujung form 3 gak kot aku clash ngan mamat nie....eh, tak.....tengah form 3, masa tu nak PMR kot tak silap...pastu budak kelas aku nak isi kekosongan di jiwa dan raga aku tue....dia ni, budak asrama...alim, selalu la jadi imam kat surau...aku kan budak asrama jugak, time maghrib @ isyak ja kena pie jemaah kat surau...bila pakwe aku ni jadi imam, tengah sembahyang pon boleh senyum sengsorang....ko ada??????????? muahahahahahaha...pastu pakwe aku nie aktif kawad...mana dia pie, kompom aku ikot walaupon aku bukan budak KRS...*aku puteri islam*... konon nak bagi semangat la....pastu time tu kan pemes ngan lagu kumpulan in-Team tajuk Kasih Kekasih....bila dengaq lagu tu, dan-dan rasa 'ouh masa, cepatla berlalu...aku tak sabaq nak kawen ni'
T__________T


masa result PMR nak kuaq, hubungan aku dah mula goyang ngan pakwe no 2 ni.....pakwe aku ni pulak cam tau-tau ja...then kami pon face to face...konon nak settle kan masalah....bila jumpa ja, pakwe aku nie habaq, dia perasan yang aku ngan dia nie dah lain...so dia pon buat la sunat istikharah nak mintak petunjuk....ada 3 situasi yang dia mimpi, semua bagi message yang kami ni tak perlu teruskan lagi hubungan murni tue....so, kami decide untuk clash....gilerrrrrrrrrr kentangggggggggg....nak clash siap buat istikharah....bagus kan kalau dapat laki macam nie.....tapi apakan daya, hujan batu di tengah hari......... :(

pakwe no 3 pulak orang baru kat sekolah aku.....aku dulu baik dengan warden...penah sekali tu aku pie pejabat asrama, nak bayaq yuran ka buat apa ntah....tetiba nampak borang masuk asrama....ada gambaq...'ouh, budak baru....hensem jugak'...muahahaha....siap tau nama lagi...tapi aku tak ambik port sangat sebab bila tengok tarikh lahir, tua setaon dari aku...ingat sama taon, bleh gak nak risik-risik dia kelas mana....hehehehe...hat nie memang lama gila la aku kawan...dekat 4 taon gak kot....dah la anak tokey, kira senang la kalau aku kawen ngan dia....umah dah ada, qeta dah ada, duit poket pon kembung jugak *time tu duit mak bapak dia lagi la*....lani dia jadi cikgu, kat sekolah menengah aku dulu jugak....cinta kami tak dan sampai ke jinjang pelamin pon...bercintaaaaaaaaaaaaaa bagai nak raaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkk....penah sekali tu, bil tepon umah aku kena RM 300....bil aku sorang RM 150...........gillllllllaaaaaaaaaaaaaaaaa....aku ni dah ketaq-ketaq, tak tau nak buat macam mana....pakwe aku  ni masa tu dah masuk matrik, dia la mai sekolah antaq duit, bagi kat aku RM150 suh bagi kat mak....setel masalah....hahahahahaha..ha, lagu kat atas ni lagu teman tapi mesra kami berdua la.....ada lagi lagu lagi 1, tapi aku lupa..... *______________*

pastu dah abeh zaman belajaq kat sekolah, aku masuk poly....masa ni still kapel ngan hat no 3 tu la....tapi aku ni jahat, even dah ada pakwe, aku ada jugak kenai sorang mamat ni....bila aku clash ngan pakwe no 3, dia la masuk jarum.........lama jugak aku kapel ngan dia, dari last sem kat poly, sampai la aku qeja, sampai la aku jumpa laki aku la nie....gila begado bagai nak rak kot bila dia dapat tau aku pasang spare part....begado hokeiiiiiiiiii....malu aku...dah la mai serang kat umah sewa....aku pulak muka yang selalu turun surau kat bawah blok aku tue....bila orang surau tengok ada laki dok bergadooooo pasai pompuan, ko tak rasa muka ko tebai pat blas inci???? aku rasa okeh.............tak tau nak sorok mana....hahahahahaha...tau sapa menang??? laki aku la...kalau idok, tak kawen la kami....  T_______T
ouh ya....ngan pakwe no 4 ni, lagu tema cinta tak kesampaian kami adalah : Tercipta Untukku...........sedihhhhhhhhh siot kalau dengaq lagu ni sengsorang.....tu tak dengaq lagi lagu 'Cinta antara kita, tiada penghalangnya, walau akhir usia, ku menyinta dirimu ku hanya menunggumu menyata kau cintaku ku kan berjanji, menyintamu sayang'....perghhhhhhhhhhh, ingat lagi....siap pie karaoke feeling ala filem hindustan....hahahahaha...tu tak tengok video yang mamat ni buat kat aku....siap aku jadik model lagi, berjalan-jalan tepi pantai.....video klip lagu Pearl Harbor, There you'll be....kemmmmmmmmaaaaaaaaihhhhhhhhh  gila jadi model tersipu-sipu malu, jalan pon dah macam siput sedut...hahahahahahahahaha

sat.....aku nak gelak..........hahahahahahahahahahhaahaaaahahahahahahahhaha

lawak-lawak.....ni la kenangan zaman bercinta....ngan ex-ex boipren dulu....kan aku cakap lawak, suma ada kenangan masing-masing...tapi kenangan ngan laki sendiri jugak yang manis-manis pelam....hehehehehehe...tapi tak yah la eh cita pasal kami bercinta dulu macam mana....sebab sat sangat....kenal 3 bulan, terus merisik...pastu bertunang, then kawen....cun-cun setaon ja dah jadi laki bini....lagu tema bercinta pon tak dan nak cari....hahahahahahahaha
tapi aku suka lagu nie, aku tau, laki aku pon suka jugak
'Penghujung Cintaku'
Pasha feat Adelia



luv u both
muahhhhhhhhhhxxxxxxxxxxxsssssssss










p/s : aku dapat tau yang ex-boipren aku yang no 4 tu eksiden...teruk gak...kesian...harap cepat sembuh ye


Final ~ Malaysia vs Indonesia

akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....Malaysia akan bertemu Indon malam nie untuk menentukan siapa juara bola sepak sukan sea kali nie......agak-agak, sapa menang eh??? dah la si Bad tak main malam nie, takkan nak harapkan Izzaq kot...dia x leh main hokei....suka meralik...bola dah duduk depan pintu gol pon leh pulak dia pie sepak kok laiiiiinnnnnnnnnnnnnnnn....hadoiiii....harapkan tinggi je tak cukup dik, bek si Wan ke apa ntah budak tu, kecik, pendek....tapi semangat....auuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmm....baru la harimau malaya, kan3...

wah, bukan men semangat aku dok komen pasal bola....macam la laki aku teror sangat mainnye.....men futsal pon dah pancit, men bola aku tak tau la laki aku jadi macam mana....muahahahahaha

tapi apa pon, si kecik comei mama nie Zulfa Haiqal telah menunjukkan bakat-bakat terpendam nak jadik player futball....tak caya?????


































































silalah  percaya