29 Disember 2010

selamat tinggal sayang.....muahhhxxxx

hepi ke sedih ke, aku pon tatau nak kata....dolu, masa aku x dengaq lagi cita hat sebetoi-betoinya, dlm ati asyik dok tanya ja bila....tapi bila dah tau benda yang tepat, jitu dan telus, terus rasa downnnnn....sedihnye......bukan sebab hape, tapi semua sebab budak tecit tonet manyak akai manyak cakap ni la.....umoq setaon lebih, x hengat la brapa....hehehe

Qistina Balkis.....aku panggil balkis ja....kadang mak dia lagi ganaih, panggil kis ja...nak kiss pa pon tatau la...hehehe

budak tecik tonet ni, dah dok umah aku dalam 2-3 bulan jugak la......aku x penah cita pon pasal dia, kan??? sebab aku dah jarang tangkap gambaq....klu aku cita pon, konpom korang tatau muka hat mana satu...al maklumlah, anak menakan ai kan ramai gitew....aku pulak bukan kategori mak menakan yang gila glam, kalau idok, jenuh bertempek-tempek la gambaq kat sini....auwwwwwww

berita sedih?? hepi?? ntah.....tapi yang nyata nanti kat umah aku dah xdak budak tecit yang akan tunggu depan pintu, yang akan punggah barang-barang kat tv, yang akan kenjah surat-surat n bil-bil letrik aku ....dah xdak budak yang leh aku n adik aku wat eksperimen keganasan ke atas budak-budak bawah 2 taon kat umah macam kat bawah nie....

* adik aku boh dia dalam bakul baju busuk....sangat jahat....kan???


 * ni pulak adik aku letak dia atas iron board....naseb baek aku tadak, kalau dak, dah lama aku ketuk adik aku ni....mak dia nampak memang cari pasai la hang....hahaha

Masa awai-awai dia sampai, xleh jalan lagi....takot...abang aku cakap 'berat pungkoq'...time raya aji aritu, depa tak lik kampung...bila balik mai sini, tengok-tengok budak nie dah gila stereng....tu pon x brapa cekap g....asyik terkandas tengah jalan...pastu kepala dia plak ketang ketung belaga dinding....sangat kecian....hik3

nanti dah xdak la budak kecik yang akan ketuk pintu bilik aku lagik....dah xdak la budak yang akan capai benda apa yang dia nampak...suka ati dia ja nak ambik apa pon...henpon??? lagi la jangan dok letak depan muka dia...kalau satgi, menyesal x hengat....hahahaha

* tengok....dia amik ja apa yang dia nak cam aku kata tadik....dia ingat toys kot...bam aku dok hidu time laki aku kentot pon dia leh p ambik....budak tecit nie la....

laki aku mesti rindu jugak budak nie...yela, dalam ramai-ramai anak menakan, hat ni ja dia dok lambung-lambung sebab si balkis lari bila tengok laki aku....macam semalam, budak tecit ni leh pulak dok ulang-alik masok bilik aku.....bila laki aku tengok, dia terus blah....kalau laki aku wat tak nampak, dia mai la....pegang sana, pegang sini, kutip tu, kutip ni....laki aku lagi geram la nengok dia wat camtu...at last laki aku semalam nyorok tepi ampaian baju, si balkis masok terus dia ambik...mau tak tekejut budak tu, naseb bek dia x melalak....laki aku lambung-lambung, ok la dia...

* dah kena gomoi ngan pak chaq dia....menampakkan gigi yang spesies dia cam gigi laki aku...kakakakaka

siyes....sunyi la umah....nak tunggu anak senirik, cam lambat ja lagi...adik aku si ela, dah jiwang-jiwang karat bila ingat nanti hidup dia xdak balkis.....dia dah xleh buli budak tecit nie.....dah xdak la orang yang nk cakap jepun kat umah.....dia cakap, dia sorang la paham....kami men agak ja...orang gelak, dia pon bantai gelak...tapi apa yang dia paham pon tatau la....hehehehe....

tu tak kira time dia melalak kalau mak dia basuh punggung or bagi mandi...macam sakit-sakit.....penakot ayaq.....aku ingat mak dia debik-debik kat dalam toilet tu....tapi bila kuaq toilet, leh plak dia dok sengih....

musti nanti aku rindu nak nyanyi lagu head n shoulder sambil wat gaya, nak nyanyi lagu one little two little three sambil goyang-goyang, bila zikir 'lailahaillallah' dah xdak budak tecit yang cepat-cepat baring sebab dia ingat orang nak bagi dia tidooq....kadang geram cam nak lempang-lempang, kadang rindu nak sayang-sayang...

tapi apa pon, maybe suma ni ada hikmah...abg aku dah dapat balik tukaq kedah/penang.....dah setel masalah dia....dah dekat ngan kampung, leh p jenguk-jenguk mak...leh survive sikit bila dok blah sana...xdak la anak bini dia terkurung ja kat umah aku...mungkin nie jugak yang dikatakan kebahagiaan dalam perpisahan.....perghhhhhhhhhhhhh, ayat tak kalah....dah jiwang karat petang-petang mcm nie...dah, aku lapaq....tak larat nak jiwang....balik satgi nak men ngan budak ni puas2....ari jumaat dia last kat umah aku....

* byebye kat suma....nanti acaq pie umah balkis na kalau balik kampung...jangan dok wat tak hengat sudah....kang ada jugak yang kena tampo....hahahahaha


p/s : malam ni nak pie lepak dataran tengok bola, pastu nak pie makan ramai-ramai sempena ari-ari last abg aku n family kat sini...ela, sila bawak duit ye.....mana tau kot2 hang nak kena tambah...hehehe






7 ulasan :

anastasia.palazzo berkata...

mcm kenai ja selimut atas bantal lam gamabaq tuh

zulhusna berkata...

selimut atas bantal??? pelanduk 2 serupakah???

anastasia.palazzo berkata...

x la macam tau je saper punya... if i'm not mistaken, but i think i'm not wrong

zulhusna berkata...

ek??? sape punya kalau mcm tu???

bella nabila berkata...

napa boh gambar yang melambangkan kejahatan ela ????huhu..

zulhusna berkata...

hahahaha....dh hang memang pembuli dak kecit nie....nanti suh a.ein n k.ita tengok hang buli anak depa...hahahaha

bella nabila berkata...

ala..bukan buli,bergurau senda..kah kah kah !