09 Disember 2010

3 taon yang mengharukan.....

Alhamdulillah....arini genap 3 taon aku bergelar penjawat awam.....betoi kan, aku masuk 9 Disember 2007, arini 9 Disember 2010....rasa sat ja, kan? bukan2.....3 taon ni maksudnya aku dah leh bawak kuaq KWSP aku taon depan.....yieeeeeeehaaaaaaaaaa!!!! yg tu yg betoi...hahahahahaha....eh, hover pulakssss...

3 taon keja, 4 orang bos aku dah jaga....ramai tak????? orang len 3 taon keja, bos hat tu jugak dari dolu sampai la.....orang len 3 taon keja, dok kat opis tu jugak dari dolu...aku dah tukaq 2 opis walaupon still bawah 1 kementerian...nak wat camna, dah naseb aku...hohohoho....tapi okei wat tukaq2 opis ni, leh dapat kawan lagi ramai.....baru leh gossip2, baru leh anyam ketupat malas palas.....leh tut, leh tet, leh tit, leh pon pin pun pang blablablabla.....

Masa 1st lapor diri kat JPA dolu, aku ngan kawan-kawan terus kena pie kursus pengenalan kat        INTAN wilayah selatan aka IKWAS.....time ni yang pie semua PA-PA la...besa la, nama pon PA, baju mak aih.....ada yg mengalahkan mak datin....huhuhuhu...opssss, terlebih sudaaaa....xpa, apa pon malam last kat sana adalah malam yang teramat-amat dinantikan oleh semua...x kesah la hg dressup macam mana sekalipon malam tu, muka suma pucat lesi.....tau pasai pa???? sebabbbbbbbbbbbbbbbbbbbb....................................malam tu kami dapat tau penempatan kat mana....tapi baru tau kementerian or jabatan ja.....tatau lagi nak kena posting tang mana.....aku???? tempat aku adalah kementerian aku lani....korang tau kan aku qeja kat mana??? ehhhh, aku penah cita ka???? hurmmm

pastu, bermulalah episod aku sebagai seorang pekerja perkhidmatan awam....ewaaaaahhhh...cakpong cakpong...hak3.....giles okeh....1st time qeja, experience setakat pie praktikal dulu ja, tup2 aku kena jd PA timbalan menteri....aku ulang sekali lagi, TIMBALAN MENTERI.....mau tak ketaq aku time tu....tapi pengalaman mengajar seseorang....korang nak tau sapa bos aku yang pertama??? jengjengjeng....






(gambar ehsan google...aku xdek nak nyimpan gambar-gambar bos aku nie, kang kene ligan ngan parang)

YB Datuk Abdul Rahman Bakar....orang Ganu....beliaulah bos pertama aku...cute kan bos aku nie? walaupon aku cuma sempat 2 bulan berbakti kat beliau, *eh ape ke pelik sebut beliau nie...tapi banyak pengalaman yang aku timba kat sini....TQ Datuk
(aku sempat qeja 2 bulan ja ngan DARB sebab pas 2 bulan terus bubar parlimen, so aku akan dapat bos baru pulak...bubar parlimen hampa tau dak benda pa??? sila sematkan sejarah pentadbiran negara di dalam diri anda ya kawan-kawan...search la google...hehehehe)

2 bulan keja, bos dah tadak.....aku rasa untuk tubuhkan kebinet yang baru masa tu, dekat sebulan jugak kot aku makan gaji buta....huanghuanghuang....apa yang bestnya qeja kat sini, adalah kami hanya terdiri daripada 5 orang kakitangan....(best ka keja kat tempat sunyi cmni???huhuhuhu ) timbalan menteri, SUSK, SUS, PA n PAP....tu je...yang len adala sampingan mcm bodyguard ka, pegawai khas ka, kerani tambahan ka....ada la jugak...

dan dikesempatan tu jugak, aku yang memang suka sangat bergedik santai, suka jugak snap gambaq sengsorang...hahahahaha...mau nengok zaman cute miut aku dolu??? cek malu.....auwwwwwww......hahahahahaha



nah, amek kau...zaman ni, aku memang tadak bos...sampai opis ja, posing sana, posing sini...tapi yang penting, idong aku still maintain kembang...huahuahuahahahaha

yeah....khusyuk membuat kerja....kerjakerjakerja....memang aku tak nafikan, keja kat sini sangat belambak...ni  gambaq masa aku dah qeja dengan bos baru....kena khusyuk sebab bos pomfuan....susah sket....huhuhu

tengok....posing masih sama....mata 1 jegil 1 lagi udah stim....ngantokkkk??? entahla....ni la qeja aku...pagi2 pas masuk opis, aku akan sembuq perfume kat bilik aku (perfume yang dok gantung tu,bukan perfume aku okeh)....pas baca doa, hp akan didalam genggaman...dan inilah hasilnya.....*sebelum bos masuk, okeh....kang aku kena cepuk plak dok wat aksi bergewdik santai cenggini...hehehehe

ohhhh...lupa....korang nak tau sapa bos aku yang kedua???? yea, aku masih setia disini menjadi seorang PA kepada timbalan menteri....aku rasa ramai kot kenai yang ini......

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
(gambar ehsan google...aku xdek nak nyimpan gambar-gambar bos aku nie)
YB Dato' Noraini Ahmad....chantek kan???? ada iras muka aku tak????hhhhhhhhhhaaaaaaaakkktuihhhhh....perasan

dulu, sebelum dilantik ke dalam kabinet, beliau merupakan Ketua Puteri UMNO Malaysia.....qeja dengan beliau selama setaon lebih kot, dah tak hengat....sangat banyak yang aku belajar....dari 0 knowledge, sampai la aku mula mengutip pengalaman dan pengajaran....lain okeh bila kita bekerja dengan orang keutamaan nie + orang politik....24-7 kena bagi full support...

tapi best jugak qeja ngan orang macam ni...depa banyak komitmen...bila ada 1-1 event, harusla aku pegi sekali....kan3....macam kat bawah nie :-       :)

ni gambaq kat Istana Budaya....malam tu ada tayangan perdana amal untuk mangsa di Gaza tak silap aku....aku pie menyebok skali ngan SUS nie....dia ajak, aku pie la...lagipon tadak benda,p je la....

yang nie pulak masa Rumah Terbuka Puteri UMNO, wat kat PWTC...time tu memang bos aku la Ketua Puteri, harusla aku pie menggedikkan diri jugak...kan2


ohhhh...ini bukanlah skandal aku...tapi dialah tulang belakang aku masa aku mula-mula masuk qeja...dia PAP kat opis tu, banyak tunjuk ajaq dia kat aku....dia jugak yang banyak menasihati aku bab qeja nie....yela, dia kan tua dari aku...takan aku nak nasihat dia pulak....apa pon, A.ayin tetap yang besth.....sampai lani aku still baik dengan dia even kami dah x qeja 1 opis.....huhuhuhuhu

dah....terlebih2 pulak bercerita....

bos aku yang ketiga adalah bila aku bertukar ke jabatan di bawah kementerian...naseb baik blok sebelah ja, tadak la aku nak melalut nak cari transpot pie qeja...huhuhuhuhu...mula-mula kat tempat baru, semua aku rasa lain...dulu qeja dengan 5 orang ja, siap suma ada bilik seniri...mai sini, aku duduk kat partition ja.....bilik tadak, orang plak lebih dari 5....neves okeh....takot pon ada....takot aku xleh nak masuk ngan situation baru....tapi aku ni style no hal no hal ja....so, semua aku leh masuk....

ni Puan Rosnah....Timbalan Pengarah kat sini...oh ya....gambaq di atas adalah seprais besday untuk my bos..kek tu aku sponsor, okeh...harap maklum...hahahahahaha...nk hover jugak....suke tau aku qeja ngan dia....aku ni dah dianggap macam anak dia ja...dia pulak ada ja sifat keibuan yang kadang kala meruntun jiwa aku....  :) 
(masa ni aku dah ada bilik...sila view entry aku yg paling awal, ada cerita disebalik bilik comel aku)

tapi tu la....orang kata, kita hanya merancang....tapi perancangan Dia jugak yang terbaik untuk kita.....bos aku sambung study, wat PhD....then, bagi memberi full concentration kat study tu, my bos mintak tukaq ke negeri Johor, senang nak ulang-alik ke UTHM katanya....hurmmm

bos di German....syoknya shoping...kan bos kan....dan yang penting, bos aku x penah lupa aku disini....ada je oleh2 yang dibawak balik.....besh kan jadik PA nie....muehehehehehe

apa pon, TQ puan...jasamu akan ku kenang....pengalaman bekerja dengan puan memang beshhhhh walaupon hanya sempat 8 bulan berkhidmat untuk puan.... (",)


bos aku yang ke-4 adalah En Kamaludin Tomiran....bos lelaki yang sangat sporting yang penah aku jumpa.....baik okeh.....sporting tu lagi suma tau la kan....kat opis ni suma kenai dia...yela, nama pon bos....cuba sebut nama haku tengok kat opis ni, ada jugak akan kata 'yang mana satu ek'...huhuhuhuhuhu

gambaq nie masa Family Day baru-baru nie.....aku curik gambaq ni dalam fesbuk bos aku...hehehehehe

dan gambaq ini aku rasa yang paling choooooooooomeeeeeeeeeeel penah aku lihat.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
chomel kan kawan-kawan....mari kita tepuk tangan ramai-ramai...ewahhhhh...ehhh ehhh...ewahhh...hahahahahahahaha...ampun bos....sya curik dalam fesbuk bos nieh....hehehehhe

beliau kini adalah bos aku....ramai staff sini akan kata , 'untung ko husna, dapat bos semua baik-baik.....' wah, mustilah.......tengok PA la kan, aku kan baek jugak....suma qeja ontime je walaupon aku sebok update blog.....hahahahahahaha

apa pon, bos jugak yang terbaiiiikkkkkkkkk.....terima kasih bos...semoga perhubungan kita *kerja okeh* akan lebih teman tapi mesra dan saling memerlukan antara satu sama lain...wah, mau isteri bos aku baca aday jugak yang kena ligan ngan parang....hohohohohoho



~INILAH KISAH 3 TAON AKU YANG MENGHARUKAN AKU~


p/s : semuge SKT aku taon ni turut mengharukan aku dengan markah-markahnye....bodek bos....hahahahahahahahahahaha


3 ulasan :

KAMATO berkata...

Memang PA dan bos saling memerlukan antara satu sama lain, TAHNIAH, teruskan kecermelangan dalam tugas

zulhusna berkata...

TQ bos....macam termalu pulak bila bos sendirik yang komen....hehehehe

Dark Knight berkata...

ade main main tak dgn skandal tu