15 Disember 2010

~my registration day~

Rasa cam dah lewat nak hapdate, tapi aku punya sukalah bila pon haku nak cita....hahahaha...gilos

iyo, aku sekarang dah bergelar 'PELAJAR'....yiehaaaa, malasnya haku nak hadap buku pasnie.....ohohohoho...adakah anda pecaya??? pecayala....pecayala jugak.....tak pecaya???? xpa....suka ati ko lah....


see...my student card...poyo kan...tu baru aku register, x masok blajaq lagi....tatau la lagi bertambah poyo ka dak....muahahahahaha

seperti yang anda sedia maklum....ari ahad baru-baru ni adalah hari pendaftaran pelajar baru e-pjj kat uitm shah alam.....jadik, aku adalah salah seorang daripada bakal pelajar yang akan mendaftar di situ...yuran dh bayaq, rugi la kalau tetiba tamau pie...kan2....

pagi tu, aku bangun awal dari biasa...eh, awal ka??? rasa cam shame ja....tapi awal skit kot dari ari-ari cuti aku hat len...hehehehe....aku dah siap okeh, dah pakai tudung...tinggai nak kuaq umah ja....tapi si driver aku ni, leh tebongkang lagi lena.....aku gerak banyak2 kali, satgi ada jugak yang bebai...aku wat tatau, men fesbuk...layan la dulu fesbuk walaupon tadak orang nak komen....aku still gerak, dia kata 15 minit....mai aku xleh tunggu, senang ja aku sound...'nak hantaq ka takmau, xmau hantaq habaq la'....dan-dan terus bangun...tau pon....aku bukan pulun nak pie awal,tapi time tu dah koi 9.00am, koi bapa nk smpai sana??? kalau ikot ati, leh ja aku pie seniri...yela, malas nak kacau time tidoq laki aku, tapi aku tatau jalan....satgi pjj ke mana, shah alam kemana, tengok2 aku dah sampai sungai tengas...x ka mak aku haru tengok aku balik kampong sengsorang??? dasat punya sesat la macam tue....hahahaha

sampai ja kat uitm, nak mencari parking la 1 masalah....adoooiiii...naseb baik la laki aku terer, cari tempat hat betoi2 ngan dewan...tadak la aku nak menapak jaoh2...orang aku tengok xde ramai mana....sampai ja kat dewan....mak aiiiiiiiiiiihhhhh....dari atas tangga, tengah tangga, bawah tangga, sepanjang-panjang jalan orang beratoq nak register...hamik hang, nak pie lambat sangat....

tengok, aku tak tipu...ramai bangat...ni aku snap masa dah bawah tangga...laki aku pulak marah aku, dia kata xleh tangkaq gambaq....ada plak, aku tak nampak pon gambaq camera pastu ada palang merah kat situ...kira boleh la kan?? bukan pie muzium negara yang xleh tangkap gambaq bagai....hohohoho

tapi, aku cukup bersyukur....sepanjang-panjang jalan aku dok beratoq, laki aku tetap maintain kat sebelah aku...kami beratoq sama-sama...sweet gitu....aku dapat beg merah, dia pon nak jugak....tepaksa la aku tebai muka pie ambik lagi satu,pastu laki aku dok gelak terkekek-kekek kat belakang tu...bukan pasai pa, dalam beg tu ada kupon makan...laki aku susah ati satgi dia xleh makan....adoiiiiiiiiiiiii...laki mcm ni pon ada ka??? semput aku...tapi ok jugak, beg aku ngan beg dia, 2-2 dia galas....aku lenggang mak limah ja....tenkiu2

pastu aku snap lagi gambaq, kena marah lagi...ambik gambaq ni pon kena marah ka??? x paham aih aku...

gambaq nie la aku snap...bukan gambaq lucasss pon....kan3

dah.....mai time aku masuk dewan, laki aku dah xleh teman....syooooh, pie men jejaoh....ni untuk budak2 nak study ja, hat tamau study pie tunggu tepi dewan....bakal2 student nak masok pie daftar...aku ajak study dia tamao...kata otak dah xleh pie la, dah berkarat la....aku nengok kat opis aku, lek ja pegawai-pegawai wat PhD....dah beruban rambut pon depa wat lekkkk ja.....macam tadak apa-apa..

lama gak kot register nie...dari tangkap gambaq bagai, p wat tu, p wat nie....at last setel jugak...leh pie makan...hoye2....yang syok nya, laki aku dah beratoq siap2 kat aku....yela, bab makan laju la dia....aku pon lapaq jugak...kira ok la ada bodyguard tulun beratoq, kan

pas makan, aku mula rasa x sedap perot...ngan tengah2 panas macam tu, memang aku dah start rimas...pagi tadi aku lek jaaaa....mcm tadak apa....pas makan, perot wat hal plak dah...adoiiii....okeh, p toilet...bukan setakat ber, aku muntah skali....siyessss, sangat tak larat...pas makan ni ada taklimat la pulak...mcm mana la naseb aku yang dah mula semput tak kena tempat nie.....

dari tengahari tu, pas semayang, sambung pulak ngan sesi petang, sesi perkenalan ngan koordinator PJJ, aku asyik ulang pie toilet ja....bukan sakit perot, tapi aku pie muntah....food poisoning ka??? naseb la laki aku ada, dia la tolong dengaq taklimat bagi pihak aku....aku ni asyik dengaq taklimat dari perot aku ja....sat-sat, uweeeeeeeeeeekkkk...pastu, uweeeeeeeeeeeeekkkk lagi dan lagi....memang flat la aku...nak kata food poisoning, laki aku relax la pulak....kot dia sama nek ngan aku, len la cita....memang sah, aku da silap makan tang mana-mana nie....

dah setel semua taklimat, leh la balik....aku dengan muka sememeh, dah malas nak pikiaq apa....aku nak balik rest n tidoq ja nie...masuk qeta pon, aku uweeeeeeeeeeeeekkkk lagi...naseb la ada plastik spare tepi tu....kalau dak, naya....sampai ke malam okeh...xleh bangun, bangun tau nak muntah ja....makan pon dah x lalu...malangnya nasib aku...mai time malam, badan dah mula panas....nak demam kot...yes!!! ada can la xyah pie qeja keesokannya....hehehehehe

p/s : aku memang x pie qeja pon, EL.....ingat nak mc, tapi badan dah x panas....rugi cuti rehat aku...suma laki aku lani...aku dah pesan, kalau badan aku makin panas malam tu, jom p klinik...leh dapat mc...tapi dia lek ja tepuk-tepuk aku sampai aku lena balik.....huhuhuhuhu

4 ulasan :

bella nabila berkata...

a'ah...ela gak kena pi nek bas 0_o"

zulhusna berkata...

bagos la tu...belajaq idop susah....hehehehe

Muslimah Optimis berkata...

ramai gak budak2 amik pjj ek???ermmm.. al da best un... bila kami nak dapat anak buah ni???

zulhusna berkata...

MO : itu la pasal....ramai yang amik dip x silap...umoq pon ada yang lebih dari 30...tapi ok la, at least semangat nak study tu masih ada lagi...insyaAllah, tengah diusahakan.... :)