10 Disember 2010

Berakhir Sudah......

Alhamdulillah....tengahari tadi berakhirnya satu meeting yang selalu membuatkan aku kelam-kabut....walaupon aku bukan salah seorang dari ahli mesyuarat, tapi aku adalah tulang belakang mesyuarat tu....tadak aku, maka punahlah mesyuarat tersebut...hahahaha...cian kat bos aku kalau aku tadak untuk arrangekan meeting dari a-z...cuma minit je aku tak amik, bos amik senirik sebab meeting ngan orang besaq2, dato, tan sri, prof, dr bagai...aku nak reti hapa kalau depa pakat speaking cayaq cam ayaq sungai....jenuh nak translate (walaupon dolu2 kat poly aku ada amik translation).....hehehe

tapi kan, ada 1 benda yang aku akan kagum setiap kali masuk meeting nie.....hurmmm, vangga okeh bila kita join cenggini...tau benda pa??? sat nak pikiaq.........ouh, terlupa pulak.....yeaaahhh, ingat dah....bila join meeting dengan orang besaq2 ni, pendapat yang depa kuarkan adalah pendapat yang sangat memberangsangkan....even tadi xdak la aku paham apa yang depa dok bergado,bertekak bagai sebab semua in english, tapi aku tetap kagum....sangat kagum dengan mereka semua...thumbs up!!!! aku yang dok blah belakang tu, cuma terangguk-angguk tanda paham walaupon x semua masuk dlm pala otak sebab takdan translate....hehehehe...apa yang terlintas dalam kotak fikiran aku, 'bila aku akan duduk semeja dengan orang sebegini n kuarkan pendapat aku sendirik?????'....menarik bukan bila masa depan negara nie digunapakai dari idea kita walaupon tak seberapa??? sangat menarik..... wah, aku sudah berangan.....bangun-bangun, takyah mimpi lama sangat....dah la esok lusa baru nak wat degree, tu pon tatau taon bila aku nak abehkan semua tu....nak sampai ke tahap profesional cam ahli mesyuarat tadik, memang jenuh merangkak la.....tu baru nak merangkak, tak stat tatih lagi.....tapi takpa, akan aku usahakan ke arah itu.....INSYAALLAH....

apa pon, semua dah setel.....tunggu taon depan pulak meeting akan bersidang...dah, tue je nak membebel...qeja banyak....chow chin chow.....daaaaaaaaaaaaa


berangan memikirkan masa depan....huhuhuhu

2 ulasan :

bella nabila berkata...

tak dak entry baru ker mak chaq?

zulhusna berkata...

tadak....bz + mabuk....hohohoho