01 Julai 2010

Mengantok di tengah ari

Adoiiii...mengantozzzzzznya...dah xtau nk buat apa nie...bos ada ja, tp keja xdak...kalau korang nk tau, aku ni time koi 10-11 musti lesap...yela, time ni saat kemengantokan yg plg highest....aku ada port kt opis ni, yg leh aku lena tanpa gangguan awam...tanpa bunyi tepon, tanpa pc, tanpa bos...uhuhuhu...nk tau kat mana??? TET!!!! stor IT...yuhuhu, ni la tempat tidoq yg plg besh...siap ada sofa g...cuma kena ati2, kot dak IT masuk nk amik barang...tp diorang ni, klu tengok aku tido, ada je yg nk join sekaki..muahehehehe

Kalau x ke stor IT, kt tempat aku pon jdik...td tgh baca paper on9, leh pulak aku tersengguk-sengguk...ish, malu aih klu org nmpak...kan2...tp ada aku kesah, cak3...

Nak dijadikan cita, sebenarnya semalam aku posa...tp disebabkan my hubby kena pegi opis, nk setel keja, aku terpaksa la blk keja ngan bas...dia dari opis kt kl, kuar koi 6.15pm...klu aku tunggu, mau minum ayaq ujan je la berbuka...

Dengan sesungguh ati, blk je umah trus masok dapo...masak nc, n wat sayur...dah setel baru aku p mandi & solat asar ....dah koi 7, laki aku x jugak smpai umah...aku masok dapo blk, nk masak menu kegemaran my hubby..just a simple one, janji dia makan...ngeh2

7.29pm, org dh azan...aku berbuka minum susu coklat anmum (terpaksa abehkan even dh misscarriage-rugi ooo x prabeh) + cicah biskut 4 segi ja...dok rilek2, p solat maghrib...dan la aku baca quran sehelai 2...pas setel suma, hubby x sampai2 pon lagi...tup2, dia msg gtau ujan lebat...dia trap kat bwh jambatan dpn mid valley...fuh, mid valley tu...jaoh lagi la....(dlm ati, xpa2....tunggu la sat, leh makan skali)...aku p iron baju, siap iron utk 2 ari lagi....hubby x sampai jgk...aku kodek tenet dulu, m'hilangkan rasa buhsan....

Tengok jam, alamak, dah 10 lebeh nie...pewot aku dh nyanyi mcm2 lagu...angin pon dh mcm2 bunyi kuaq ikot TUT...eheheheh (angin dlm pewot byk sgt, tepaksa lepaskan)...msg tanya, dia still tunggu...dh kat sg besi, ujan lebat sangat...dia x tau kot yang aku ni tunggu dia nk makan skali (kunun nk jadi isteri solehah la katakan) ahakkksss...dlm ati, Tuhan je tau tahap kelaparan aku ni mcm mana....

Jam 10.30pm, x sampai2 jugak...nsb bek ada mr & mrs smith, leh jugak melayan cita action cmnie...tambah plak brad pitt yg encem belakon, mmg terbaeeek la....aku dh hilang kewarasan sebentar, p amik biskut belanda (ada org panggil CURUT), makan...x jd jgk...aku amik pulak susu coklat HL, cicah biskut meri...layan jugak time sejuk2 nie...

Dah 11 lebih, dia still x sampai...adooooooooiiiiiiii, dugaan sungguh rupanya 1st day posa di bulan Rejab...aku p solat isyak siap2, kang dah leh tidoq...ambik bantal, lepak depan tv...baring punya baring, ada pulak makhluk halus yg dok kacau mood aku...jgn pk bukan2, ni sang semut kecik tu...byk pulak atas kapet, abeh la kapet aku...(dlm ati, ni musti si zulfahimi makan biskut bg teraboq meqata la ni)...jd pulak keja aku dok penyet semut2 tu...kejam kan...kih3

Aku tengok jam, dah koi 12.00am...my hubby x sampai2 jugak...sangkut kt serdang, tp dh slow2 bwk moto lik umah, kesian kt aku sbb dok tunggu nk makan skali...sampai la aku terlena depan tv, aku sedaq koi 1.00am baru dia sampai...nk marah, x sampai ati...dia kena ujan lebat, suh p mandi dulu...then makan time...koi 1.30am baru leh makan + bukak posa....DUGAAN

1 ulasan :

bella nabila berkata...

hahak...ela pon da maju....tp mmg blurrrr g ar psl blog neyh...haha..siak xdak folower g...huhu