21 November 2011

sorri seems to be the hardest word

ehem-ehem.....bizi ke cik kiah??? aku tak...sebab tue rajin je nak hapdate belog.... ;)...urmmmm, penah degaq lagu kat atas nie? lagu lama, zaman aku skolah menengah tak silap, kumpulan Blues yang nyanyi....

ada apa dengan lagu nie??? xdak apa-apa.............cuma kemarin, masa tengah otw pie kelas, *aku kan menumpang kawan aku si areila sahimi tu*, dia ada pasang lagu nie....tetiba aku teringat pakwe lama....hahahahaha...mati aku kalau laki aku baca entry ni.... T____T

korang dulu-dulu pon, zaman hangat bercinta, kompom ada 'lagu tema' cinta korang kan???? jangan nak tipu...aku pon penah bercinta hokey.....kira adatla..orang bercinta, ada yang suka macam tu, nak macam ni, kena ada panggilan 'kau & aku je tau apa maksudnya', nak kena inform mana ja ko nak pie, nak kuaq ngan kengkawan pon kena mintak izin macam dah jadik laki (nak train la kononnye, mana tau pasni nak jadi isteri solehah)....kaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnn....iye,aku paham....sebab aku pon dah penah lalui semua tue.... ;)

aku sebelum kawen dulu, penah la kapel ngan 4 orang sebelum jumpa cinta sejati aku nie.....kiranya kalau nak ikutkan, ada 4 buah lagu tema cinta kami la kan.......tapi yang aku ingat, sattttt nak kira........1.....2........3....ntah...dah tak penting kannn, buat apa nak ingat....muahahahaha....tapi siyes lawak....lawak bila aku ingat balik zaman berchinta tak hengatttttttttt dulu....macam dunia ni, 'aku & dia' yang punya.....siap jumpa family bagai, family ko family aku, family aku family aku je la, xdek termasuk ko.......wahhhh, currrrrlaaaaaaassssssss gitewwwwwwwwwww.....ngggggggggeeeeeeeeeeee

masa pakwe 1st dulu, aku baru form 2....budak asrama, nak bercinta takut, nanti cikgu @ warden dapat tau, matiiiiiiiiiiiiii....mau kata kantoi surat cinta ka, apa ka, nanti mak pak kena panggil...ko sanggup nak tengok mak bapak mai sekolah sebab macam tu??? aku tak sanggup....naseb baik la pakwe aku ni dapat tukaq sekolah len, xdak nak kena dating hari-hari....cikgu pon tak tau la yang aku dah ada pakwe...hehehehehehe...oh ya....lagu tema cinta bulan purnama kami pada masa tu adalah :- Never had a dream come true....lagu kumpulan S Club 7....muahahahahahaha, gila poyos

pastu, clash....nek form 3...eh, penghujung form 3 gak kot aku clash ngan mamat nie....eh, tak.....tengah form 3, masa tu nak PMR kot tak silap...pastu budak kelas aku nak isi kekosongan di jiwa dan raga aku tue....dia ni, budak asrama...alim, selalu la jadi imam kat surau...aku kan budak asrama jugak, time maghrib @ isyak ja kena pie jemaah kat surau...bila pakwe aku ni jadi imam, tengah sembahyang pon boleh senyum sengsorang....ko ada??????????? muahahahahahaha...pastu pakwe aku nie aktif kawad...mana dia pie, kompom aku ikot walaupon aku bukan budak KRS...*aku puteri islam*... konon nak bagi semangat la....pastu time tu kan pemes ngan lagu kumpulan in-Team tajuk Kasih Kekasih....bila dengaq lagu tu, dan-dan rasa 'ouh masa, cepatla berlalu...aku tak sabaq nak kawen ni'
T__________T


masa result PMR nak kuaq, hubungan aku dah mula goyang ngan pakwe no 2 ni.....pakwe aku ni pulak cam tau-tau ja...then kami pon face to face...konon nak settle kan masalah....bila jumpa ja, pakwe aku nie habaq, dia perasan yang aku ngan dia nie dah lain...so dia pon buat la sunat istikharah nak mintak petunjuk....ada 3 situasi yang dia mimpi, semua bagi message yang kami ni tak perlu teruskan lagi hubungan murni tue....so, kami decide untuk clash....gilerrrrrrrrrr kentangggggggggg....nak clash siap buat istikharah....bagus kan kalau dapat laki macam nie.....tapi apakan daya, hujan batu di tengah hari......... :(

pakwe no 3 pulak orang baru kat sekolah aku.....aku dulu baik dengan warden...penah sekali tu aku pie pejabat asrama, nak bayaq yuran ka buat apa ntah....tetiba nampak borang masuk asrama....ada gambaq...'ouh, budak baru....hensem jugak'...muahahaha....siap tau nama lagi...tapi aku tak ambik port sangat sebab bila tengok tarikh lahir, tua setaon dari aku...ingat sama taon, bleh gak nak risik-risik dia kelas mana....hehehehe...hat nie memang lama gila la aku kawan...dekat 4 taon gak kot....dah la anak tokey, kira senang la kalau aku kawen ngan dia....umah dah ada, qeta dah ada, duit poket pon kembung jugak *time tu duit mak bapak dia lagi la*....lani dia jadi cikgu, kat sekolah menengah aku dulu jugak....cinta kami tak dan sampai ke jinjang pelamin pon...bercintaaaaaaaaaaaaaa bagai nak raaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkk....penah sekali tu, bil tepon umah aku kena RM 300....bil aku sorang RM 150...........gillllllllaaaaaaaaaaaaaaaaa....aku ni dah ketaq-ketaq, tak tau nak buat macam mana....pakwe aku  ni masa tu dah masuk matrik, dia la mai sekolah antaq duit, bagi kat aku RM150 suh bagi kat mak....setel masalah....hahahahahaha..ha, lagu kat atas ni lagu teman tapi mesra kami berdua la.....ada lagi lagu lagi 1, tapi aku lupa..... *______________*

pastu dah abeh zaman belajaq kat sekolah, aku masuk poly....masa ni still kapel ngan hat no 3 tu la....tapi aku ni jahat, even dah ada pakwe, aku ada jugak kenai sorang mamat ni....bila aku clash ngan pakwe no 3, dia la masuk jarum.........lama jugak aku kapel ngan dia, dari last sem kat poly, sampai la aku qeja, sampai la aku jumpa laki aku la nie....gila begado bagai nak rak kot bila dia dapat tau aku pasang spare part....begado hokeiiiiiiiiii....malu aku...dah la mai serang kat umah sewa....aku pulak muka yang selalu turun surau kat bawah blok aku tue....bila orang surau tengok ada laki dok bergadooooo pasai pompuan, ko tak rasa muka ko tebai pat blas inci???? aku rasa okeh.............tak tau nak sorok mana....hahahahahaha...tau sapa menang??? laki aku la...kalau idok, tak kawen la kami....  T_______T
ouh ya....ngan pakwe no 4 ni, lagu tema cinta tak kesampaian kami adalah : Tercipta Untukku...........sedihhhhhhhhh siot kalau dengaq lagu ni sengsorang.....tu tak dengaq lagi lagu 'Cinta antara kita, tiada penghalangnya, walau akhir usia, ku menyinta dirimu ku hanya menunggumu menyata kau cintaku ku kan berjanji, menyintamu sayang'....perghhhhhhhhhhh, ingat lagi....siap pie karaoke feeling ala filem hindustan....hahahahaha...tu tak tengok video yang mamat ni buat kat aku....siap aku jadik model lagi, berjalan-jalan tepi pantai.....video klip lagu Pearl Harbor, There you'll be....kemmmmmmmmaaaaaaaaihhhhhhhhh  gila jadi model tersipu-sipu malu, jalan pon dah macam siput sedut...hahahahahahahahaha

sat.....aku nak gelak..........hahahahahahahahahahhaahaaaahahahahahahahhaha

lawak-lawak.....ni la kenangan zaman bercinta....ngan ex-ex boipren dulu....kan aku cakap lawak, suma ada kenangan masing-masing...tapi kenangan ngan laki sendiri jugak yang manis-manis pelam....hehehehehehe...tapi tak yah la eh cita pasal kami bercinta dulu macam mana....sebab sat sangat....kenal 3 bulan, terus merisik...pastu bertunang, then kawen....cun-cun setaon ja dah jadi laki bini....lagu tema bercinta pon tak dan nak cari....hahahahahahahaha
tapi aku suka lagu nie, aku tau, laki aku pon suka jugak
'Penghujung Cintaku'
Pasha feat Adelia



luv u both
muahhhhhhhhhhxxxxxxxxxxxsssssssss










p/s : aku dapat tau yang ex-boipren aku yang no 4 tu eksiden...teruk gak...kesian...harap cepat sembuh ye


7 ulasan :

♥ bella nabila ♥ berkata...

hah? a.am xcident ? homaai ! T____T

zulhusna berkata...

abeh qeta dia...kan un baru pasang UNIFI,budak mai pasang tu kawan dia...kawan dia la bagitau kata dia eksiden...kesian,kan

AvicEaNNa berkata...

Aku kenai semuanya kecuali yg No 4..haha..tmbh2 yg no 3..kan ada kes disitu..masih ka kau igt???hahaha

♥ bella nabila ♥ berkata...

fuiiiyo...unifi tu..la..sian dia..t lah nak tegur dia kat fb..haha

cik pidah :)) berkata...

no 3 tu abg pidah.sampai hati kak unn.isk.isk.hahaha

zulhusna berkata...

aviceanna : hahahahaha...malu weh bila ingat balik...lawak pon ada....gila cinta separuh mati wa cakap luuuuu... kah3

zulhusna berkata...

pidah : masih menjadi abang angkat lagikah??? kita pon penah ada kes jugak kan....muahahahahaha