23 Mei 2011

tanda-tanda nak bersalin???

ouh, siyes ngeri....sejak kandungan aku dah masuk 9 bulan cun-cun nie, ati mula tak sedap.....tambah-tambah bila tengok kaki dah stat bengkak, perot dah turun sikit....pastu xleh diri lama-lama, xleh jalan banyak, sakit pinggang....suma tu aku dah rasa....takot hokeh....laki aku??? bila aku tanya, 'abang, kalau ayang nak bersalin nanti, agak-agak abang takot dak?'....uih, pucat gak kot.....simple ja jawapan tapi leh paham la tahap kegabraan kami laki bini....hahahaha
dalam tak larat nak berjalan banyak2, ari sabtu aritu aku tepaksa teman jugak laki aku pie KL Sentral, ada keja nak diuruskan dekat MAS....naseb baik la ada ERL, senang ja naik...20 minit dah sampai....tapi yang tak tahan nya, aku tak larat jalan okeh...kalau ada troli, mau ja aku duduk, suh laki aku tolak...hahahahaha... tak leh bayang aku kalau jadi betoi2....  ;)
ngan lapaq bagai...adoi, memang rasa nyesal gak ikot tapi kesian plak my hubby sengsorang....pastu balik dari KL sentral, laki aku ada ati lagi nak ajak pie Alamanda, nak cari baju....haku muka dah memang tak larat gila...pas satu kedai, satu kedai dia masuk...haku ni rasa cam nak cabut ja kaki....muka tak manis langsung dah....gila okeh, aku tak larat dia bleh lagi nak ajak pie sana sini....naseb baek la nak pie beli barang basah, laki aku sorang la terkial-kial pie cold storage, aku duduk je menunggu ha....muka memang tak manis langsung dah la, apa laki aku tanya, aku asyik nak marah ja...hehehe, kesian...haku memang tak larat dah la, tu yang jadi bebai semacam tue
semalam, dari pagi - malam aku abehkan masa dengan clear bilik...bilik baby, bilik yang kak aku duduk dulu...suma dah cuci calat...baru puas ati aku nak tinggai umah tu 3 bulan nanti...dan mai time malam, mula la sakit kaki menyerang...dan laki aku dah mula memahami, 'pie ambik minyak, mai nak urut'....tadaaaaaaaaaaaa, syok gila kita dok relax2 kat sofa, laki haku sambil tengok bola dok ngurut kaki....ngeh3
aku harap 'penderitaan' ini tak lama...dah tak sabaq nak tunggu buah ati nie keluaq
>___________<


3 ulasan :

Muslimah Optimis berkata...

tahniah un.. aima rasa sat sangat dah 9 bulan dah.. baby dan keluaq dah..hihihi... semoga selamat semuanya.. ameen

AvicEaNNa berkata...

Un..booolat..kalo baby boooolat pun comey gak..hehehe

Dayah berkata...

Smoga slamat Un...