13 Disember 2011

bergumbira di Genting Highland....

Yeay....cita dah lama tapi baru terasa rajin nak hapdate....  ;)

aku pie ngan family aku masa cuti Awal Muharam aritu....29 November 2011

disebabkan gambaq banyak sangat, so layan gambaq je la ye....

enjoy viewing

T______T






*gambar adalah versi tunggang terbalik*



ni adik aku amik, view nak naik ke Genting....tak nampak apa hokei...
cuaca pagi tu suam-suam kuku, nak kata nak ujan pon tak, panas sangat pon tak
tapi lebih ke arah nak ujan



boya ni dok dalam kolam yang orang dok kayuh sampan tu
comei ye mata bolat







Haiqal + Nadia....baru sampai, nak pie toilet tukar si kecik punya seluar...tengok aku bagi seluaq pendek, kang sejuk anak aku  ;)





tak sampai ke mana pon lagi dah lolap
tapi kan, aku perasan la
kalau Nadia pegang Haiqal ja, kompom Haiqal lena walaupun tengah berjalan

T___T





SUPER MAK  
;)








kakak-kakak aku + abang ipar  + anak buah





aku teruja gila nak naik benda nie
fuhhhhhhhhhh...berdebaq-debaq nie
gila aku naik benda alah ni
mau pengsan kot
eeeeeeeeee
gayaaaaaaaatttttttttttttt





ehem-ehem





kami 
T__T




Pirates Train
tak masuk
apa barang masuk tempat macam nie
*dalam ati, aku ada anak kecik dowh.....siap lena gie, takan la nak masuk...cian aku*




aliya + clown




eh-eh....buruknya muka laki aku...hahahahaha
tengok si kecik ni,muka tak manis langsung
cam angry bird kannnnnn




abang aku tengah melayan kerenah anak buah





yang ni kami naik keta ape ntah nama dia
boleh tak tengah beratur ramai-ramai tu tetiba si kecik ni nangis nak susu
gila menggelabah aku
dah tu aku terlajak boh ayaq masak, Haiqal x mau okeh
dia nak susu yang suam-suam
sejuk tak mau
ni aku kena tambah ayaq panas balik la
hadoi laaaaaaa




family kak aku....seronok si Haziq tu leh jadi driver...hehehe




teringin nak naik
tapi aku rasa mati idop balik pon aku takkan naik
muahahahahaha




nak pie naik slow train pulak  
besa la, bawak anak kecik, kena men menan yang sesuai untuk anak kecik jugak la
dah nasib badan




yang ni tak naik pon
sebab nanti sampan dia masuk dalam ayaq
dah tu Haiqal plak memang tak leh masuk
lalu je lah tengok benda nie




ERKKKKK????
kalau aku jumpa memang menatang ni real, kompom aku pengsan





candid camera
*pinjam stroller kak aku*



budak ini sangat lah buas
so kena beware mana dia pegi
huhuhuhu



teringin nak naik
Nadia dah offer nak jaga Haiqal
tapi ujan
tak leh nak beromantikudiamore ngan laki I kat tengah lake ni



kami again



ela yang perasan cam kat obersea
tapi siyes, tak nampak apa
takotttttttttttttttttt



gulppppp
mesreeeeeeeeeeeeeeee  ;)




Haiqal, awat buat muka camtu
tak suka mama eh




buah ati pengarang jantung den
(",)




eh-eh, tingginye bebudak clown nie
tengok, dia tutup mata si kecik nie




aku pon kena jugak
suka Haiqal eh



muka kelaparan
ngadap kepci je
aku ada bawak mee goreng
suma licin
lapaq gila, tak tipu



besa la, laki...propa + gaya ja lebih
ni dia dok menipu sapa ntah
sampai aku pon kena tipu
hahahahaha
i lebiu bang





Dinasour land



owrait, bangun tidoq, WAJIB nangis kalau lambat dapat susu
terkial-kial aku cari tempat kat mana leh menyusu si kecik nie
adehhh




ye, aku naik
siyes
aku tipu
;)




aku naik menatang ni ja
tu pon bila sampai kat kemuncak, gila gayat
siap rasa nak turun cepat2
nyesal naik
huh



see, abang aku yang paling kanan sekali
kewl ja naik sengsorang
bila Nadia ajak nek lagi
tobat tak mau naik dah
hahahahaha
tau gayat  



pandangan dari atas....bukan aku snap, adik aku....
aku dok pegang Haiqal ja
boleh dia mengamuk time nie
rasa cam nak cakap kat kakak yang jaga tue
'kak, saya turun dulu boleh taaaaaaakkkkkkkkkkk'




comel-comel-comel


Dinasour land
tengok dinasour tu
takot tak takot tak
????



lagi





ni konon-konon dalam gua....dia tutup pintu, pastu gelap....tetiba bunyi berdentum-dentam
konon nak kita rasa zaman kegemilangan dinasour dahulu kala la kot
prasan tak kepala dinasour yang sekoq ni
si Haziq dah cuak
'acaq, simpan la camera acaq tu'
sambil tarik tangan aku
dia takut jatuh dalam ayaq
muahahahahahaha



ada banyak ekor dinasour
tapi dia tunjuk satu-satu guna spotlight
tapi camera aku terer, tangkap gambaq dalam gelap terus nampak semua  ;)



senarai tempat yang boleh masuk + main
aku bayaq mahal-mahal, nek 4 benda ja
kesian kan




keletihan
ni dah malam
tunggu time nak balik ja




aku cuma nak bagi pendapat la
kalau pie genting ni cuaca tak brapa elok, better amik tiket untuk indoor sahaja
rugi kot kalau beli outdoor
suma tak leh men
suma kena stop takot licin
abeh beli memahal tak leh men, tak rasa cam nak boooommm ja  genting tu
so, buatlah pilihan yang bijak  


T______________T



3 ulasan :

hakak CNN berkata...

hakak kalau ker genting memang main indoor jerkk..sebab outdoor takut nak mainn semua menda menakutkann...hahaha..eh dinasor tuh kat ner lam outdoor tuh yer..huhuuu..

Haiqal chumel sangat..!!

mama leen berkata...

bestnya.. awat tak beli kat haiqal set topi, mafla dgn sarung tgn?? ada jual kat tepi tempat main macam superman tu.. stroller tu best la.. berapa RM kakak husna beli??

zulhusna berkata...

k.leen : a'ah, ada nampak...tapi memang tak beli apa2 pon pie situ...hehehe...stroller tu tak tau la dia beli brapa RM...tapi baru2 ni husna pon ada carikan Haiqal stroller macam tu kat mothercare alamanda..RM 400++ jenama Harlford....tengok kat anakku pon ade...ade yang murah lagi, tapi xde yang penutup atas tu...takut ujan, kang basah anak...hehehe