07 April 2011

penah pie kedai nie????


penah pie kedai macam kat ataih nie????
haku dulu zaman old town skool, asal outing ja, konpom singgah sat mai tengok kedai nie.....xdak yang besh pon, cuma baju dia harga murah-murah......dolu2, tempat nie ja la yang aku mampu pon....T___T nangis skit

tapi haku bukan nak cita pasal baju or wateva pasal kedai nie....cumanya, baru-baru nie aku ada la pie satu kedai nie, kedai sejibik cam atas nie kat area Nilai.....saja galak2 nak cuci mata, ingat nak try usha-usha baju preggy.....yang maxi tue.....aku pie modernmum xdak pon maxi, pie dalam parkson or jusco pon tadak....baju mengandung seksi ada la...muahahahahaha

kedai tue kan, aku bukan nak cakap la.....tapi tepaksa cakap....aku sebelom masuk kedai nie, aku dah singgah dulu kedai sebelah....tu pon aku dah dengaq bunyi bising-bising...tapi ignore ja la....pas setel keja mengusha kat kedai sebelah, aku pon masuk kedai....niat cuma satu, nak tengok maxi .....
baru ja langkah masuk, 'DATANG, DATANG, DATANG'.....eh, apa kes....sorang salesgirl, eh betoi eh orang panggil camtu ....terus ja jerit , 'DATANG'......pstu kawan-kawan lain pon sambut, 'DATANG'.....samapi 3-4 orang sambut benda yang sama....
bagi haku....bagi haku la kan, x kesah pon kalau hampa nak greet SELAMAT DATANG kat orang yang masuk kedai tu, tapi takyah la sampai menjerit....muka haku tengok tak manis pon, jerit je lebih....cmtu eh nak greet untuk tetamu.....pstu aku pon masuk cuci mata, tengok apa yang patot even tak beli.... hehehehehe
then tengah dok pusing-pusing tu, ada customer len plak masuk, still benda yang sama salesgirl-salesgirl nie buat....
masuk depan pintu ja, kaki xdan sua gi, dah dengaq 'DATANG, DATANG, DATANG'....nek tensi aku.....
tu tak kira lagi customer yang dah abeh beli barang....betoi2 sampai depan pintu, terus aku dengaq 'KASIH, KASIH, KASIH'......fuhhhhhhhhhhhhhhhhh, bagos betoi.....tapi tak kena gaya n cara....muahahahahaha

aku rasa kan, kalau la customer bawak anak kecik dalam stroller yang tengah lena, mau jaga kot anak depa tue......aku sokong cara depa, tapi aku tak brapa nak bekenan cara depa greet tue....huh, sunggoh mak x suka okeh.....kalau pas depa menjerit 'DATANG, KASIH' bagai tue depa senyum, haku nie okei lagi...tapi muka masing-masing dah macam........hurmmmmmm, tak tau nak kata apa dah aih....
dah la ada nada depa seniri masa greet tue.....erghhhhhhh, sunggoh cek tak brapa bekenan.......dari buleh nak cari barang, terus rasa down...
aku rasa management depa nie kena tukaq cara greet orang tue.....ni atas tangga dah terjerit2 'DATANG'.....adoiiiiiiiiii, poning palo den.....

tak pecaya apa aku cakap??? ce pie kedai nie.....kat GIANT Nilai....wah, aku gitau jugak tempat dia...muahahahahahaha....tapi aku suka la pie gianta nie.....kedai sebelah menyebelah ngan giant nie sangat tip top....wat aku teruja nak pie lagi n lagi....tambah2 bila tengok kedai baby pon banyak, ada world of cartooon, ada anakku, lagi apa lagi ntah....suma kedai baby....tu tak kira lagi kedai makan, suma ada...takyah nak pie jaoh2.....
so  bagi sesapa yang nak rasa pengalaman cam aku rasa tue, nak kena jerit 'DATANG, KASIH', meh la ke giant Nilai.....  =)

6 ulasan :

cik ayin berkata...

pi tegur org tu balik

Tanpa Nama berkata...

ala un..suma hari-hari cmtu kot..menyakitkan ati ja..xprlu kot nk jerit2 selamat dtg & terima ksih kuat2..aku da byk kali kna..smpai mnyampah dh nk p situ..nk tgk brg pn ssah..trjerit-jerit atas bwh..

man berkata...

kena tegur penyelia diaorang dulu..

m!3yr4h_LolLy berkata...

kedai hari2 nie mmg murah tol.. hee ;)

♥ bella nabila ♥ berkata...

a'a..suma kedai kedai ari2 cam tu ~~>pelanggan tegar kedai hari2 =[

Nurul Eiman Hikmah berkata...

hahaha...saya pernah jugek kena mcm tu...kt Mcd...masuk2 jek terus jerit...sabar la..confirm masuk mcd beli makanan punye...toksah jerit2 la kan...hahaha

visit and follow my blog at : http://nuruleimanhikmah.blogspot.com