09 Jun 2014

Ujian Kemahiran ICT - Tahap Lanjutan (Sesi 1/2014)

Tarik napas jap.....Huh!!!! legaaaaaaaaaaaaa.....mak bizi noksss....errr, bizi ker???

Rabu lepas aku ada amik exam 'Ujian Kemahiran ICT'....untuk makluman, Ujian Kemahiran nie adalah untuk Skim Perkhidmatan Pembantu Setiausaha Pejabat dan Setiausaha Pejabat untuk tujuan kenaikan pangkat yang lebih tinggi.  Makna kata, kalau sapa-sapa dah ambik ujian nie, pastu lulus, chances untuk naik gred tu lebih cerah dari kawan-kawan lain yang tak ambik ujian nie.....nie apa yang aku paham la....kalau salah, tolong betulkan...heeeeeeee

Tahun lepas, aku dah ambik.....tapi 2 paper kantoi....so taon ni, aku repeat balik....exam ni tak wajib sebenarnya....tapi bila kita ada kelulusan Ujian Kemahiran nie, akan ada extra la untuk kita....mana tau kot naik sikit elaun ka, naik gaji ka....tapi jangan nak berangan sangatlah...sebab ianya hanya angan-angan semata...muahahahaha...

Ada 3 paper, paper Word, Excel, dan Power Point....aku lepas paper Word ja, lagi 2 paper terbabas....jadi kali nie, aku dah berazam, aku tak mau repeat lagi....so, aku study sikit la...apa, korang ingat senang ka excel dengan power point tu???? dah ler tahap lanjutan, soalan dia pun 'lanjut' sikit lah dari tahap asas dan pertengahan tu....Taon lepas ada 4 sesi tak silap aku....bulan 2, bulan 4, bulan 6 dengan bulan 8....ntah, tak hengat...hihihi...yang aku tau, aku pie sesi ke 2....tapi taon nie, dah lain sikit....ada 2 sesi ja...bulan 6 yang aku pie minggu lepas, dan lagi sekali bulan 9...

Jadual exam dan Sukatan Ujian Kemahiran bagi tahap Asas, Pertengahan dan Lanjutan boleh didapati melalui website  JPA....Nak register, nak cek tempat, nak tau status permohonan, dekat website JPA je....senang...

Tahun lepas, aku dapat dekat UKM....ramai jugak dapat situ...siap boleh jadi driver, kolek kawan-kawan area Putrajaya lagi...tahun nie, dapat dekat UM....omaiiii, jauh tu....KL kot, nak drive tak berani....tapi aku hampir-hampir jugak la drive sorang-sorang masuk KL....tapi tak jadi, naik train lagi senang... pasaipa la aku tak terpikir sebelum-sebelum...haishhhh



Selfie???


Buku soalan....untuk pengetahuan kawan-kawan yang tak pernah sit lagi exam nie, buku soalan tak boleh bawak balik tau....so, susah la sikit kalau nak study....sebabnya ingat-ingat lupa soalan dia macam mana.....ni pun aku snap curi-curi.....


Lagi 1, dekat aku ada nota Kursus Word, Excel + Power Point tahap lanjutan....tahun lepas, ada sorang opismate attend course nie...aku tak join sebabnya clash dengan kelas....dia ada bagi nota, sekali dengan contoh soalan....sapa-sapa nak, sila pm....eh, whatsup la senang....dak pon emel....kang boleh je aku forward....sila emel di husna_own@yahoo.com......whatsup @ sms di 017-4691059....

dan bagi sapa-sapa yang nak joint course berkenaan, boleh contact pegawai tersebut seperti butiran berikut :

Encik Muhammad: 019-2905888
Email: kursus.bimbingan@gmail.com

Facebook: facebook.com/kursusbimbingan

Harap dapat membantu  ;)

* Koranggggggggggggggg.....ramai ke yang komen nak contoh soalan??? soriiiiiii, lama sgt tak jenguk blog....korang tolong wassup @ direct emel to me je okeh.....wassup 017-4691059, emel husna_own@yahoo.com....ni je cara plg cepat utk kite reply...klu tak, mgkin tak dpt soalan tu...kite tak sempat tgk blog ye...maafffff...and 1 more thing, bg personal emel address ya...fail besar, tak lepas emel gomen....kang lg lambat nak dpt nota...hihi*




59 ulasan :

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum

Boleh tak emailkan nota ke
stupidbraincells@gmail.com

terima kasih.

zulhusna berkata...

Waalaikumussalam....

Boleh je....sy dah emel ye

Tanpa Nama berkata...

As Salam Husna. Tlg emailkan nota ke dainadean58@gmail.com. Tq.

zulhusna berkata...

alamak dainadean, baru perasan comment...btw, sy dah hantar kat emel eh...sori for da late respond ;(

zahidah nur berkata...

result dah keluar kan.. boleh cek. Boleh tak emel kat kite nota.. gurlygurlz88@gmail.com TIA

zulhusna berkata...

@zahidah nur : kite dah emel eh ;)

Tanpa Nama berkata...

salam awak..

kita nak ambil exam bulan 10 ni..
boleh tak awak email kat kita juga..
nurshidah@rmp.gov.my

thank you ye.. :)

Tanpa Nama berkata...

salam...
Minta maaf ganggu..
boleh tak nak minta tlg email nota2 tu kat alamat ni :
ladyd0611@yahoo.com

nak amik pekse bulan 10 ni..
tq :)

CiTy EcAH@EcaH MUdeR berkata...

Assalamualaikum
boleh tak emel kat saye nota dan sume2 tu la..hehe
sitiecah@gmail.com
Tqvm..

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...

nak jugak e-mail...
dhiyaz86@gmail.com

tengah kerut2 kening ni.. hahaha...

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...

nak jugak e-mail...
dhiyaz86@gmail.com

tengah kerut2 kening ni.. hahaha...

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...

nak jugak e-mail...
dhiyaz86@gmail.com

tengah kerut2 kening ni.. hahaha...

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...

nak jugak e-mail...
dhiyaz86@gmail.com

tengah kerut2 kening ni.. hahaha...

Moliena2677 berkata...

Assalamualaikum dik..leh emailkan pada akak juga tak? moliena2677@gmail.com

Tq atas bantuan

Izah Halim berkata...

Salam..boleh tak emailkan nota kat saya..areleeza@gmail.com..plzzz...tqvm

zulhusna berkata...

Sy dah emel nota nie...kalau tak dapat...wassup eh ;)

Tanpa Nama berkata...

As salam...mta tlg emel ke saya boleh? pheonixbangkit77@yahoo.com (zizie) tq

Noor Hidayah berkata...

salam husna, mintak emailkan nota
salsabila1808@yahoo.com

terima kasih

sweetuu berkata...

Hai Cik, minta tolong email nota kat saya boleh? lagi 2 minggu je tuk exam.. help me pls..

pa-stc@miti.gov.my or nalaiyini87@yahoo.com

tq in advance..

alialisa berkata...

i repeat power point untuk kali ke 3...nyampah

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum..nak minta tlg emelkan soalan dan nota kat nurbasirah@kkr.gov.my bleh?? hehe TQVM sis..

heriss berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
heriss berkata...

Salam husna... Boleh tk tlg email kan ke herissra@gmail.com nak exam rabu dpn tq

Tanpa Nama berkata...

Salam Husna...

boleh emailkn kepada akak nota-nota dan contoh soalan. ni email akk nanasaiful@gmail.com.

terima kasih diatas perkongsian ilmu

Tanpa Nama berkata...

Salam Husna...

boleh emailkn kepada akak nota-nota dan contoh soalan. ni email akk zebedah60@gmail.com.

terima kasih diatas perkongsian ilmu

Tanpa Nama berkata...

Assalammualaikum,

Boleh emailkan saya nota words tak.

robitahhanum@gmail.com

Tq

Tanpa Nama berkata...

As salam

Emelkan utk sy juga ye...
azimah0805@gmail.com

Thanks..

aisah hussin berkata...

Assalamualaikum wbt.,

Puan,

Boleh emailkan nota MS wORD ke aisahhussin61@gmail.com.

Terima kasih

Sal berkata...

Salam.
Saya berminat nak tau nota word, excel dan powerpoint beserta contoh soalan. Tiap2 hari gunakan ms office, tpi takde basic skill knowledge aje...
Boleh emel kat saya sallyleen07@gmail.com
lgi satu, boleh ke selain skim nie mohon ambil peperiksaan ini? Cth macam pembantu tadbir (p/o) ke?

meazrynn berkata...

Salam,

Awak boleh tak emelkan nota tu kat saya..

meazrynn@gmail.com

Terima kasih.

coklataiss berkata...

Assalamualaikum wtw,, nanti emailkan kt saya note & cth soalan exam coklataiss@gmail.com tqsm!! coz 1.4 saya exam tp yg pertengahan..bukan lanjutan.

Mohd Fazli berkata...

Assalam minta tlg emel juga ye paper ni dkt mfazli5608@gmail.com
Terima kasih

afini rahim Nurul berkata...

Assalamualaikum Husna,

kalau saya nak nota tu boleh ke?

kalau boleh email ke nurulafini@gmail.com yea.

terima kasih.

Lily Takimura berkata...

Boleh kongsi nota tak? Kalau boleh mohon emelkan ke lilytakimura@yahoo.com. Terima kasih :D

uYadI berkata...

nak mintak share blh.. kt idayu.zahari@moe.gov.my,, tq sgt

Tanpa Nama berkata...

boleh tak kongsi nota exam tu..kalau boleh email kan di lianaazua@jkr.gov.my..tq sangat2..

Syaffeera mhrf berkata...

salam.. sy akan exam bln 10 ne..boleh x kgsi nota n cth soaln exam tu..tq..hee syaffeera@gmail.com

imanAriff berkata...

boleh x emailkan sy nota excel tu...oktober ni nak amik utk kali ke 4..

harry berkata...

Nk juga..emel ke khairie.8285@gmail.com tq husna

Tanpa Nama berkata...

boleh email pada akak nota words ke email address akak farizaka@gmail.com. Thanks husna

Tanpa Nama berkata...

boleh emelkan kat akk juga tak?

wormcute@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Saya pun nak juga boleh emelkan pada saya bd8077_af@yahoo.com..TQ

Tanpa Nama berkata...

Salam Husna, ada lagi x nota tu? boleh emel kat akak noja_qm@yahoo.com. TQ Husna.

Tanpa Nama berkata...

Assalam.. boleh x emel nota n contoh soalan pd saya : farihah@dvs.gov.my.. Tq husna..

meazrynn berkata...

Salam Husna, boleh tak emel pad saya.. meazrynn@gmail.com Tq

Saridah Mohd Dom berkata...

Assalamualaikum. Husna boleh tak emel nota n cnth soalan pd azidah9786@gmail.com
Tqvm...

Tanpa Nama berkata...

AsSalamualaikum Husna...boleh x email nota n contoh soalan ke noorhayati@moe.gov.my
TQ

raikko2u berkata...

Assalamualaikum Husna, kalau saya nak nota tu boleh ke?
kalau boleh email kepada saya faradilla@umt.edu.my

terima kasih

Tanpa Nama berkata...

Salam. boleh x emailkan nota dan contoh soalan ke
noor_illianna@fama.gov.my

tq husna

Tanpa Nama berkata...

salam husna, bolej tak email kepada saya, rose_5880@yahoo.com

Unknown berkata...

Husna.. boleh tak email kepada saya juga arniza.ump@gmail.com

Fara berkata...

Salam Husna,

boleh email kepada saya tak rosebiru27@gmail.com

terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

Assalam dik,

Boleh tak emelkan notes ujian lanjutan kpd akak..

ct.zubaidah@ymail.com & sue_bedah@yahoo.com

Terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

salam, boleh emelkan note ini utk saya.

bluebear1988@gmail.com

terima kasih.

Effa berkata...

assalam..boleh tak emelkan nota ke alamat

irdina_effa@yahoo.com

terima kasih

Tanpa Nama berkata...

Salam, boleh email kat hasmah@mampu.gov.my..really appreciate it if you do. thanks

Tanpa Nama berkata...

selamat pagi cik..
boleh emailkan kat org..nak ambil exam nie
silve_111@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

Assalam.. Husna, boleh tak emel kat acik ni firza62@yahoo.com. Acik nak try ambil exam tahun ni. Terima kasih atas bantuan..

zulhusna berkata...

Salam korangggggggggg....sori tak sempat nk jengah blog lately...bagi sesape yang nak, plssss plssss plsssss emel direct @ wassup....kite tak tengok blog dah....sori korangggggggg