15 April 2014

Fenomena Tudung Bawal Fareeda???

Pagi tadi.....otw pie ofis....macam biasa, hantar Zara pie rumah babysitter....hangkut pulak Haiqal pie school....then terus drift pie opis.....aku masuk 8.30 pagi....tapi pukul 8.05 pagi baru ketaq pala nak keluaq rumah.....nak ligan punch card punya pasai, kompom kena drift....kalau dak, merah  T____T

Aku bukan nak cerita pasal waktu bekerja....aku cuma nak cerita pasal satu benda nie....mula-mula rasa macam tak mau update....tapi teringat pulak kat hotchat hotfm pagi nie.....tajuk dia lebih kurang macam ni la...ish, aku lupa....tapi ada pasal media sosial.....semua orang sedia maklum kan....kalau media sosial yang paling fofular antaranya facebook, IG, twitter, blog...lain-lain lagi la....aku cuma aktif fb ja....blog pun suam-suam kuku....IG dah lama tak jengah....twitter memang tak penah wujud...pastu teringat pulak kat group wassup kemarin, ada sorang member ni komen :-


bhahahahaha....ni geng melawak kasaq hokei....kalau sapa nak terasa, memang makan ati la.....

ermmmmm....korang tau ka pasal fenomena tudung bawal fareeda tu???? aku nak tergelak pon ada.....muahahahahaha....tetiba adik aku si Ella tu menjadi glemer tak pasai-pasai....bhahahahahaha....tempias sebab kat blog dia ada buat tutorial pasal camna nak buat tudung ala fareeda.....padahal bukan fareeda sangat pon....tudung bawal 5 hengget ja....jauh beza tu  ;)

ni semua sebab Beautifulnara share blog adik aku kat Amazingnara la ni.....Ahad lepas....time Maghrib kot...tetiba Ella ni wassup tanya, baca dak Amazingnara....aku ni dengan bongoknya tanya, Amazingnara tu apa dia....aku tau beautifulnara ja....muahahaha...dia bagitau kawan dia tag, blog dia masuk beautifulnara....aku pon pie la search....ouh, ok....nara share pasal tudung-bawal-gaya-mawar-fizo-omar nie....adik aku kat kampung, line tenet tak okei....dia dah ketaq bila kawan dia bagitau....tetiba pemes semacam...ada yang puji....ada yang kutuk.....patot ramai add kat fb....
aku pun ter'femes' sekali sebab orang dok tag tanya 'ni adik hang ka un?' 'husna, ni bukan adik awak ke?' 'wei, adik hang femes la un'....al-kisahnya.....T____T
pastu semua orang dan-dan nak mengaku tu adik kawan la, tu sepupu kawan aku la, tu orang kampung, tu budak praktikal.....ya-ya, kita kan anak cucu cicit Nabi Adam....peace  (",)

So, sapa-sapa yang dah try gaya tudung camtu.....apa komen anda??? dan Ella dah buat penjelasan kat blog dia pasal benda nie.....review-by-beautifulnara-
Dah lama dah pun dia upkan entry tudung nie.....tak penah orang nak try pun....disebabkan isu Fareeda yang memang tengah hot tu, dia pun terkena jugak la tempias Fareeda...apa pun, semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua....bagi yang rasa tak elok tu, tak yah la ikut okeh....

babai



4 ulasan :

Siti Nooryanawati Mohamed berkata...

Lepas amik ilmu ngan husna aritu, banyak kali p ofis pakai tudung bawal ala fareeda tu. Hahaha....tp bila tetiba femes ni, jadi segan plak nak pakai...sebab g mana2, nampak ada je orang duk pakai tudung cenggitu. Uhukkk...dorang dah rampas gaya tudung kita, dah x eksklusif lagi dah.... Wawawawa~

zulhusna berkata...

hahaha....masa yana pakai dulu ade orang tegur tak? budak ofis cakap turun cafe boleh kata ramai pakai cenggini...tiskkk

Siti Nooryanawati Mohamed berkata...

Kalau kat ofis, xde tempat lain yana turun...turun kat cafe jelah. Cafe plak ramai staf kementerian lain yg datang.

Perasan la dorang duk pandang2 je tudung kita. Tp masa tu dorang tatau lagi pasal style tudung macam tu kan...

Skrg ni xpyh cakap la, berlambak yg pakai tudung macam tu kat cafe...hikhikhikhik...

mama leen berkata...

haha.. tu la kaklin ada baca kat newsfeed.. glemer la bella..