19 Mac 2014

Car Wash Putrajaya

Sebenarnya kan....susah nak cari car wash area Putrajaya nie....paling dekat, ada satu di Alamanda....aku tak penah pun pie situ....selalu menapak sampai ke Bangi....punya nak basuh qeta la....tu tahap qeta teruk tak tau nak kata la *teruk ka???*

tapi lately...makin banyak car wash yang dibukak.....semua berpusat....dekat presint 14 ja....shoplot dekat dengan perodua + proton servis....tak silap aku, kat situ ada 5 car wash....silalah pilih hat mana yang berkenan kat hati...hehehehe

Macam lunch tadi, aku pie basuh qeta....yang aku familiar ada dua ja....Putra Car Wash dengan MRM Car Wash....tapi tadi, aku tersalah masuk simpang ke apa ntah...nampak LaFamilia Car Wash....tengok ada sebijik qeta ja...ok, cun....kalau qeta berderet-deret, aku tak mau...aku malas nak menunggu lama-lama...kang lewat pulak masuk opis....

ni first time aku mai sini....kecik ja tempat dia....tapi selesa....siap ada bilik khas untuk customer sementara nak tunggu qeta siap basuh....owner dia pulak orang utara kalau tak silap aku....ramah kemain....aku pun syok melayan....muahahahaha...dalam bilik tu, ada tv....astro okeh....ada wifi....tempat dia selesa sangat...siap sediakan air untuk customer...dan yang paling penting, ianya adalah percuma!!! air bukan setakat air putih kosong, ada air orange sunquick (sejuk) dengan teh (panas)....hebat bukan...sambil tunggu qeta siap, boleh layan tv....boleh minum-minum....aku perasan dalam bilik tu jugak ada diorang jual megi + air mineral + perfume keta....Good effort....maybe sebab banyak persaingan, kedai car wash sebelah menyebelah, depan belakang....haruslah kita kena buat lain dari yang lain...service pun not bad....

So, kepada penduduk Putrajaya or yang berdekatan dengan Putrajaya or sapa-sapa je lah yang masih pening tak tau nak cari kat mana car wash area sini, boleh datang LaFamilia Car Wash....cepat, bersih, selesa tempat dia....

5 ulasan :

Siti Nooryanawati Mohamed berkata...

Kat Alamanda tu RM35/car. Membazir kot...
Yana biasa g kat Gate i tu jelah....banyak car wash c2.

zulhusna berkata...

mahainya kat Alamanda....ingat seploh hengget ja...aah kan...baik pegi kat situ ja...kat presint 14 tu la kan...

Tanpa Nama berkata...

Kereta biasa rm berapa ringgit kedai tu caj?

Muhammad Syafiq Peermohamed berkata...

Saya buat perkhidmatan carwash rumah ke rumah tanpa air ( Mobile ). Kalau nak , sila hubungi saya Syafiq 0111-8873778 utk tempahan. Thank You

call 2 wash berkata...

Kita buat mobile car wash service using steam technology FB PAGE :call2wash or call 0106000842
Kita datang ke rumah customers