19 Mac 2013

1 Million Women Purple Walk 2013

Korang pegi tak program nie? aku pie....mula-mula memang tak mau pie.....tapi bila bukak tv, dari awal bukak tu sampai ke sudah, Ally Iskandar asyik je promote pasal 1 Million Women Purple Walk ni, aku terhasut jugak lah.....lagipun dekat je ha....bila tengok dalam tv, tak ramai orang.....kira tak jammed la kan jalan......pastu terus jerit suh adik aku bangun......program start dari pukul 7 pagi, tapi kami pie pukul 9 pagi....hikhikhik...alang-alang si Zara pun tak rasa nak tidoq lagi, *dia bangun awai...pukul 4.30 pagi....tak larat layan....dah tu angkut je la ngan Zara pie sekali....* Haiqal demam...tinggal dekat rumah dekat bapak dia...terbongkang depa dua beranak




 tema adalah purple.....so dari mak sampai ke anak wajib pakai purple





Ingatkan tak ramai.....ramai gila............tipah tertipu okeh....masa dalam tv tu yang nampak tak ramai sebab ada 2 kumpulan besaq tengah menunggu untuk berjalan dari bulatan Masjid Putra dengan bulatan depan Kem Wanita tu untuk berkumpul depan Mahkamah.....memang la tak ramai.....elok aku sampai, elok-elok ja dua group tu berkumpul.....perghhhhhhhhhhh, dahsat......nampak merah ngan purple ja....yang merah-merah tu budak KPT.....student la tu kot....







Makcik ni, nama apa ntah....lupa dah aku.....dia dok bercerita yang para pemimpin negara banyak tolong dia dan keluarga....dia ni ibu tunggal, qeja pun mengurut orang ja....jadi kerajaan banyak tolong orang macam dia....ramai jiran-jiran yang dah kerajaan tolong tambah-tambah yang ada minat untuk berniaga tapi tak dak modal....makcik cakap nanti PM nak pie rumah dia....kemain bersemangat dia bercerita......tengok Zara tu pon dah terpengaruh sekali dengaq cerita mak cik ni....hehehehe


















Ramai kan.....gimik tak banyak sangat......PM ada lancarkan program Perwani kot kalau tak silap.....khusus untuk golongan wanita kat Malaysia






Artis pon ada.....aku sempat la tunggu si Stacy ni nyanyi......AC jadi host dengan Honey Madu....lawak AC ni......patut la selalu ja jadik host apa-apa rancangan pon lani.....sempat jugak la dia rapkan lagu apa kono eh jang dia tu....


bukan setakat baju ja purple....payung pon purple okeh...ikut tema gittew....orang kiri kanan tengok aku ja dok usung anak kecik tengah-tengah panas....ada ahkak kesah???  T______T



 peminat Zara....dok geram bulu mata panjang


sekian.

Balik siap-siap nak pie kenduri budak opis pulak.....

*SELAMAT PENGANTIN BARU Shah, cepat-cepat dapat baby...boleh kawan ngan Haiqal + Zara*


1 ulasan :

Miss_Yana_Afi (",) berkata...

He3...semangat btol! Ofis I la yg organize ney.. Tp I sdiri x p pun..
Kebetulan minggu tu lik kg! Ha3...
Memekak bos I... ;p