03 Ogos 2012

Syukur ;)

Alhamdulillah....rezeki Ramadhan rasanya....rezeki anak, rezeki suami, rezeki pagi Jumaat......pagi-pagi tadi aku dah tercongok depan pc kat umah....ni suma gara-gara result Uitm keluaq la ni......kalau tak, bek aku sambong tidoq....muahahaha.....even semalam dah boleh cek, tapi aku sabarrrrr.....sabarrrr....dan sabarrrrr....biar la aku makan sahur dulu.....kang tengok result menghampakan, tak lalu makan pulak  T___T

dan semuanya dah terjawab.....ada peningkatan, yang mendadak....Alhamdulillah, syukur....sejuk je ati pagi-pagi Jumaat tengok result macam tu.....terus menjerit kat laki aku yang dah mamai dalam bilik, 'abang, tau dak ayang dapat berapa?'....senyap, no respon.....aku suh mai tengok kat pc, dia tak mau.....baru nak buat seprais.....pastu dengan gigih aku hangkut si kenit yang tak reti-reti nak lena tu, masuk bilik.....'abang, cuba teka ayang dapat berapa'....laki aku ngan mata tak bukak 'berapa?'....'teka la'.....helloooo....ko ingat laki aku ni jenis romantik nak men teka-teka pagi-pagi buta???? idok lerrr...bek dia lena dari dok layan teka teki ngan aku....bila aku cakap, 'ayang dapat DL, 3.++'......terus aku tengok laki aku senyum even tak bukak mata sampai kesudah.....'ayang nak hadiah lagilah kali nie'....hahahaha...itu ayat perangkap...eh, hadiah yang laki aku bagi cukup bermakna tau....yang tu la antara faktor aku berjaya disamping doa dan tawakal dari mak, family dan laki aku.....aritu dah dapat Note, ni mana tau dapat something yang special....eh tak bagi mahal, bagi handbag kat aku dah cukup...aku dah lama tak merasa handbag baru....ngeh3....tapi rilex je laki aku jawab, 'ah, jenuh tiap kali sem nak hadiah'....muahahaha...kesian aku....bang, ayang tiap-tiap sem pointer meningkat kot.....kan dah buat abang bangga kat situ....tetiba aku tercakap macam ni, 'kalau macam tu, sem depan nak mengandung lagilah'.....erkkkkkkkk....hahahaha *rezeki anak*

2 ulasan :

Zarina Dan berkata...

Wahh..very the best!tahniah un!

hani syahida berkata...

tahniah! :)