10 Ogos 2012

Alam Ria Kids Putrajaya

Sejak taon lepas, lepas beranak kat Haiqal....aku mencari-cari mana nak hantar Haiqal kat nursery yang sesuai....time tu Haiqal baru 6 bulan....konon-konon nak hantar awal taon nilah.....tapi bila pie pon dah bulan 9, baru nak riki-riki tempat, memang diorang tak layan la....lagipun kebanyakan parents dah booking awal....ada yang anak sulung kat situ, siap book untuk anak no dua dah....so sesapa yang walk-in, cekelat angin....macam aku

ada satu nursery ni.....Alam Ria Kids....aku berkenan sangat nak hantar Haiqal kat situ....sebab view dia cantik....dekat dengan rumah, tapi kena melintas 2 kali traffic light jugak.....pastu environment dia pon hokei.....aku masuk situ, teacher yang ada pon okei.....bila aku cakap nak tengok tempat macam mana, dia bawak round semua bilik kecuali yang tingkat atas la....dia tunjuk tempat baby yang bawah 1 tahun....tempat mandi, tempat belajar....semua asing-asing kelas....very colourful...tapi tu la, maybe tak dak rezeki...aku tak jadi hantar

Semalam, Pengetua Alam Ria Kids ada buat announcement open registration kat fb Alam Ria Kids...cer cari tengok....Alam Ria Kids...*dulu nama dia Tadika Ilham Putra*....aku bila nampak ja announcement tu, terus hati rasa riang  gumbira....sebab niat hati memang awal taon depan nak sumbatkan si Haiqal kat school....nak bagi dia berkawan....bukan nak paksa belajar sangat pon....baru setaon lebih kot....at least nanti jumpa orang ramai xdek la jakun sangat....ni jumpa orang dok buat malu lebih-lebih, susah ati aku ni ha...tapi yang buat aku kuciwa, tarikh registration tu pulak 27 Ogos 2012, time tu entah-entah aku tengah bergolek-golek kat kampung dok tungku perut...huwaaaa, tak leh ka nak booking? terus comment kat fb, boleh tak aku nak booking 1 tempat....kena bayar deposit pon tak pa....dan dengan secepat mungkin, Pengetua dia, Puan Saida message balik kat fb...mintak contact number....apa lagi, tak lepas peluang la aku tanya itu ini.....Alhamdulillah, dia boleh pertimbangkan pendaftaran aku minggu depan...yippppaaaa....kena bayar RM100 dulu untuk booking fee....very friendly la pengetua dia....semua dia tanya, nanti baby nak hantar mana....Haiqal sekarang umor berapa, rumah bbsitter kat area mana...nasib baek aku  pakai note, boleh je online doplohpatjam...eh??? tetiba hover...cam aku sorang pakai menatang tu....T___T

Yuran untuk tahun depan dah bertambah....ouh ya, pada hemat aku, yuran kat Alam Ria Kids ni memang mahal....mahal dari tempat-tempat lain yang aku dah survey....untuk tahun depan punya yuran tahunan RM960 *dah macam yuran aku masuk U untuk degree*....then monthly payment RM370...homaigod....mahainya.....dah naik 20 hengget....kalau tak RM350...sama dengan Nursery Cendiakawan...pastu bila tanya balik, monthly fee naik sebab diorang dah tambah CCTV, ada guard + TV kat setiap bilik....sebab tu yuran pon naik....aku ni dengaq ja macam tu, terus text laki aku....apa-apa pon kena mintak pendapat 2 pihak....kang aku terus yes, tapi laki aku said no, haru-biru kot....then laki aku bagi green light, ON.....aku cakap yuran mahai, kena spend duit lebih....laki aku ON jugak....jadi aku pon terus ON jugaklah...hehehehe...terus berbunga-bunga sakura dalam ati....minggu depan boleh pie register....yuran tahunan suh laki aku bayar....monthly tu aku boleh la ....adik Haiqal lagi....adik Haiqal nanti aku replace kat umah bbsitter sekarang ni je la kot...senang...depan rumah ja pon, tak yah nak kena hujan panas....bangun lambat pon sempat lagi nak hantar....aku dah buat shift ngan laki aku....aku keluaq hantar Haiqal pie school, laki aku kena hantar bb....kalau aku dah memang lambat, 2-2 anak laki aku kena hantaq....muahahahaha

hati dah senang bila dapat cari nursery kat Haiqal...cuma nak kautim ngan bbsitter je la nanti....nak hantar bb kat situ.....replace tempat Haiqal....harap-harap dia mau la ye....okeh, dah boleh beranak...hahaha...bb, cepat keluaq....kalau beranak awal, taon ni kita boleh beraya berempat....pakai baju sedondon....esok mama cari baju kembang ropol-ropol bunga-bunga eh.... T___T

4 ulasan :

Kurung Coutures berkata...

Salam,nk tanya ok x awk anta anak kt alam ria kids ok x?berapa fees dia ya?tq

Kurung Coutures berkata...

salam,saya nak tanya....awk anta anak kat alam ria kids ok x?berapa fees dia ya?tq:-)

zulhusna berkata...

Wassalam....maaf Kurung coutures, saya baru perasan komen ni...masa saya hantar Haiqal, umur dia untuk masuk kelas 2 tahun....montly fees = 370....yearly fees = 960 (dah termasuk yuran bulan 1 + yuran bulan 12 tahun berkenaan)

Tanpa Nama berkata...

Be careful