31 Mei 2012

Bibik mencari kerja


ni la bibik yang ada kat umah aku...tolong sapu sampah, kemas umah sikit-sikit....pastu petang, tolong ambik Haiqal kat umah pengasuh....tu ja qeja aku bagi....then, kalau nak makan, masak la apa yang teringin termasuk untuk aku + laki aku...muahahaha
hat sebelah kiri nama Mak Ana....hat sebelah kanan nama Mak Eqah....
ni la panggilan Haiqal kat depa

saja mai dari kampung....niat hati nak suh mengasuh Haiqal time aku ada kelas, tapi takan la nak buat qeja tu ja kan....so, bermulalah misi kami mencari kerja.....dok Putrajaya nie qeja belambak, cuma jangan memilih...tak gittew.....
baru-baru ni, aku ajar bebudak nie pie Alamanda nek bas....ngan aku-aku sekali kena naik bas....dah la mengusung perot, usung lak si kecik yang makin lasak tu.....nak sampai Alamanda yang secoet tu pon aku dah rasa nak pitam.....Haiqal la....semalam lagi dasyat....pukul 2-3 pagi tak tidoq-tidoq....aku ni baru ja lelap, malas nak layan laki aku + si kecik tu.....baru syok nak mimpi, tiba-tiba 'gedebuk'........Ya Allah.....sakitnya.....menitik ayaq mata aku.....Haiqal main ngan bapak dia, dok buat jatuh-jatuh badan atas katil....at last, kepala dia kena betoi-betoi mulut aku....dia gelak terkekek-kekek...aku??? pusing sebelah kanan, nangis....lap ayaq mata sorang-sorang....nak marah tak sampai ati.....nak marah laki aku pon tak sampai ati sebab besday boy.....sorang-sorang la dok makan ati....huwaaaaaaaaaa, pedihhhhhhhh....bangun pagi tadi tengok bibir dah macam kena tumbuk....pastu siap pecah darah lagi kat bibir tu.....ni baru anak sorang, kalau dua aku tak tau la macam mana...huwaaaaaaa  T____T

ok...dah abeh ngadu, sambung cita balik

adik-adik aku nie konon nak qeja cari duet...sementara nak masuk mana-mana IPTA untuk further study....mula-mula nak suh ja pie kat klinik depan umah, sep bajet....tapi gaji mesti la ciput jugak...so, langkah jauh sikit...suh cari kat Alamanda...laki aku la beriya pie tanya...yela, kesian jugak kat budak-budak ni....memang la nak apa aku hulur je duit, tapi sapa pulak nak hulur kat aku time aku tadak duit....hehehehe...jadiknya, pie la qeja...boleh la setakat duit poket nak cari baju raya, nak topup....ai tak kose nak support....hohohoho....

banyak gak kedai nak pakai orang.....pastu ada satu kedai ni, ada job vacancies.....gaji not bad, 1300++...suh la Ana masuk tanya.....tau apa dia jawab???? 'kami nak pekerja yang free hair je'.....perghhhhhhhh.....naseb la ko kedai Cina....eh, memang macam tu eh kalau qeja kat kedai mekap-mekap rambut pelasu ni???? abeh, gaji mahal tu beda saham akhirat lah???haih....lupakan je la....bagi aku, biaqlah gaji sikit asalkan halal...kannnnn
cari lagi....ada satu kedai kasut ni...nak free hair jugak....halasan....'kami kedai fashion....pihak atasan nak yang free hair'.....eh, pakai tudung pon cantek jugak wat....so tak yah la serabot nak memikirkan qeja kat tempat macam tu....at last, masuk lagi kedai kasut....nak orang laki je....xpe, banyak lagi kedai kasut yang ada.....hehehehe

semalam, aku suh depa pie sendiri....naik bas...tapi ujan, laki aku tolong antaq....biaq bebudak nie berdikari.....so, Ana dapat la qeja kat Parkson.....Jumaat ni setat qeja....semalam balik lewat sebab pie cari baju qeja dia la kat Nilai...tu yang Haiqal makin menjadik-jadik lasaknya.....Eqah tak tau lagi, tunggu kedai kasut call Jumaat nanti....tapi ada yang dah offer qeja part time kat Parkson.....kat Alamanda je pon, nek bas pie qeja sudah...agak-agak sesat sebab salah nek bas, nanti aku pie ambik kat P Sentral....muahahaha

nanti hai-hai la kat adik-adik i ni ye kalau nampak kat Parkson tu

kalau nak ngorat, mintak permission ahkak dulu ye

;)


3 ulasan :

♥e'in♥ berkata...

nanti lau kite pegi KL kite hai2 kat depa na.. ;p

zulhusna berkata...

okeh ;)

♥ bella nabila ♥ berkata...

memang muka bibik lah ana . buruknya buh flash . hak hak .