28 Mac 2012

wanita lebih suka lelaki hitam????



kredit to paper tersebut yang diambil dari fb...paper apa aku tak tau


adakah anda setuju dengan statement di atas??? aku tak sure isi kandungan paper tu apa sebab aku tak nampak....nak google cari aku tak rajin....just nak sharing.....
ke lelaki hitam tu makna dia negro??? hahahaha


aku sebelum kawen dulu, aku mengaku semua ex-ex aku dulu golap aka hitam.....tapi tetap ada manis dan suwetnye lah kan....kalau tak, takan la ai yang ayu cumil gulita ni nak berkenan....hahahaktuihhh...tapi adakah itu pilihan hati masing-masing??? ka hanya untuk menyedapkan ati sendiri....yelah, orang ada pakwe, takan kita nak tengok saja......bila abang hitam yang datang mengorat, terima jelah dengan redhooooo....tak gittew???hahaha...bengong kan kalau pikiaq cenggitu....macam desperate sangat....  ;)


tapi aku rasa, jauh di sudut ati aku, penah jugak terlintas nak mamat yang hensem bak Fahrin Ahmad.....nak jugak la yang putih gebu bak Dafi AF....nak jugak yang cute miut bak Justin Biebir...nak jugak kaya raya bak Datuk K....hahaha *mengamuk Datuk CT tau*
tapi tu semua hanya jauh kat sudut ati la....kalau jauh kat sudut rumah, ko tenung je la muka mamat tu....agak-agak menyampah, ko tengok la syiling rumah pulak kannnnnnnn...miahahahaha....tapi bagi aku, tak semua yang buruk dipandang mata itu, buruk jugak pada batinnya......dan tak semua yang indah dipandang mata itu sangatlah molek perangainya.....SEBAB manusia ni diciptakan berbeza-beza....dari segi karakter, dari segi kehenseman dan kecomelan, dari segi kemampuan diri sendiri....kadang ada yang hitam, buruk je tengok, rasa nak lari masuk dalam tong sampah.....tapi ati baek, mulut manis, ringan tangan, mudah nak tolong itu ini.....ko tak tergoda??? muka buruk tu pon ko dah rasa macam 'ouh Justin Timberlake ku' kan......itu kalau luar buruk, dalam good service lah.....kalau ko dapat yang memang super duper hensem mengalahkan Aaron Aziz, pastu pulak asyiiiikkkkkkkkk je melayan pompuan keliling pinggang, nak makan pon tak sempat sebab asyiiiiiiiikkkkkkk sangat nak membalas message pompuan itu ini, ko tak SENTAP??? kalau yang jenis tak layan tak pa jugak......tapi sat-sat message masuk nak ajak berkenalan, ko kat sebelah dah macam orang gila.....bek ambik yang buruk tapi baik dalam kannnnn.....
tapi jodoh ditangan Dia....macam mana pon pilihan hati ko, super duper hensem pon dia, kalau bukan dia yang ditakdir atau dijodohkan, ko nak buat apa??? lari dari rumah??? tak perlu nak lawan takdir...terimalah seadanya.....kalau dapat yang baik, hensem, kaya pulak tu....rezekilah.....kalau dapat yang baik, tak berapa hensem + golap lagi kat atas, itu pon rezeki.....ukurlah baju kat badan sendiri...ko nak cantek, segak, baik, ko ada pakej tu tak??? kalau tadak, silakan berammmmm....SEBAB Allah dah tulis, orang yang baik jodohnya adalah orang yang baik jugak...begitulah sebaliknya.....tapi kalau ada yang baik, tapi jodohnya kurang baik, mungkin ada yang tersilap kat mana-mana....bukan silap jodoh tu, tapi mungkin diri kita sendiri yang silap....dan Allah menghadirkan orang tersebut dalam hidup kita sebagai ujian.....mungkin ada hikmah disebalik semua tue.....


aku rasa, kalau la laki aku baca paper ni, kompom aku kena perli teruk....yela, laki aku kan anti si blackie nie....macam dia putih sangat lak kan....hahahahaha

6 ulasan :

Zarina Dan berkata...

Aku suka laki kulit hitam..tp bukan NEGRO n seangkatan dgnnya k..hahaha :-p

zulhusna berkata...

perghhhhhhh...kira hang ni memang setuju ngan statement paper tu la ye....gud gud gud...hahaha

Zarina Dan berkata...

Ya,,aku setuju bangat..bg aku laa..laki yg putih ni nmpk cam lembut2 sket..x tough..hahaha ..tp kalo aku dpt laki yg putih hg jgn dok mai ngata aku plak..muahahaha :-)

zulhusna berkata...

auwwwww...tough gittew...*maybe aku ni asik dpt black ja slama ni,once dpt putih syukur tak terhingga...haha

mamat berkata...

sinar harian http://www.sinarharian.com.my/kolumnis/muhamad-mat-yakim/wanita-lebih-suka-lelaki-hitam-1.34542

mamat berkata...

boleh baca dr link yg saya bagi