14 Mac 2012

bunga

pagi-pagi lagi aku dah gelabah mencari nombor phone florist sekitar Putrajaya nie.....yela, semalam tak masuk opis, aku EL....si kecik tu meragam gigi nak tumbuh....badan sat panas, sat sejuk....pastu nak tidoq asyiiiiik nangis je, tidoq pon nak beriba.....letak ja bawah, nangis lagi....sampai tersengguk-sengguk aku riba dia....Alhamdulillah, harini dah makin ok....dan aku harap sangat bbsitter paham situasi anak aku.....* terus hiba...sobsobso  ;(

ok-ok....berbalik kepada entry aku....ba wau nga alif = BUNGA

ade sorang kakak opis aku, dia last day arini, esok dah tukar ke tempat keja baru.....duit collection tu ada la skit...nak beli hadiah, tak tau nak beli apa....bila berdiskusi dengan opismate yang lain, kami decide beli bunga....balance duit tu bagi je la sedekah kat empunya badan.....calling punya calling, akhirnya satu kedai florist kat Alamanda mauk terima ini order.....pukul 10 lebih aku call, pukul 11.45 pagi dah dapat....gila cepat punya delivery....harga pon tak dak la mahal sangat....pastu boleh pulak request ikot rege kita sendiri....xyah ikot fix price...bunga ko boleh pilih nak bunga apa....kalau ko tak tau bunga tu cantek ke tak, ko belasah je la....cakap asalkan cantek udah.....pastu siap leh demand lagik harga delivery masuk sekali ngan harga bunga, dia kira cincai....muahahaha...ko penah jumpa florist cam tu....takkkkkkkkkk kan....so aku suggest florist ni....*mana tau delivery tu mau cepat, kedai ini amatlah aku syorkan..area Putrajaya lah...kalau dok Penang, mintak mahap den tak dapek nak nolong*

Cempaka Sari Florist, Alamanda

Mimie : 03-8888 7889

dan ini adalah hasil pembelian tadi....dengan muka tak malunya aku mintak balik bunga ni kat kakak opis tu sebab nak kidnap gambaq....muahahahahaha







rege ??? 



RM 50 sahaja termasuk delivery




murah tak murah tak???

bagi aku yang tak penah beli bunga ni, memang aku rasa murah la kot....lagipun bukan duet aku....kalau duet aku.....YESSSS, mahallah bunga tersebut....kahkahkah


siyes, sepanjang aku idop ni, ada berapa kali ja aku dapat bunga.....
seingat aku, masa aku konvo dulu.....itu sangat-sangat aku ingat la kan.....walaupon bunga tu bukan laki aku yang bagi tapi pakwe lama, tapi asalkan bunga udah la ye.....pastu adik-adik aku bagi...kira time konvo tu ada la 2-3 jambak yang aku dapat....T____T
ha, masa zaman skolah pon penah jugak dapat, dapat sekuntum ja....dari pakwe yang 1st....rasa macam 'eeeeeeeeeeee,  geli-geleman la pulak bila ingat'...hahahaha
pastu yang aku dapat paling latest, zaman anak dara dulu.....dari pakwe lama jugak....dia bagi sebab nak pujuk aku kot...aku kan kuat merajuk....awwwwwwwwwwwwww...romantik gittewwwwwww...


pastu baru-baru ni, ade la sorang kakak ni....dapat bunga dari husband dia sempena anniversary....jeles??? yes, aku jeles.....aku sepanjang bercinta ngan laki aku, mane ade bunga bagai....bukan setakat bunga, bear-bear pon tarak.....sebab laki aku bukan laki macam laki-laki orang len....orang masa kapel dulu lepak Alamanda, depan ayaq pancut....aku??? kedai makan, mamak...ada la sekali lepak kat tasik Bangi, tu pon sebab nak makan nasik....aku tapaukan gulai ayam....sekali ujan, gulai ke mana, nasik ke mana...hahahaha....pastu Isnin baru ni pulak, ade sorang member opis, boipren dia yang nun jauh disana ada delivery bunga....sempena besday....ouh bertambah-tambah jeles aku....terus amik henpon, message laki aku .....


text  : arini besday blablablablabla................pakwe dia antaq bunga kat opis...ayang tak penah dapat pon....kot la anniversary nak dapat, dak pon....besday pon dak....kot TUT kali ke ke2 pon dak jugak....cian ayang




dan message ini dibalas dengan penuh romantikus de amor oleh laki aku.....satu perkataan je yang boleh aku rumuskan maksud yang tersirat....










reply : Pulak








romantik kan laki guek....rasa cam nak hempuk-hempuk ja pala kat meja menandakan protes....huwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaa


T________________T



10 ulasan :

puan azie berkata...

laki kak un sama mcm laki azie...xpenah nak bagi bunga ka apa..sgt x r0mantik huhu

yana berkata...

lawak la kak ni..suka bc semua entry kak..boleh hilangkn stress gitu..heee

hunnybunny berkata...

mmg lawak..k.un bg hint slow2..lama2 nnt dpt la 2..:p

zulhusna berkata...

azie : kesian kita kan...nak romantik pon tak leh...hahaha

zulhusna berkata...

yana : hehehe...meh la baca selalu...kalau bleh hilang stress kira oraitlah kan, tapi kalau menambahkan stress, bek bace sebelah mate je....ngeh3

zulhusna berkata...

hani : k.un balik umah je terus cakap, 'abang, ayang ada no telefon florist alamanda....' dia buat tatau jugak pon....hahaha

azma berkata...

hahahaa..... ngeng la laki ang tu.... igt dak dlu dia ada beli baju kemeja selai??? last2 aku gak yg dpt...... hik3....

yana berkata...

Selalu duk baca kak..sampai tergelak sorang2 kot..huhu, u are the best and the bom :D

Leena Roy berkata...

Nice information about this post.Thanks.

Penang Florist & Malaysia Penang Flowers and Gifts


Carnations My berkata...

thanks for sharing such a wonderful post

Flower Gift Delivery
Flower Delivery Kuala Lumpur
Florist in Kuala Lumpur
Funeral Flowers Delivery
Kedai Bunga
Penghantaran Bunga