28 Oktober 2011

biodata

tetiba entry pasal biodata....dah lama nak post, tapi asyik tangguh je...hurmmmm...tapi xpa, asalkan den post jugak...eh, berbalik kepada tajuk entry kali nie...BIODATA....ko ada???? dulu, orang panggil biodata, lani lagi sodap + exclusive orang panggil profil....fuhhhhh, exclusive la sangat...muahahahahaha...

ni upin + ipin punya penangan la ni....aku besa la, balik qeja, kalau si kecik tu tak tidoq, tengok jam 6.40pm, bukak la channel 119 *channel bbtv 681 dah tak dak, kena subscribe dulu, maleh den* pastu ada sari tu, tajuk die 'bile besar nanti'....dan-dan aku teringat zaman kocik-kocik idong berhingus...  ;)
aku dah tersengih-sengih sengsorang....dulu, masa darjah 1 ngan 2...ko ada kak angkat??? abang angkat??? kompom ada kan...jangan nak tipu....ke nak kaver malu??? hahahahaha
aku tak hengat darjah brapa baru ada kak angkat....abang angkat tak dak, besa la aku...kan budak comot.... T_____T....pastu, bila dah ada angkat-angkat ni, mula la nak kena bagi biodata....yela, nak kakak angkat kita ni tau apa benda pasal adik angkat dia...
aku ingat lagi, kalau dulu, biodata nie orang buat dalam buku, buku kulit tebal tue....ada yang rajin, dia balut buku tu cantik-cantik...hat malas cam haku nie, buku biodata pon tadak...asyik men tulis je dalam buku orang je....ngeh3
aku ingat lagi point-point yang kena ada dalam biodata....tapi aku nie, biodata pon tatau apa benda...tengok orang tulis, kita pon tulis la...ikot ja point yang ada...kewwwllll gitew..hahahaha

point yang wajib ada

1.      header - bagi sesapa yang kreatip tu, memacam la depa decorate...wat tulisan senget-senget, boh gambaq cute miut, siap kaler maler lagi...giteeewwww...dah tu tak tulis 'BIODATA', ada yang tulis 'My Personal'...hahahahaha

2.     Nama - ni wajib la kan

3.    Nama samaran -   hat ni pon ada....hahahaha

4.    umur / tarikh lahir - hat ni point wajib...mana tau time besday tetiba dapat hadiah...kannnn  >___<
aku ingat lagi...besday cikgu aku...nama dia cikgu azizi....ni bukan pasal biodata pon, tapi pasal dia antara cikgu yang paling rapat ngan aku...masa tu aku darjah 3...esok besday dia, aku punya pikiaq la nak bagi hadiah apa...dulu, kalau ada barang kat umah yang elok-elok, hat tu boleh apa balut bagi hadiah kat orang...kan-kan...lani buat macam tu, memang kena maki la....hahahahahaha....pastu, aku cari, tadak barang kat umah yang leh ambik....aku pon jalan pie kedai, kedai runcit...ada apa sangat la kedai kampung tue....then aku ternampak satu benda nie...punya la suka tahap nak mati sebab ada hadiah leh bagi kat cikgu tu esok....ngan tersipu-sipu aku pie bagi hadiah...then bila dia jumpa aku 'un, wangi la'.....tau apa aku bagi??? 

BEDAK SAFI KALER IJAU, RM 3.80

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

5.    makanan kegemaran - ape kejadah nak tulis makanan kegemaran bagai...aku dulu lagi vengong, siap tanya orang lagi, 'makanan kegemaran tu apa???' hahahahaha...budak-budak....bila tengok page orang len, ada tulis laksa, bihun...mula la aku tiru...dok recall balik benda apa yang haku suka makan...choommelll kan zaman dolu-dolu   

6.    minuman kegemaran  - dah ada makanan, wajiblah ada minuman...kan....ayaq orang dulu, leh kata suma sama ja...milo ais, sirap, ayaq bandung...xde nye nak jumpa ice blended bagai...tapi ada yang nak tunjuk teror omputeh...minuman kegemaran = sky juice....muahahahahaha...bajet hebat

7.    artis lelaki/wanita kegemaran - haaaaaaaaa, ni antara point yang tak leh blah kalau ingat pasal biodata....hahahaha...ko ada dalam resume point nie??? tadak kan...orang dulu ja ada....tapi dulu, retis nye suma sama...tak awie, ziana zain, erra fazira...tu je yang glemer

8.     cita-cita  - hat nie kena ada...macam-macam cita-cita pakat senarai...aku lagi la, cita-cita tu apa ha???? hahahahaha...punya budak tak pie skolah la sampai tatau apa tu cita-cita...masa kecik dulu, cita-cita suma hebat-hebat...ada nak jadi arkitek, doktor, peguam...tak kalah aih masing-masing...lani, ko jadik ke macam yang ko cita-citakan??? *pang lempanggg kat pp* 

9.    kawan kegemaran  - ko ada??? hahahahahahaha...memang tak leh blah la....bila kat biodata kawan ni, aku tulih nama kawan tu....siap wat senarai gie..konon kawan baik....bila time gaduh, kat biodata orang len, kawan kegemaran tukaq secara otomatik...dah tak dak dah la hat senarai dulu...pastu bila kawan yang nama dia tu tadak, mula la nak sentap....mula la nak nak antaq surat....BEGADO.....hahahahahahaha
ko ada????  ;)


10.   Ucapan  - hehehehehe...ade jugak ucapan nie ye....lawak-lawak...kalau kat kawan-kawan, ucapan haruslah ucapan pasal persahabatan....kalau kat kak angkat, wajiblah pasal ikatan yang tak kan putus sampai bila-bila...ada la ayat omputeh, miss u, ingat aku dalam doamu....perggghhhhhhhhhhhhhh...hahahahahahaha


ha, beza kan dulu ngan sekarang....lani mana ada dah biodata bagai...kalau nak mintak qeja, orang suh sediakan 'resume'....kalau ko buat biodata jugak, memang gerenti....gerenti ko tak dapat qeja....muahahahahahaha



1 ulasan :

Princess LaLoLi berkata...

hahaha...sama! rindu dulu2...