10 Oktober 2011

10.10.11 ~ SELAMAT HARI LAHIR AYAH ~

Ayah,
Selamat Hari Lahir
umur ayah dah masuk 69 taon
tapi bagi un, ayah tetap muda
muda hingga ke akhirnya
wah, jek baek nie....ada makna ka???
harusla ada....maknanya adalah un sayang ayah
un rindu ayah
un teringin sangat nak salam ayah
tapi un malu nak cium ayah
hihihihi

ayah
seperti taon-taon lalu, ni taon ke-5 un sambut besday ayah, tanpa ayah
insyaAllah, satgi un kirimkan hadiah untuk ayah kat sana eh
satgi jugak un mintak adik-beradik yang lain kirimkan hadiah yang sama kat ayah
untuk temankan ayah kat sana

ayah
ayah nak tau dak
un dah ada bb....taon lepas, xdak lagi....taon nie, alhamdulillah, Allah berikan rezeki tu kat un ngan Fahmi....
nama bb un, Zulfa Haiqal.....sedap dak??? sedap kan
sama cam ayah jugak, masa anak-anak ayah kecik dulu, konpom ayah pening pala nak pikiaq apa nak letak nama sorang-sorang,kan?
nama anak-anak ayah suma sedap-sedap....sampai ada cikgu sekolah la yang tolong bagi idea nak letak nama apa....anak ayah kan ramai, dah tak larat nak pikiaq nama yang sesuai  ;)

ayah
un mintak maaf
un dah lama tak ziarah ayah macam selalu
maafkan un ya ayah
raya taon nie pon un tak sempat ziarah
bukan tak sempat
tapi un yang tak berani nak pie
sebab un pikirkan Haiqal
takot bila balik dari kubur, 'ada yang mengikut'
maafkan un
un janji, nanti Haiqal dah besaq, un bawak Haiqal jenguk ayah,ek
un janji jugak, nanti un balik kampung, un pie ziarah ayah
Haiqal dah besaq sikit time tu, xdak la nak takot lagi

ayah
ayah rindu tak kat anak-anak ayah?
un rasa rumah ayah yang baru tue mesti meriah kan
meriah dengan doa dari anak-anak ayah
meriah dengan sedekah yang kami kirimkan untuk ayah kat sana
tapi kami kat sini, sunyi ja bila ayah tadak kat umah
kadang terbayang-bayang ayah kat umah
dah tau, kalau time nie, apa ayah buat, kalau time tu, apa ayah buat
dah boleh hafal setiap aktiviti ayah kat umah
time ayah bakaq sampah, time ayah kuaq beli barang dapoq, time ayah tengok tv...
un ingat lagi, kalau ayah pegang ja remote, kompom anak-anak ayah bangun dari tengok tv...yela, ayah tengok gusti, kami mana minat...kami minat drama melayu, cita korea...tapi ayah untung, ada sorang cucu ayah, si Miqun tu selalu temankan ayah tengok gusti  ;)

ayah
kami semua sayang ayah tau
macam mesej yang a.jan antaq kat un tadi
'setiap amalan baik dengan niat anak-anak yang soleh & solehah
adalah pahala untuk ibu dan bapanya
maka buatlah amalan yang baik-baik sentiasa tanpa mengira waktu'
makna kata, setiap amalan baik yang anak ayah buat, ayah dapat pahala jugak

ayah
tima kasih atas segalanya
un harap ayah tenang dan gembira kat sana eh


Al-Fatihah untuk ayah


salam sayang dari anakmu




1 ulasan :

Princess LaLoLi berkata...

kta sama :-(

try baca sini:-
http://raithoarakida.blogspot.com/2011/09/hanya-dia.html