31 Ogos 2010

HUSNA'S CIKEN RICE KITCHEN...ngeh3

kengkawan...da true story...1st time in my life, haku wat nc ayam....ohohohoho...macam poyo je kan???? hahahahha....bior le, nk rashe sheronot shorang2... :)

petang tadik, ngn penuh keazaman membara bak semangat ari merdeka sok ari, aku lik umah nek bas...nk tunggu laki aku amik kat opis, dia lambat lak....so, dh nama pon semangat membara, aku qabat bas jugak la....tp not bad what, mukan selalue...

sampai je kat umah, 1st skali aku bukak freezer amik ayam....nk frostkan...then bukak tenet, carik resepi...(semangat nk buat tp x reti...hahahaha)...then, aku pon mulakan 'pengembaraan' aku di dalam dunia ayam ni....*xmo la describe bebanyak...nk cita dari a-z, satgi hampa lak buhsan...nih, korang komen je la senirik kat hasil yang aku dh wat tadik....selamat menjamu selera o-O
-
-
-
-
-
-
nah, amik kau...punya pemalas, aku amik kuah sup + kicap je...then kacau...
siap suda 1 menu....hahahaha 

hat ni elok skit kot dari ataih...oily kan....

yang ni sos dia..

tadaaaaaaaaa....hat ni nampak menarik dak??? rasa len kira...janji haku kreatip nk decorate nasik aku....muahahaha
lupa...ni sup ye kengkawan...daun bawang ngn daun sup je belambak...xdak isi okeh, isi suma dh guring...

dan dengan ini, aku mempersembahkan, hasil titik peluh aku yang berhempus pulus kat dapoq umah aku sengsorang utk masak menda nih ----------------------------------------------->>>>>>>>

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ayam goreng.....shedapnye....salad xdak, so aku penuhkan plate ngan tomato + timun...jangan membazir letak bebanyak, hat nie pon belum tentu nk abeh...okeh

next

-
-
-
-
-
-
-
-
lagik.....

-
-
-
-
-
-
-
dan lagik....betapa aku sheronot x tekire mengupload pict yang same ;)

dan, utk memudahkan penglihatan korang sumer, terimalah...........................

HUSNA'S CIKEN RICE KITCHEN

sedap mata memandang sedap lagi tekak orang yang memakannye.....nk rase??? 
bayar la....haaaaaaaaa

kalau sesape nk rashe, gitau la aku...aku sanggup masak kt korang okeh...

dan, aku masak sume ni ngan penuh rasa kasih & sayang...sehinggakan laki aku skali ngadap 3 pinggan...hohohohoho

sampai senget-senget la punya makan.... (",)

dan tadi kak aku pulak makan, dia cakap 'shedap'.....idong aku yang sedia kembang ni mula memainkan peranan mengembang & mengempiskan idong....hak3.... n kak aku request suh masak skali g b4 lik kg next week....nampak sangat aku masak sesangat ler shedap...
kan nenek kan???


jangan jeles yer kengkawan....hik3

bab masak suda setel....tp bila nengok ke dapoq, mak aiiiiiiiiiiii...haku dh x lalu nk mencuci calat menda ni....tulunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....

dah mcm tongkang pecah dah dapoq aku...hamik kau


nah, sapa nk bertanggungjawab atas suma ketongkangan ni?


* kredit to my hubby yang dh sental sume nih....ahaaaaaaaaaaa

3 ulasan :

mentol berkata...

wah....nasi ayam tu dah bley jual dah...hihihi (satu pujian ni...haahaha)

eh...singgah la blog baru ni...

encikkurakura.blogspot.com

hahhaaha

mamaleen berkata...

dapoq tu suruh pak zul la mngemaih...

zulhusna berkata...

encik kura2 : waaaa, i shuker la...dh leh jadi tokey nasik ayam ker ni??? hahahaha...thanx yer encik kura2...
* i akan view u punyer blog....jgn risau...

k.len : a'ah, memang die la yang kena...husna dh lotih, dia lak bertungkus lumus...hik3