24 Ogos 2010

MaKaN-MaKaN

jangan nk salah tafsir, even entry aku ni 'makan-makan' tp aku tetap berpuase dengan penuh tawaduk, okehhhh....hehehehe....aku sebenonye dah lama nk post mende alah nie...dek kerana kekangan masa yang x brapa nk mengizinkan, aku terpostpone je mende alah nie...tp xpe, dah alang-alang bos aku xdak, apo laie, hapdate je lorrrr.....huhuhu (elleh, padalah time bos haku ada pon aku hapdate gak...cuma tepaksa wat muka selamba la klu bos aku mai kat meja...keh3)

haaaaaaaaaa, korang tau dak...aku ni nk kata terer masak, idok le sangat...setakat nk guring2 teloq, nk wat sambal tumis, (sambal belacan i x reti okeh), boleh la....tp yang haku expert tahap gaban sama cam laki haku adalah.................................. = masak ayaq....hahahahahha

dah2, malas nk merapu....di tengah ari bulan yang mulia ni, aku bermurah ati dengan kawan2, utk share idea2 bernas aku...idea bernasssssss????? idok le sangat....ah, LAYAN je la.....


ni udang goreng kunyit....laki aku dia suke sangat goreng mcm ni, tp nk berkuah sket...memacam hal daaaaa


ni pulak ayam masak merah...merah kan...hat ni pon laki aku sukerrr...asal ada ayam ja 'ayg, wat masak merah'....uhhh, dh pedih anak tekak aku makan pedas2 nie....


kobis goreng...dh sampai tahap kemalasan dh ni...cuma boh kicap jerk...hahahhaa



tadaaaaaaaa...ha, ni menu utk malam bila ntah...hat ni yg mampu masak...hohoho



ni kicap potong...ntah zaman bila punye ntah...laki aku suka makan ni, cicah ngan ikan goreng or ayam goreng.....sangat sheeeedaaaapppp



kangkung goreng...shedapnyeee...aku pon sukerrrr  :)



ini menu wajib laki aku...asal xdak teloq, dh bising...xdak teloq goreng, teloq rebuih pn jadik la...tp yang haku lagi pening, klu wat teloq goreng, siap request 'teloq goreng boh bawang na'....wah2, cm kedai mamak plak ye....xpe2, aku kan nk dapat title isteri mithali....redho je la....

* menu hat ni ada lagi 1, ayam paprik...aku x snap gambaq, adek aku je amik...tp bila  aku suh mms, sampai la gmbaq tu x dapat.....xleh la aku nk mempoyo kan diri aku....huwaaaaaaaaa



apekah???? credit to mak tun, dlm jari berdarah coz potong nanas, dan lagik mensnapkan benda nie...


hat ni pon dia tangkap....hohohoho


ikan sedang wat kuak lentang di dalam minyak....hik3


tengok, kan dh hanget....ni yang haku hangin nie...asik snap je, ikan xdan nk kalih...ish



tadaaaaaaaaaaa...ikan siakap 3 rasa dh tersedia...aku men balun je wat...hahahahah


tomyam dalam periuk pon kak aku snap jugak...apa pon, credit to m.tun...


kuah utk ikan tadik...mcm x jadik, blasah je lorrrr



tomyam + butter prawn...tq to azma + ida yg dh bersusah payah masak butter prawn ni...shedappp....*tula, nk sangat bukak posa kt umah aku, kan dh kena masak 1 menu...hahahaha


xdan nk edit dah...nk dengaq ceramah sat


udang butter prawn

2 ulasan :

mentol berkata...

uuuiiiyaiiii...ni dah terliuq da ni...~~~wakaka...x reti aku nak ckp kedah..haha

ni nak masak ke nak amik gamba?
ni nak goreng ikan ke nak tangkap gamba?
hahaha...sempat lagi...mmg expert la hang.....
tabik spring...hihihi

zulhusna berkata...

encik mentol gambar kura :

hahahaha...encik haruslah memantapkan lagi bahasa kedah encik, harap maklum....hahahah

ha, tu ler pasai...kang ada jugak henpon yang tergoreng...bukan ikan jek...pstu letak ngan kuah dia kat ataih, PASTI SHEDAP kan???? keh3