05 Ogos 2010

hari yang meletihkan

arini ari ke3 aku kursus kat INTAN wilayah tengah a.k.a INTENGAH...penat jugak kan kursus mcm ni...arini pulak kursus abeh awal, so aku tumpang member yg keja kt KPM....dh nama pon tumpang org, dia antar aku kat guard depan ja...so, dengan gigih aku berjalan masuk ke opis....

jam baru menunjukkan pukul 3.30pm...aku saja standby kt opis, kot2 my boss nk mintak tlg uruskan meeting...tp bos cakap xyah...so, aku decide blk umah trus...nk tunggu laki aku amik, mmg bekulat punggung pon dia x sampai...aku pon dengan gigihnya berjalan la ke stesen bas...uhuhuhu...jaoh tu, leh kurus aku mcm ni (mcm x besa plak)..

dlm 10 tapak g nk sampai stesen bas, aku tengok bas ke umah aku dh smpai...aku dengan gigih skali lagi cuba berjalan dengan laju selaju lajunya...tp xdan...adoiiiiiii, dh terlepas bas...ok, aku duduk dulu, rilexs...dlm ati 'bas byk, tunggu la sat lg'.....

then ada pulak bas 100, tp dia x stop...lepas lgi...mai bas 300, x stop jugak...ada bas 101, pusing alamanda la pulak...aduyaiiii, letih la menunggu bas mcm nie....nyesal2!!!! xpa, aku tunggu jugak....at last, ada bas 101 lalu....aku dengan konfidennya naik...dh memusing merata alam, smpai la kt putrajaya sentral....bila org turun, aku pusing belakang....aik, awat suma org turun....then driver gtau aku bas stop, x jalan dh...so aku dengan rasa bebal turun pulak kena cari bas lain...

duduk xdan 5 minit, ada bas lain plak mai....alhamdulillah, bas tu lalu depan umah...so, aku pon naik la....dh smpai kat parking umah, ada sorang budak laki tengah men bola, dok tunggu lif....aku ni dh x larat, tp buat2 ramah tanya dia 'yang diorang nk pasang khemah tu bila?'...adik tu jawab 'xtau'....aku dlm ati, 'ok'....klu korang nk tau, kwsn perumahan aku, fasa 2 presint 9 ni ada wat 'juara rakyat' dis weeken...diorang dh kuarkan mintak kosongkan parking dari blok 2A - 2E...nk p ltk tang mana keta pon xtau...ah, biar la...

then, dh sampai tingkat 3...aku baru ja kuaq lift, ada sorang dak laki ni dengan lajunya bawak basikal langgar aku....adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....tp aku masih lagi tersenyum...senyum yg penuh kehampehsan...nsb baik aku xdak la luka ka, apa ka, cuma bebai la mcm2 ujian aku kena....huhuhuhu

memang arini ari yang MELETIHKAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 ulasan :

W.A.H.I.D.A berkata...

cian sgt aih un ooi...takziah...huhu ;P

zulhusna berkata...

ha3...cis, brani hg ucap takziah kt aku no...