18 Disember 2013

Portable baby bassinet





Penah tengok benda ni tak??? kemarin time lunch aku pie Alamanda....nak buat pos laju kat adik aku....dia tertinggal jam kat rumah aku....masa tengah dok jalan tu aku nampak sepasang laki bini nie....mula-mula aku tak perasan yang dia bawak baby....nampak macam bawak bakul barang ja....bila lalu sebelah, aku tengok....laaaaa, ada baby rupa-rupanya dalam bakul tu.....dia punya bakul lebih kurang macam kat atas nie la.....tapi macam comel lagi la dia punya...tengok baby tu nyenyak ja tidoq.....aku sempat toleh tengok muka mak baby tu time dok bawak anak dia dalam 'bakul' baby nie, nampak macam muka megah....faham tak maksud aku.....tapi bagi aku, 1st impression aku kat baby adalah 'alahaiiiiiiii, kesiannya baby ni'.....bukan apa....sebab bila seorang mak bawak anak dalam bakul macam bawak barang, kedudukan anak dalam bakul tu adalah sama paras dengat lutut.....aku rasa tak patot kot anak-anak kecik, baby pulak tu dibuat sedemikian rupa.....even nak menyenangkan diri sendiri, tapi aku rasa tu bukan cara terbaik.....better letak dalam stroller, ko tolak je lah stroller tu.....bukan tak dak stroller yang muat-muat untuk baby, ada ja kan....ni buat anak macam bawak pet pie jenjalan.....dan 1st impression aku kat mak baby tu, 'tak leh pikiaq ka dia ni'.....see, lain tanggapan kita dengan apa yang kita buat, lain pulak tanggapan orang luar untuk apa yang kita buat.....aku rasa la kan...tak yah la kot beli benda ni.....beli tu ok....maybe senang kalau nak lepak makan kat luar, anak tidoq...masukkan anak dalam baby bassinet nie, letak atas meja...ko makan la sampai muntah....jangan dok letak tepi meja pastu makan tak hengat dunia udah lerrr.......tapi kalau nak bawak anak separas lutut tu, aku rasa bukan idea yang bernas kot....nampak tak 'mulia' disitu....bukan aku suruh junjung pun anak kecik tu, tapi anggaplah tu anugerah yang perlu kita timang....bukan untuk bawak terhuyung-hayang sesuka hati

sekian

*pssttt, benda ni ada jual kat groupon rm85 ja....pie la beli

1 ulasan :

Miss_Yana_Afi (",) berkata...

Yang ni ok kot... hahaha

http://www.groupon.my/deals/national-deal/Ezway-Enterprise/717755592