06 Jun 2013

Salam Israk Mikraj 1434H

Hari nie dah 27 Rejab.....satnya masa berlalu.....posa sunat Rejab boleh la kot kira dengan jari baru berapa kali aku buat.... ;(....dan hari nie, hari Israk Mikraj....di mana Nabi junjungan kita diangkat ke langit dan menyaksikan banyak peristiwa-peristiwa yang dapat kita jadikan iktibar supaya sentiasa melakukan kebaikan....patut la semalam hati aku tergerak nak posa sunat....rupa-rupanya hari nie Israk Mikraj....nampak sangat aku jauh menyimpang dari landasannya......bila aku pikiaq balik kan.....ni aku cakap pasal aku sendiri la....sampai ja kat opis, benda pertama yang akan aku keluarkan dari bag/handbag ialah handphone....kalau pagi tu tak dak surat nak kena key in, confirm aku belek note aku tu, dok usha fb....tak pernah terdetik kat hati nak pegang Al-Quran....Astagfirullah....Nauzubillah....teruk kan....padahal amalan tu dah la tak banyak mana....ni kesempatan yang ada tak pernah langsung nak ingat kat Dia.....time susah tau pulak berdoa, merayu nak kan sesuatu....come on Husna...bukak mata, bukak minda....hidup kita ni tak lama...bila-bila ja boleh dijemput oleh-Nya....nak harapkan amalan yang sikit tu, boleh ka nak jamin syurga??? nak harapkan sedekah jariah, banyak sangat ka aku sedekah selama nie?? nak harapkan doa anak soleh....aku pun tak berapa nak soleh, akan ingatkah anak-anak aku nanti bila aku dah kat sana??? huwaaaaaaaaaaa....macam nak nangis pun ada.....insaf sekejap, tapi nanti lupa balik.....maka bertepuklah syaitan-syaitan kat tepi-tepi aku nie....astagfirullah

apa pun, Salam Israk Mikraj


1 ulasan :

Norlidawati Jaafar berkata...

Salam perkenalan,
Saya newbies blogger
jemput meriahkan blog saya ye
umielman.blogspot.com
Tapi betul lah husna,ida pun sama
masuk keje je bukak fb bukan nak baca AL QURAN ke pe
Husna sedikit sebanyak sedarkan ida