17 Jun 2013

Electronic Baby Cradle with remote control

Semalam, aku pie Manjaku Bangi....niat hati satu ja, nak cari electronic baby cradle ni ha....atau lebih mesra dengan nama buaian elektrik.....sebenarnya dah ada satu kat rumah....satu kat rumah babysitter Zara....pastu yang kat rumah tu ntah sebab apa tiba-tiba dah tak leh guna...ni gara-gara aku pie sumbat Haiqal yang semakin 'semangat' tu la.....mula-mula aku tengok buai tu dok berayun lagi, tapi bunyi dah 'ketang-ketang'...nak bergerak pun mau tak mau ja...alih-alih sonyap terus.....hadoiii laaa....kalau ikutkan si Zara tu boleh ja tidoq bawah.....tapi dia demam, asyik merengek ja...bila boh buai, dia tidoq ralik sikit....tapi tu la, buai berhenti, terus celik mata.....pastu merengek lagi...jenuh la aku nak tangguk buai tu doplohpatjam...sebagai penyelesaian, kena beli baru la....nak mintak kat rumah babysitter pun kang nanti dia nak guna jugak....

kali nie aku pie Manjaku, ada buai letrik yang baru....tapi tak tau la aku yang ketinggalan ke hapa....sebab last aku beli 2 tahun lepas....ada buai letrik yang ada remote control...jakun sekejap kat situ..hahaha




jenama OTO....aku tak sure ni brand Malaysia ka apa.....tapi macam Malaysia punya ja....tengok, ada budak-budak comel kat situ....pastu remote control pon ada possing sekali.....menarik bukan??? semalam masa aku tengah pasang benda ni, Haiqal la kalut....dia ambik remote....Zara dok dalam buai...boleh pulak dia tekan button no 5....melompat-lompat Zara dalam buai...hahahaha



ada pelbagai pilihan warna....ada hijau, orange dan biru....aku ambik yang biru ja....dah tak kosa aku nak pilih ikut warna....dah itu aku pegang, terus ambik ja.....pastu kan, masa dok pasang tu, aku perasan ada button muzik kat remote control....aku tekan tak jadi apa pon.....nak jugak dengaq bunyi muzik macam mana kan....kalau muzik tu muzik syahdu, kompom aku tumpang lena tak sedaq apa....muahahahaha...tapi sayangnya, button tu hanya untuk model yang kaler hijau....kalau korang perasan, kat model hijau tu ada tulis timer & music.....so, model tu jelah yang boleh pasang muzik....silap aku tak ambik kaler hijau...memang aku tak perasan pon...pagi tadi baru perasan....yang aku ambik tu basic sahaja....maybe harga lain lah kot kalau siap ngan timer + muzik kan.....sesapa yang berminat nak yang muzik, nanti korang belek la dulu box korang pegang tu kaler apa...kalau ijau, kompom muzik punya


haaaaaaaaa....untuk makluman, jenama OTO ni ada cop sirim...dan diluluskan oleh Suruhanjaya Tenaga....warranty ada 6 bulan sahaja....



kat tepi kotak nie ada cara penggunaan dia.....ouh ya, OTO baby cradle nie jugak menjimatkan elektrik...betul ka dak aku pun tak tau...baru test satu malam.....kat kotak ni la ada tulis menjimatkan elektrik...kalau tak jimat, SIAP!!!


tadaaaaaaaaaaaa.....ni yang aku beli semalam....ringan, senang nak pasang, senang nak bawak balik kampung *kalau Zara mengada-ngada nak tidoq buai karan nie la*.....semalam aku sumbat Zara dalam buai.....sambil aku baring-baring, boleh ejas kelajuan buai nie.....nak off pun boleh....pastu letak remote kat sebelah, aku lena tak sedaq apa....hahaha...tapi seronok la, macam tekan remote kipas ngan ekon pulak....sangat dicadangkan beli jenama nie.....harga??? mahal sikit la dari yang aku beli hat lama dulu....RM239...maybe kat tempat lain boleh dapat yang murah lagi...dont worry, besi-besi tu semua depa bagi, satu pakej...balik rumah pasang ja...untuk new parents yang masih mencari buaian elektrik yang mana yang sesuai untuk anak anda, dan untuk parents yang bangsa pemalas cam haku nak duduk bangun, terjengket-jengket nak off menatang nie,  jenama OTO baby cradle ni sangatlah disuggestkan....sebab ada remote control....gune jari pon boleh...  T________________T

4 ulasan :

dush berkata...

Salam u. U post no tahun 2013 kan, kami beli tahun 2015 harga tak turun2 sama je Rm239 haha :D
Kat Manjaku jugak la beli. Rasanya yang ada music & timer tu hrga dia RM289 x silap. hehe..
Mmg baek la jenama ni hihi :D

Tanpa Nama berkata...

beli online kat 11street je. yg warna hijau boleh dapat RM229 termasuk pos siap percuma kain buaian lagi.

Tanpa Nama berkata...

dekat 11street nk search nama apa ya. cadang nk cari juga ni

Cik Puan Fadli berkata...

saya jual pelbagai jenis model motor buaian elektrik...

klu brand Oto basic spec ni sy jual RM230 waranti 1 year...include 1 motor, 1 adapter & 7 btg spring...

semua model yg sy jual waranti 1 year...jgn risau klu rosak, cuma hantar kembali kepada kami utk dibaiki selagi waranti masih ada...

klu beli dari Lazada @ 11street memg murah...tp berhati² sbb sellers x sama ye...& klu waranti 6 bulan tu yg stok lama...ada stengah buyers beli waranti 1 bulan...tp dlm iklan waranti 1 tahun...jgn tertipu dgn iklan di situ...

yg berminat boleh WA saya 012-255 3253

utk Oto Full Spec (ada remote, music & timer) saya jual RM260...limited stok..