06 Februari 2011

ikan rebus cam bagi kucing makan ja ~ ouh, kecik ati!!!!

tengok, statement laki aku....aku nie punya la pikiaq benda pa yang aku nak masak arini, siap masuk dalam pesbuk g....mana tau kot kawan-kawan kat luaq sana leh bagi idea....then sorang kawan tu bagi idea suh wat paprik....owrait, leh masak sebab bahan-bahan dia suma ada...hat tadak tu wat pejam mata sudeh, xyah boh....
then sorang lagi bg idea suh wat daging rebus cicah ayaq asam....fuhhhhh, mabeles aku dengaq....tapi umah aku nie, nak jumpa daging susah sebab aku jarang beli....
rasanya x sampai 10x kot sejak aku kawin aku beli daging sebab nk potong daging tu orang kata kena ikot urat, kalau dak daging tu liat.....so, sebelum daging liat, aku pon telah meliatkan diri utk xmo masak daging...hahahaha
tapi kan, ayaq asam tu wat aku meleleh ayaq mata liuq..... x penah wat, tapi teringin...
so menu aku utk tengahari arini, eh dah kemarin la....ialah ayam paprik + ikan rebus cicah ayaq asam.....
aku ni siap tepon mak aku lagi kat kampong camna nak buat ayaq asam...punya tungkus lumus la potong itu ini, nak bagi laki aku makan...
then bila time makan, aku prasan laki aku x sentuh langsung ikan rebus aku.....ayaq asam dia ambik....
aku diam ja, kot satgi dia ambik la....
aku tengah makan, laki aku dah abeh, dia bangun nak pie tambah nasik....
dengan slumber ja laki aku kata,
'prabeh la ikan tue....ikan rebus cam nak bagi kucing makan ja'
zaaaaaaaaaaappppppppppppp!!!!!!!
rasa tertusuk kat ati + jantung aku....
menciiiiiiii!!!
sampai ati kata macam tue....kalau x lalu pon, jgn la cakap depan aku...
kecik ati aku tau dak....
pastu aku makan ikan tu sengsorang, naseb baik la sekoq ja...makan pon x abeh, terus buang dalam tong sampah...
xpa, pasni xmo wat dah ah ikan rebus....
sobsobsobsob
sedih tau  ;(

8 ulasan :

miss_neeya berkata...

kak..awat xbuat ikan bakar??hee

zulhusna berkata...

ikan bakar tak tawu nak bakar cmne....ikan tu pon memang tinggal sekor, nak perabehkan stok la katekan....tapi cian kat akak, kan??? *mintak simpati....keh3
*ade care ke nak bakar ikan tu cmne? leh kongsi... =)

cik Aswar berkata...

un : ikan tu, bungkus guna aluminium foil bakar dlm kuali pon boleh.. :)

♥e'in♥ berkata...

mak ai.. terus terang tol husband akk.. saba ye..

shaLiciOus berkata...

laki aku pun sama gak..aku baling ja ikan tu atas lantai..biaq kucing aku makan..puas hati aku..

zulhusna berkata...

aswar : ek? kalau boh dlm oven ja trus leh dak?
e'in :itu la pasal...tp die ckp x maksud pon nk kate cmtue,cume tringat zaman die dulu2 bg kucing mkn mcm tu la....huhu..leh caye??? hik3
shah : depa ni x terima kasih lgsung kt kita no :(

shaLiciOus berkata...

depa orang ulu..mana tau menda2 tu..orang ulu makan ikan mentah2 terus..hahahahaha..jahatnya aku ni..

Tanpa Nama berkata...

try masak ayam & sotong masak halia fav tuh