28 Februari 2011

2D scan

Alhamdulillah, ari sabtu aritu sampai jugak la hajat aku nak pie scan bb nie.....bukan masalah ape, aku ni xde la kisah sangat boboy or gegurl....
tapi yang aku kisahnye, kalau aku tatau boboy or gegurl, kaler baju yg nak cari kat bb nie nak amik kaler ape???
fuh, itu sudah menjadi 1 masalah besar bagi aku yang poyo ini....hahahaha
pastu aku teringat pulak ada 1 wedding staff ofis, ank dia kawen....alang-alang aku dah malas nak masak, aku ajak la laki aku n adik aku yg ada kat umah tue pie makan kenduri...
then jek skit laki aku, ajak dia pie scan bb...
mula-mula dia xmau, tapi bila dah cakap itu ini, dia pulak yg semangat nak tau gender baby nie.... =)

Kenduri tue kat p16, dekat je....pas tu, kami singgah solat kat petronas n terus pegi KPMC Kajang....aku sebelum kuaq umah dah wat survey la, konon-konon nak cari klinik yang ada servis tuk scan 3D....
aku tengok org len bukan men syok je scan 3D, tapi mai time aku nak pie, klinik or hosp private yang aku call mcm2 peel...kena wat appointment la, kena tunggu la, kalau kandungan dah masuk lebih 26 weeks, dh xmo scan la.....hai, mcm2....
yg leh pie KPMC Kajang tu pun dia cakap boleh, datang pukul 2....aku malas dah nk pikiaq kat mana nak pie, ajk laki aku pie kat sana ja la.....

seperti biasa, even hosp private, mau xmau tungu tetap kena tunggu....lama n lambat tu, belakang kira la....huhuhu
tapi kan, aku punya semangat nk scan 3D, alih2 yang ada 2D ja....2D pon 2D la, janji aku tau gender baby nie....agak kuciwa disitu  T__T
kami sampai dlm pukul 3.15pm mcm tue, pukul 4.00pm la kot baru doc panggil...lama jugak kan???  hurmmm

ha, masa nk nama aku kena panggil tu, leh pulak laki aku nie dok wat tamau masuk...ish, aku ni malas nak melayan...dia saja la tue, konon nebes....sepatutnya aku la nebes, kan bb kan....
aku masuk bilik doc dulu, then doc tanya itu ini, suh baring kat katil nk scan.....laki aku dah duduk elok kat kerusi, m'hadap skrin....
dup dap dup dap 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

nak tau anak apa????

oh ya, scanner utk 2D aku tengok mcm scanner kat klinik p9 yang aku dok pie checkup tu ja pon...gambaq dia pon sama...
masa mula2 scan, doc scan dari kepala dulu....pastu tulang belakang, pastu tangan, mata, idung  (idung mcm idung aku ja....abeh laaaa...hahahahaha)
aku cepat-cepat ja tanya, bleh tau gender baby dak???
doc senyum, dia cuma jawab,'InsyaAllah, kalau baby bagi kerjasama'....
pastu doc tunjuk kaki, paha bb....
aku senyum je la, dalam ati Allah je tau....
so far, dari penjelasan doc, suma ok....Alhamdulillah....
baby sangat aktif, okeh....sampai doc cakap, 'eh, aktifnya anak kamu nie'..

then doc scan kat tut!!!! 
ha, tau apa yang aku nampak? nampak terus, xde la bb nie nak kepit-kepit ka, nak bagi punggung ka....nk pusing-pusing tersipu-sipu malu ka...
yg aku prasan, kaki n tangan dia menerawang merata...lapaq ka????hahahaha
baby memberikan kerjasama yang sangat bagooooos....
gud job bb  (",)

dah puas ati dengan apa yg doc, scan maka abeh dh la sesi scan-menscan nie
turun dari katil, aku tengok laki aku tengok aku, nampak mulut dia ucap Alhamdulillah...

aku pun syukur, syukur sangat-sangat bila tau keadaan baby....wah, terasa sedikit emosi ketika ini....muahahahaha
laki aku lagi xleh blah..
kuaq ja bilik, leh dia kata
"sebak tengok tadi, rasa nak menitik ayaq mata"
hahahahahahahaha
ni la laki aku...bab cakap tak jatuh, bab emosi, lagi la.....mengalahkan aku

apa pun, sinar baru dlm hidup aku n hubby 

nak tau boboy or gegurl????

tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

bulan nam nanti la no....

( +_________________________________________________ +)

4 ulasan :

ch!natsu berkata...

xde gmbr ke? nak tgk..!! hehe..
semoga kamu n baby baik2 saje.. =)

W.A.W.A berkata...

sweet jer rs...cewah. mcm ak plak d tmpt hg...heeee. btw,congrats un!

zulhusna berkata...

ch!natsu :

ala, gambar tu bukan nmpak apa pon...mane kepale, mana idung pon tatau...nti la ye, tunggu bt utk 3D or 4D pulak.... :)

zulhusna berkata...

W.A.W.A : ha, apa lagi wahid....cepat la kawen...leh anak kita share tarikh besday sama cam mak dia jugak....hahahahaha
kawen jgn tak kawen, kawen jgn tak kawen....ngeee