14 Januari 2011

TAK KIRA, AKU NAK CITA JUGAK....HUANGHUANGHUANG

cita nie dah terbantut-bantut....nie suma pasal reog opis la nie....tak pasal2 aku kena jaga 2 orang bos....letih okeh nak layan kerenah bos baru.....mula-mula, ok la...laniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, haish.....tuhan je yang tau apa kat dalam ati aku....

yeah, aku x kira....aku nak cita jugak...pengalaman aku kat tempat orang walaupon semalam cuma....hahahahahaktuihhhh...hehehe...hover kan...cita basi pon ketaq pala nak gtau orang...hohohoho

sambungan dari entry yang lepas....

okeh, jejalan MELAKA ari ke2....check out otel, terus pie mamam.....lapar kot...memula nak je makan kat kedai yang malam tu kami pie, tapi laki aku nampak restoran asam pedas....gila kot x pie, dah nama pon mai melaka....



dan menu-menunya adalah :-
-
-
-
-
-
-

Udang masak cili api

asam pedas ofcoz

ketam masak lemak.....

p/s : mahap la yer...disebabkan suma da lapaq, gambaq di awal penggambaran tidak dapat disiarkan sebab suma dh tak hengat nak ambik gambaq nie...nampak udang n ketam hat besaq2 tu ja....hahaha

fuhhhhhhhhhhhhhhhh.....shedap gilerrrrrrrrrr...terbaekkk kot..udang 2 ekor, ketam 3 ekor, ikan pari 2 n ayam 1....harga??? jangan tanya la....malu...hahaha....kami makan sampai x hengat orang sebelah...depa dah 2-3 group tukaq orang, kami still maintain bertiga...mau berat aku x naik....keh3

pastu g jejalan.....layan je la.....zassssssssssssssssssss


Jalan-jalan kat A Famosa....xde benda pon...saja cuci mata


 laki aku pie pegang-pegang....ambik 'semangat' katanya...hehehe...jgn caye..tipu je nie

dia still nyup nyap nyup nyap  walaupon baru pas isi perot tadi...huhuhu


aku n ela dan lagik posing....pakcik beca tolong snap, laki aku dah jalan pie mana hala ntah


nek river cruise....join skali ngan rombongan dari taiwan...


dan lagik tue....tengah tunggu kapal


* atas kapal....laki aku senyum dalam paksa....hahahaha...dia bukan suka tangkap-tangkap gambaq nie...nie pon sebab ada sorang tourist tu cakap nk tolong tangkap, kena senyum gak la.....muahahaha

and he keep eating.....adoiiiiiii

pastu jejalan lagi.....suma dekat2, letih n lenguh kaki je jawabnye.......tapi takpa, bukan selalu...nanti ada anak dah cara ngan anak la pulak.....   (:




nek kapal nie...lupa nama apa ntah....aku macam malas nak nek sebab dolu2 dah nek ngan family...still hengat lagi peristiwa-peristiwa atas kapal nie...tapi memandangkan laki aku nak naik, ok....jom kita naik kapal pulak...

dia yang tekun membaca....tau apa dia baca??? 
scroll ke bawah...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

sejarah Melaka.....hehehe....tula, dulu masa cikgu ajaq sejarah kat sekolah dok pie lena....lani, 1-1 tempat dia nak stop baca....xpa, aku tunggu....at last, aku duduk bersila sambil tunggu dia baca....aku dah lenguh2 kaki n kawasan yang sewaktu dengannya......

last nek kapal....then sempat lagik masuk dataran pahlawan....pusing jap, cari surau....lepak mamak....terus balik putrajaya......

sekian cerita saya di melaka...



6 ulasan :

miss_neeya berkata...

rindu melaka :)

biella93 berkata...

kite pernah p kedai mkn tuh . tak silap pekarja dia ade yg pakai purdah . hee . makanan dia pon okey la jugak . hee :)

zulhusna berkata...

miss_neeya :ha, tunggu ape lagi...moh ler kite reramai melawat melaka...dulu study sane ke??? baru nak tanye...hehehe

biella : a'ah, yang tu la....adik beradik alim-alim sket....memang meletopsss la makanan die...

ch!natsu berkata...

ketam msk lemak.. sedapnyer..!! aish2.. huhu..

yuyu xiao ling berkata...

heyy maceh auww sbb follow. so, sy jenguk dan follow balik.. wahh melaka. lame x singgah :(

bella nabila berkata...

kalau x ok , try masuk guna mozilla okes?