01 Januari 2013

Biasiswa JPA

OMG!!!! syukur....ni la orang kata rezeki hari Jumaat.....Penghulu segala hari....aritu, result exam keluaq pun hari Jumaat.....ni result mohon biasiswa JPA ni pun hari Jumaat....dan keputusannya sangatlah menggembirakan aku yang hanya seorang PA di Jabatan Kerajaan, ibu kepada 2 anak, pelajar e-PJJ di UiTM Shah Alam....banyak komitmen dengan gaji yang hanya setahun sekali naik RM100++....aku tak dak side income macam orang lain....side income aku hanyalah laki aku....muahahahaha....eh, orang bisnes ni rezeki dia tak putus-putus....ada ja, tapi dugaan dia banyak dari orang makan gaji.....aku teringin gak berbisnes tapi kadang-kadana tak minat....aku ingat lagi, masa belajaq dulu, time keusahawanan kot....lect tu tanya, sapa kat sini yang tak minat berniaga???....aku la salah sorang yang angkat tangan...kewllll kan...muahahahaha...tapi bila tengok orang berjaya dengan bisnes ni, jeles pun ada....setakat jeles je la, nak try tu tak jugak....aku kan tak minat...eh??? tapi laki aku memang orang bisnes, dia tengah pikiaq bisnes hari tua.....pikiaq ye bang, ayang ada pencen....makan duit pencen je lah...hehehehe

bila dah diberi peluang ni, syukur tak terhingga Ya Allah....


masa dapat tau JPA keluarkan tawaran nie, aku still dalam cuti bersalin....tapi dah habis pantang la....bila ada member email kan pekeliling ni, terus aku cepat-cepat isi apa yang patot.....pie ofis semata-mata nak ambik dokumen, sijil-sijil...nak isi ni la.....dalam hati, aku berdoa semoga dipermudahkan semua....mana tau ada rezeki.....rezeki anak-anak...maybe

kena pulun study la lepas nie.....kalau result kantoi, dah kena tarik balik.....apa pun, terima kasih Ya Allah, terima kasih JPA sebab membuka peluang ni kepada penjawat awam....
dah kena sign kontrak mati ngan kerajaan....yeah, hidup kerajaan...*tetiba*

3 ulasan :

Zrai Aziz berkata...

Tahniah tahniah!

zulhusna berkata...

tengkiu tengkiu

mama leen berkata...

tahniah... bestnya.. patut lagi semangat study.. :)