14 Jun 2011

deco bersama ERICNA

Jom-jom...lama sangat tak hapdate nie.....bizi, sangat bizi....dari balik kampung, kat kampung sampai la balik mai sini, aku rasa aku adalah seorang yang bizi...hahahahaha...mau tak nya, asal balik qeja ja, atoq alamanda...kadang koi 9-10 malam baru lik umah...pastu letih, nak lena...makan??? ouh, aku dah tak rajin nak masak....tapi semalam kena masak jugak sebab family ramai kat umah, a.ipaq aku mai wiring, so kak aku n anak-anak dia pon ada....adik aku si ela pon dah ada kat sini, konon nak jaga aku la, tapi aku rasa, aku dah mula jadi PENGARAH balik kat umah tue....hahaha

tajuk dah kelaut nie....hehehehe
saje nak poyo, last week aku dengan laki aku ade terjumpak sticker yang leh lekat kat dinding tue.....mula la dok verangan nak deco bilik baby....laki aku dok nak boh MU punya sticker, naseb baek tak jumpa....selamat bilik anak aku...hahahaha...jadi at last, pilih la gambaq 'thomas n fwen'...ala, yang katun ketapi tue....

lekat punya lekat, tengok2 senget...hahahaha...lantak la, lekat-lekat dah....pastu, aku ingat nak cat skali...even tu bukan umah aku, tapi semangat nak dapat bb nie membuatkan aku rasa 'ah, nanti nak kuaq kuates nie, cat la balik...bukan banyak pon'...terus pie kedai cari cat, cari pon hat 1 liter je...gila kede kan aku nie....hehehe...pastu pie jusco puchong, nampak pulak border mickey tengah tidoq, amik gak satu...hehehehe

dan setelah aku jadi PENGARAH terhormat kat umah aku sendiri, adik aku la jadi mangsa....

'ela, satgi hang ukuq bahagian nie'

 'ela, hang bukak tin cat'

'ela, cat ni terkuaq, satgi hang kaver balik'

wah, bahagianya hidopppp....muahahahaha...adik aku hanya menurut perintah...aku bukan pa, aku ada terbaca sebelum ni, ibu mengandung xleh terdedah direct dengan bahan kimia....cat tu pepaham jela, memacam bahan kimia yang ada, sebab tu aku tak berani nak sentuh....hahaha,halasannnn!!!!

akhirnya, proses mengecat bilik pon siap dengan jayanya walau tak seberapa...tengah berkira-kira, nak bukak katil bb or tak...kalau bukak awal2, nanti berhabuk...tinggai laki aku sorang kat umah, ntah dia tak peduli dah pa kat bilik bb....so, katil bb masih selamat didalam kotak...langsir je tak cari lagi...biaq dulu kot, nanti2 la cari....kipas??? aku dah transfer kipas kat ruang  tamu masuk bilik bb....memula ingat nak cari gak kipas yang comei2, tapi memandangkan bajet yang ciput + aku yang kede, guna je la hapa yang ada...tak elok membazir  T____T

mesti tuan-tuan, puan-puan, kakak-kakak, mokcik-mokcik dah tak sabau nak tengok hasil kekreatipan ayaq peluh tangan aku mendeco bilik bb, kan???
xpa2, aku bukan sorang yang kede bab nak poyo....hahahaha
so apa lagi, scroll la

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

bahagian tepi bilik yang dicat....sikit ja kan, cat 1 liter dok ada lagi separuh...sapa nak, mai la BELI kat aku....murah ja aku tolak...hahahaha

decoration with 'thomas & fwen'....kan aku dah cakap, ketapi tu senget....tapi yang ujung tu memang aku wat senget pon, haku kan kreatip tahap senget.  >__<

disebabkan tamau bagi nampak kosong sangat, aku suh la adik aku wat border frame kat thomas nie....tapi ujung tu, nak boh apa ha???

dan setelah adik aku bertungkus lumus menyiapkan ARAHAN aku, maka siaplah bilik bb yang tak seberapa nie...nak tengok nak tengok??? maluuuuuu...tiskkkkkkkkk
simple je, but i'm hepi with dat....anak 1st, nanti anak 2nd, 3rd, gini jugak la ghoper bilik bebudak tue....tak rajin dah aku nak deco-deco nie...hahahahaha


































tada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

inilah hasilnya....yang sebelah thomas tue, saja wat frame kecik...bak kata laki aku, yang nie kita buat 'MU CORNER'....wek, muntah aku...harap2 la dia tak jumpa sticker MU....kalau dak, memang banyak la setan-setan dok pegang tongkat dalam bilik nie....tamau-tamau..ngeh3  *ujung tu nak bagi sedap ati laki aku ja, nanti aku nak tempek abc...  ;)


ni yg bahagian hat kosong tadi...sila abaikan gambaq kipas...kipas ni akan dilempaq jaoh2....sapa nak beli kipas????? meh BELI kat aku....aku tolak murah ja.....hehehehe


yea, thomas yang senget....cam nak boh nama bb ja kat welcome tue...mana nak cari huruf hat pelekat2 tu ha?


ni dari pandangan dekat....apa pon, aku suker tengok mickey yang tengah tidoq tu....comei sangat


dah, tu je sesi deco bersama ERICNA (eric+husna)

gambaq sengaja digreykan untuk menyembunyikan keaslian hasil tangan aku....hahahahaha, lagi sekali aku jadi poyo

p/s : aku saja blurkan kaler, nak seprais jantina bb....tunggu next week eh, dah tak lama...nanti aku tepek gambaq bb bebanyak ye  >_____<



2 ulasan :

mamaleen berkata...

dekat nak beranak pun rajin lg.. hehe.. bestnya bb dapat bilik.. siap thomas n friend lagi.. reza kata 'umes'.. anak putrajaya la nie

zulhusna berkata...

k.leen : itula pasal...dah bapak dia pon beriya nak buat, siap sponsor bagai duet utk sticker, tu yang lagi semangat nak deco tue..hehehe..insyaAllah, kalau putrajaya tak tendang pie kajang, memang anak putrajaya la >__<