20 Jun 2011

aku masih disini

hurmmmm...arini due date, 20 Jun 2011...tapi aku rilex ja....sakit pon dak, tanda apa pon tadak....memang mencabar sungguh menunggu ari nak deliver nie...siap tadi dan lagi pie checkup untuk minggu ke pat ploh...makna kata,aku dah peknen 10 bulan la...hohohohoho

nurse bagi tempoh lagi seminggu, minggu depan checkup lagi...then kalau ari ke9 still tak deliver, aku kena induce la nampak gayanya...hohohoho, tamau-tamau....tapi kalau kena jugak, aku redho ja...asalkan aku ngan baby, 2-2 selamat....

takot gak...cam nurse tadi cakap, masuk je minggu 40, uri dah tak berapa berfungsi....takot bb tak cukup oksigen...so, nurse nasihatkan suh tengok pergerakan bb...kalau pergerakan bb dah kurang, dalam 12 hours dia gerak tak sampai 10x, cecepat la pie spital...takot bb lemas....ni yang wat aku seriau nie...yala, aku ni kadang men tanda ja carta gerak bb tue...ikot logik...hahahaha...pasni tak leh dah la...scary kot nak wat tatau...

cam aku cakap, arini aku dah stat cuti...tapi apa yang tak bestnya, bos aku dok mengadu kat orang yang aku ambik cuti lama sangat..lama sangat ka 90 ari??? orang len ambik cuti rilex la, aku plak dia quiry lebih2.....ntah la, tak paham aih aku...naseb baek aku dah cuti, malas aku nak pikiaq pasal dia dah...huhuhuhu

dah, tu ja nak membebel

3 ulasan :

Tanpa Nama berkata...

selamat bersalin kak nuna^^

zulhusna berkata...

TQ...doakan ye semua selamat

AvicEaNNa berkata...

Un, bwk anak hg p berpantang kat opis..br la blh dpt pekerja cemerlang..haha