20 September 2011

Kerja kerja kerja

yuhuuuuuu....lama siot tak hapdate blog....tetiba ja dah masuk opis, satnya cuti 3 bulan.....sobsobsob
abeh la, pasni dah tak leh bangun lewat cam slalue......anak jaga menyusu, pastu lena...aku yang menyusu dia pon lena skali....hahahahahaha

1st day masuk opis, memacam la respond kengkawan opis....tapi yang penting, haku dah KURUS....hoye3....dulu, terboyot-boyot bawak perot...dalam opis asyik sarung sliper jamban ja, tu pon aku dah rasa bangga sebab pakai kasut, ce aku jalan kaki ayam, tak ke kekampungan tue...miahahahaha...

lagi satu yang syok, 1st day ni jugak bahagian aku wat meeting, ada la wat jamuan raya skali....kena bawak potluck??? adoiiii, aku ngan anak kecik nie memang dah malas gilaaa nak masak pepagi...idea laki aku, beli ja ayam mexican yang instant tu, pastu sumbat dalam oven, siap!!!! sodap pon sodap..ngeh3...pastu pulak, mai tengahari kementerian plak wat open house....apo laie, den poie la.....tapi aku nie lain sikit....orang time makan free ni la pulun sungguh2...aku dak...aku pon heran....tengok makanan banyak-banyak, dan2 aku jadik kenyang.....masa meeting bahagian pon aku cuma makan bihun sup, roti jalan ngan sate ja...wah, CUMA tu yang tak tahan tu....  ;)

so, dah cuti lelama nie, paham-paham je la ye.....qeja aku ada kakak opis ni yang tolong tanggung...tq veri much la kak aiza....memang macam-macam cer la nak bergossip.....tak cukup kemarin, arini pon sambung lagik...hahahahahah * gelak syaitooooonnnn..syok kan cuti lelama nie....hidup aku tak dak istilah bekpes, bangun ja dah time lunch...gila saiko bangun lewat...

dah, tu je dulu...warming up...tunggu la ye....tengah cari idea nak tulih apa...Haiqal??? dah nak masuk 3 bulan dah....dah pandai gelak-gelak, dah pandai tengok tv, channel 618 lani tu memang channel peberet la...kadang Haiqal dah lena, aku pulak dok terkekek-kekek gelak sengsorang tengok channel tue..petang ni kena pie cucuk....akai baru dah banyak....sat nak tanya, baby kalau dah membesar memang jarang berak eh??? dulu hari-hari Haiqal berak....masuk 2 bulan dah selang-selang...lani, 4-5 hari baru nak berak....Haiqal salah makan ka??? ka Haiqal ikot mama dia yang susah berak??? eh??? hahahaha
nanti la aku cita pasal Haiqal ye

daaaaaaaaaaaaaaaaaa

4 ulasan :

Miss_Yanfie (,")(",) berkata...

Owh...da masuk keje erk?
Mmg cepat rasanya 3bln kan...
Hehehe...ape pun "selamat bekerja' semula..

azie ismail berkata...

tanak komen pape.........nk komen header tu jea....................
comelllllllllll sangat...

zulhusna berkata...

yana : a'ah...kejap je kan....ni dah nak start class...aduyaiii

zulhusna berkata...

azie : adik k.un tolong buatkan...ngeh3